Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vražda na videu (S04E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Odborník na elektroniku a zanícený vynálezce Harold Van Wick prošpikoval celý svůj dům kamerami, napojenými na uzavřený televizní okruh. Právě ten využije při vraždě své tchyně, které jej chtěla odvolat z vedení rodinné firmy. Zatímco nic netušící ochranka sleduje na bezpečnostních monitorech záznam z kamery v pracovně, Harold tam ženu zabije. Nahrávku z doby vraždy, na které ovšem sám není vidět, pak s pomocí časovače pustí do okruhu později, kdy se účastní umělecké výstavy ve městě. Tím pro sebe vytvoří dokonalé alibi a zároveň dojem, že vrahem musel být náhodný zloděj. Jenže poručík Columbo si na nahrávce všimne zajímavého detailu... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl. Provedení vraždy nebylo špatné, ale ten záporák...ten mi opravdu nesedl. Nevím proč, ale ten herec mi nějak k srdci nepřirostl. Naštěstí měla tato epizoda dost komických míst (pes, galerie,...), která všechno vynahradila. Závěrečné odhalení bylo ovšem brilantní, ačkoliv jsem ho tak trochu čekal. Slabší čtyři hvězdičky. P.S. Myslím, že je současné hodnocení této epizody (80%) poněkud přehnané...takové hodnocení by si mnohem více zasloužily jiné díly, které zde mají třeba "jen" 75 a méně, a přitom jsou mnohem lepší... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukážkovo priemerný diel z detektívnej série kriminálnych prípadov, ktoré rieši inšpektor los angeleskej polície Columbo. V tejto epizóde musí objasniť úkladnú vraždu starej, bohatej podnikateľky. Má k dispozícii takmer dokonalé dôkazy o zločine vo forme video záznamu z miesta činu. Lenže práve to ešte viac celý prípad zamotá. Navyše Columba v tejto časti trápi silná nádcha. Vrah mu však ani tento raz neunikne. *** ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Nepřišel, ani neodešel, ale vstoupil a opustil.“ ,,Zřejmě právě tohle udělal.“ Dům plný technických vymožeností a k tomu invalidní manželka odkázaná na elektrický vozík, to zní jako parádní námět na thriller. Tento díl má trochu strašidelnou atmosféru a zajímavé postavy a prostředí, které se trochu vymykají těm z jiných dílů. Columbo vede standardní vyšetřování, potěšily mě však malé drobnosti jako Pes a poručík v galerii a střílící ze zbraně a co je nemá rád stejně jako MacGyver. Je to příjemný díl s trochu očekávaným koncem, ale to nevadí. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další průměrný díl. Ten seriál nějak upadá. I to zemité buranské vystupování drahého lieutenanta Columba mi už leze krkem. Měl pravdu ten, kdo kdysi řekl, že na Columba se dá podívat tak jednou za měsíc, to vám pak nepřipadají jednotlivé epizody, resp. stále stejné postupy, jak je vrah odhalen, tak nudné. Jeden příklad za všechny – v tomto filmu byl vrah odhalen tak, že si Columbo nechal mnohonásobně zvětšit záznam z videopásky a odhalil důležitý detail. I dnes by to bez špičkové techniky bylo obtížné, ale tvrdím, že v roce 1975 to bylo zhola nemožné, obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že záznam byl pořízen z černobílé průmyslové kamery. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo to spíše slabších 70%. Je to trošku slabší díl. Vražda není špatná, ale záporák je takový nemastný neslaný. Ani vyšetřování není takové důmyslné a dokonalé jako v jiných dílech. Vtipných momentů tady také moc není - snad jen to muzeum, to je fakt pecka. Ale usvědčení, to je opravdu skvělé, parádní. Celkově slabší díl, ale pořád je to Columbo a je to dobrý. Howgh! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Fotbalové záběry pocházejí z 24. listopadu 1973 z Wake Forest ve státě Severní Karolína. (Epistemolog)
  • Columbův (Peter Falk) pes nemá v ostatních dílech jméno, v tomto ho však nazve Harry při vypouštění z vozu, aby se mohl proběhnout po zahradě, zatímco sám se bude po místě činu rozhlížet. (Drom)

Reklama

Reklama