Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nezvyklý díl, a přesto - nebo právě proto - pro mě jeden z nejlepších! Hned zpočátku jsem si říkala "A hele, ten chlápek vypadá jako Johnny Cash!", chvilku mi trvalo, než jsem si to potvrdila. Hrál sice vraha, ale jednoho z těch, které člověk je schopný pochopit. Protože s takovou semetrikou by nevydržel nikdo. A taky je to jeden z těch dílů, kdy je Columbo opravdu v koncích a musí se spolehnout na psychologickou hru, protože hmatatelné důkazy nejsou. ()

Pluto_petr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z nejoblíbenějších dílů celého seriálu. Johnny Cash nepůsobí až tak jako záporák, divák s ním v mnoha chvílích i sympatizuje. V průběhu vyšetřování několikrát přijde na mysl i otázka, zda má Columbo vůbec ve vyšetřování pokračovat a nebo nechat toho chudáka být. Beztak pro něj samotného je větším trestem skutečnost, že se opravdu stal vrahem než to, že půjde do vězení. ()

Reklama

rodo 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že je mé hodnocení ovlivněno přítomností mého oblíbeného zpěváka Johnnyho Cashe. Ale myslím, že mu nejdou upřít ani jisté herecké kvality a já osobně považuji tento díl Columba za jeden z nejpovedenějších z celé série. I závěrečné odhalení v podobě malé vrahovy chybky je fajn. Škoda jen, že nebylo použito více Cashových písní, ale to už bych chtěl asi moc :-) ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádna časť. Johnnyho Casha zbožňujem, jeho pesničky a hlavne jeho hlas boli vždy geniálne, tak asi aj preto mám túto časť rád. Jediná časť, kedy som dúfal, že to vrahovi prejde. No, možno ešte nejaké 2 časti by sa našli, kde som s vrahom sympatizoval. Veľmi netradičný spôsob vraždy. A skvelá úvodná pieseň. Výborný koniec. "Nemáte strach, že tu sedíte s vrahom?" "Nie, vy by ste sa priznal, aj keby som Vás nedostal. Niekto, kto takto spieva, nemôže byť zlý." A tá scénka s tým vymletým generálom, čo si myslel, že každú chvíľu môže byť poplach, tak to bola bomba. ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších dielov o Colombovi, neomylnému poručíkovi s mimoriadnymi psychoanalytickými schopnosťami. Labutia pieseň nám predstavuje Johnyho Casha ako vraha manželky a nevlastnej dcéry fingovanou haváriou lietadla. Je tu viacej nezrovnalostí ohľadne havárie, ale pán Brown má na všetko vysvetlenie. Za veľmi podarenú pasáž považujem rozhovor s pohrebákom aj vysvetlenie prečo je Colombova žena Brownova fanynka. "Kdybyste vědel co tá při tom dělá?" Keď sa zamyslím nad tým, ako by to vyzeralo v realite, určite by pilot nedopadol kúsok od lietadla, ale pekných pár kilometrov ďalej. A určite by si nepamätal, na aké miesto ukryl padák a Colombo by ho tam pravdepodobne nenačapal. Ale toto je film a za celkový dojem musím udeliť 4 hviezdy. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Koncertní scéna je skutečně ze žívého vystoupení Johnnyho Cashe. (ČSFD)
  • Letadlo používané Johnny Cashem je 1973 Cessna 172L Skyhawk s / n 17259853 (N2853Q) a je stále aktivní a registrované v Oaklandu v Kalifornii. (Epistemolog)
  • Píseň, která v podstatě celou epizodu doprovází, a kterou Tommy Brown (Johnny Cash) zpívá na koncertu a v rádiu, nese název „I saw the light“. Tento song v roce 1948 napsal a proslavil Hank Williams. (majky19)

Reklama

Reklama