Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych byl úspěšným zpěvákem a má drahá polovička by mé výdělky hodlala použít na stavbu kláštera, tak bych se chlapsky naštval a ... odsouhlasil bych jí to. Jsem prostě drsňák. Tommy Brown však raději ovdoví než by své "milé" ženě vyhověl, ale ten zapomnětlivý týpek v baloňáku, s tím notýskem, doutníkem a spoustou "nevinných" otázek už je mu v patách. Jak to dopadne bylo jasné i spícímu papouškovi mého souseda, ale mně ke spokojenosti stačila columbova tradiční vlezlost, příjemně proložená cashovou pohodovou hudbou a lehce osmahnutá leteckým benzínem. ()

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poručík rulezzzz! Tentokrát usvědčil samotného Johnyho z usmrcení ohavné perfidní rachomejtle, která veškerý jeho škvarek, který zamýšlel utratit s kurvama za chlast, rozházela za cihly na kostel! Columbovi to všechno secvaklo jedním cinknutím klíčů na letišti. Již nejednou mě při sledování toho umolousaného baloňáčku napadlo, zda takhle brilantní jsou i postupy pracovníků Kriminální služby PČR nebo zda se jim prostě podaří usvědčit ty, kteří opakovaně padají v koupelně. Ale obávám se, že mnohé naznačují jejich viditelné možnosti, např. psaní na klávesnici, kde se většina z nich se smrtí v očích blíží rychlosti 14 úderů za minutu. Přičtu-li k tomu fakt, že většina pochází z Ostravska a ještě před týdnem jejich hlavní starostí bylo onanovat u babičky na dvoře za králíkárnou, tak růžové bych to neviděl! ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslavnější záporák v historii Columba. Protože obsadit do role hudebníka Tommyho Browna, LEGENDU Johnnyho Cashe, byl skutečně geniální nápad, stejně jako provedení vraždy. Cashe strašně uznávám, je to Elvis Presley stylu country/western a jeho hudbu mám moc rád, takže je jasné, že tento díl pro mě patří k vrcholům celé série. Závěrečná, až dojemná scéna v autě, patří ke klasice a já si Labutí píseň pouštím velmi rád. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časť so speváckou hviezdou Johnym Cashom je taká priatelskejšia, vrah je vlastne obeť a poručík to chápe. Lenže ja mám s ním jeden problém, a to vraždu mladého dievčaťa ako collateral damage. To by bolo trochu moc aj na poručíka a preto scenáru trochu neverím. Odhalenie je znovu nachytávka vraha, nie priamy dôkaz, ale prečo nie, keď to prekvapí. Všimnite si na moment jedného z Cashových producentov v štúdiu, postarší pán v 70kových okuliarov, jedná sa asi o najvtipnejší gesicht v seriáli. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Hodně k tomu přispívá John Cash, který už na začátku zazpívá I Saw The Light od Hanka Williamse a nasadí celému dílu vysokou laťku, která se drží až do konce. Navíc - tentokrát má záporný hrdina i nějakou sympatii - i když - dvojnásobná vražda je stále dvojnásobná vražda. Aneb - Vy se nebojíte jet sám v autě s vrahem? ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Tommy Brown (Johnny Cash) ukrývá sedativa v pouzdře na kytaru a poté odjede na letiště. Johnny Cash byl jednou zatčen za úkryt sedativ a amfetaminů v pouzdře na kytaru na letišti. (Epistemolog)
  • Při výslechu Tommyho Browna (Johnny Cash) se ptá Columbo (Peter Falk), proč nebyl Tommy připoután a on odpovídá, že se natahoval pro baterku, která byla v přihrádce. Potíž je v tom, že žádná „přihrádka“ typu přihrádky v osobním autě před spolujezdcem v letadle Cessna 172 není a přístrojová deska obsahuje pouze přístroje a všude je možno dosáhnout bez nutnosti se odpoutat. Na otázku, proč v navigačním kufříku nebyly žádné mapy, Tommy odpověděl, že se otevřelo okno a podtlak mapy vysál. I to je nesmysl. Cessna má sice otvírací okna, ale ta jsou jen výklopná tak, že závěs okna je na horní hraně a okno v závěsu visí. Zámek je pak na dolní hraně okna. Pokud dojde k otevření (resp. odklopení – okno se houpe na závěsech a jeho maximální otevření je mechanicky omezeno) jednoho okna, nikdy nenastane takový podtlak, aby mohlo být cokoliv vysáto. Pokud by se otevřela obě okna, nastal by silný průvan a pak by to bylo možné. Při jednom otevřeném okně nikoliv. Ostatně obsah kufru, který je evidentně hodně těžký, vidíme, když se Tommy na akci připravuje a z kufru vyjímá mapy, manuály apod. Při otevření jednoho okna nastane jen mírné proudění, které sotva rozvlní vlasy. (pjotri)
  • Letadlo používané Johnny Cashem je 1973 Cessna 172L Skyhawk s / n 17259853 (N2853Q) a je stále aktivní a registrované v Oaklandu v Kalifornii. (Epistemolog)

Reklama

Reklama