Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z častí, kde Columbo vraha proste nachytá a donúti ho priznať sa. Veľmi zaujímavá časť. Hlavne, keď sa zamyslíme na výskumný ústav v sedemdesiatych rokoch, kde to vtedy bolo (oficiálne). Columbo tu hneď na začiatku má milión stôp a podozrivého má hneď po pár minútach. Vrah, na to, že bol profesor, nechal veľa stôp. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky odkazu na Zakázanou planetu a umělou inteligenci, téměř až sci-fi Columbovka, ve které si mj. dosytosti užijeme poručíkova psa Psa, i jeho nezničitelného auta. Epizoda přesně podle mého gusta. V roli manželky oběti, se představí Jessica Walter, znalým divákům dobře povědomá z Eastwoodova debutujícího thrilleru Zahrajte mi Misty (1971). P.S. Josého Ferrera (mj. Lawrence z Arábie) tady výborně dabuje Oldřich Vlach. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět zvoleno zajímavé prostředí. Záporák je velmi chytrý a Columbo nemá vyšetřování vůbec lehké. Ve své podstatě je vyšetřování dosti slabé, resp. Columbo nemá moc důkazů. Nakonec musel vraha usvědčit lstí. Řekl bych, že to byl jeden z trošku slabších dílů, i když zde je zase pár vtipných míst. Ale takový průměr. Howgh! ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela průměrný díl se spoustou fakt úsměvných detailů, hlavně co se týče technologií (při pohledu na počítač, který řídil „třetí světovou válku“ jsem si poměl na jiný počítač z osmdesátých let, který nám chtěli předvést ve výpočetním středisku, a na otázku, kde je ten počítač, nám odpověděli, že jsme právě v něm... ). Padouch tohoto dílu byl docela vlažný (no jo, vědec... ), motiv spíš vhodný do seriálu ze studentského, či filosofického prostředí („Ukradl práci giganta, aby získal uznání tyrana!“), nicméně měl i své dobré stránky. Dozvěděli jsme se třeba, že pes Pes demoralizuje ostatní studenty psí školy... :-) No Columbo opět svou práci dělal skvěle, spousta drobností ho trápila a tak se ptal a „slídil“. A pořád bavil, jak celé ty roky. Takže dávám jasné 4 hvězdičky - 80%, a abych nezapomněl: „Třetí světovou válku odložíme na odpoledne!“... :-) ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani jeden sympaťák, vrahoun co vypadá jak pes a jeho vytřeštěnej syn s přemodřelýma očima a květákovým účesem vypadal jak opice. Sice jsem zvyklá, že vrazi jsou v Columbovi fakt zkažený až na kost, ale někdy člověka baví je sledovat (McGoohan, Cassidy) a jindy to vydrží jen tak tak. A to je přesně tenhle případ. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • V českém dabingu Dalimil Klapka kromě Columba (Peter Falk) nadaboval ještě jednu postavu. (Pepinec)
  • Robot použitý v epizodě je tentýž robot, který hrál ve filmu Zakázaná planeta (1956). Robotu byla pozměněna vizáž - původní pohyblivé nohy byly zaměněny za statický podstavec s kolečky. (LaSi)

Reklama

Reklama