Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý priebeh veľmi ťažko predstaviteľnej vraždy, ale tvorcom nemožno uprieť snahu o niečo netradičné. Ale odhalenie cez tradičné nachytanie vraha je už dosť fádne. Najzaujímavejšie tak pre hudobných pamätníkov bude obsadenie Johnyho Casha ako hlavnej postavy. –––– To je ta nejhorší káva, jakou jsem kdy pila. Ale lepší než nic. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych byl úspěšným zpěvákem a má drahá polovička by mé výdělky hodlala použít na stavbu kláštera, tak bych se chlapsky naštval a ... odsouhlasil bych jí to. Jsem prostě drsňák. Tommy Brown však raději ovdoví než by své "milé" ženě vyhověl, ale ten zapomnětlivý týpek v baloňáku, s tím notýskem, doutníkem a spoustou "nevinných" otázek už je mu v patách. Jak to dopadne bylo jasné i spícímu papouškovi mého souseda, ale mně ke spokojenosti stačila columbova tradiční vlezlost, příjemně proložená cashovou pohodovou hudbou a lehce osmahnutá leteckým benzínem. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Časť so speváckou hviezdou Johnym Cashom je taká priatelskejšia, vrah je vlastne obeť a poručík to chápe. Lenže ja mám s ním jeden problém, a to vraždu mladého dievčaťa ako collateral damage. To by bolo trochu moc aj na poručíka a preto scenáru trochu neverím. Odhalenie je znovu nachytávka vraha, nie priamy dôkaz, ale prečo nie, keď to prekvapí. Všimnite si na moment jedného z Cashových producentov v štúdiu, postarší pán v 70kových okuliarov, jedná sa asi o najvtipnejší gesicht v seriáli. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Hodně k tomu přispívá John Cash, který už na začátku zazpívá I Saw The Light od Hanka Williamse a nasadí celému dílu vysokou laťku, která se drží až do konce. Navíc - tentokrát má záporný hrdina i nějakou sympatii - i když - dvojnásobná vražda je stále dvojnásobná vražda. Aneb - Vy se nebojíte jet sám v autě s vrahem? ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších dielov o Colombovi, neomylnému poručíkovi s mimoriadnymi psychoanalytickými schopnosťami. Labutia pieseň nám predstavuje Johnyho Casha ako vraha manželky a nevlastnej dcéry fingovanou haváriou lietadla. Je tu viacej nezrovnalostí ohľadne havárie, ale pán Brown má na všetko vysvetlenie. Za veľmi podarenú pasáž považujem rozhovor s pohrebákom aj vysvetlenie prečo je Colombova žena Brownova fanynka. "Kdybyste vědel co tá při tom dělá?" Keď sa zamyslím nad tým, ako by to vyzeralo v realite, určite by pilot nedopadol kúsok od lietadla, ale pekných pár kilometrov ďalej. A určite by si nepamätal, na aké miesto ukryl padák a Colombo by ho tam pravdepodobne nenačapal. Ale toto je film a za celkový dojem musím udeliť 4 hviezdy. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Když je Columbo (Peter Falk) u zpěváka a baví se s ním o důvodech změny aranžmá písničky, jde následně telefonovat. Brown bere kytaru a hraje. Jenže střídá akordy naprosto jinak, častěji, než je to v melodii. Stejně tak i styl hry, který Brown nezmění, i když melodie přejde od vybrnkávání k plné hře, nicméně Brown jen vybrnkává. Johnny Cash hrál na kytaru zcela běžně, nicméně tady hru jen špatně markýruje. (pjotri)
  • Tommy Brown odkazuje na svého neviditelného aranžéra hudby, na Nicka Solacanta. Režisérem této epizody se jmenuje Nicholas Colasanto. (Epistemolog)
  • Tommy Brown (Johnny Cash) ukrývá sedativa v pouzdře na kytaru a poté odjede na letiště. Johnny Cash byl jednou zatčen za úkryt sedativ a amfetaminů v pouzdře na kytaru na letišti. (Epistemolog)

Reklama

Reklama