Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Preplnené ulice, ľudia tlačiaci sa v autobusoch, trhy... Všetko výborné príležitosti pre vreckových zlodejov, ktorí vám behom okamihu dokážu vziať peniaze, doklady, čokoľvek. Kórejský detektív Dae-young dostane úlohu pozatýkať vreckových zlodejov, ale bránia mu v tom spomienky na minulosť. Situácia sa ešte zkomplikuje, keď je jeho matka, profesionálna zlodejka, prepustená po 20 rokoch z väzenia na slobodu. Gangy vreckárov vedú medzi sebou konkurenčný boj o územie, na ktorom okrádajú ľudí. Krásna zlodejka Baek Jang-mi pomotá detektívovi hlavu, aby ho využila pri svojej hre... (badygorila)

(více)

Recenze (48)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Místo akčního filmu očekávejte spíše drama z prostředí kapsářských gangů. Velmi zajímavá a dobře zpracovaná tématika, kamera válí. Souboje jsou hodně drsné a realistické. Ye-jin Son jako hlavní postava Baek Jang-mi válí, je zde neuvěřitelně krásná a přesvědčivá ve své roli, hraje něco totálně jiného, než obvykle. Byl jsem mile překvapen nečekal bych, že zrovna jí taková role sedne a že se do ní hodí. Ostatní postavy působí také velmi reálně . Příběh je podán zajímavě, byť zápletka je jednoduchá, tak forma mile překvapí. Film ze mě rozhodně vyrazil nějaké emoce a zejména konec mě dostal. Tento film u mě s úspěchem vydržel několik repríz a marně sháním DVD = plný počet. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úžasné korejské kriminální drama, které se z počátku tváří jako naprostá neoriginální korejská klasika typu "policajti vs zloději", každopádně se rozjíždí do úžasného smutného dramatu, kde zejména v závěru sází tvůrci divákovi jednu citelně bolestivou ránu za druhou. Vztah mladého policisty se svojí matkou propuštěnou za zlodějnu po ti letech vězení a mladou ambiciozní chladnou krásnou Japonkou, která chce jak policisty, tak jeho matku zneužít ve svůj prospěch a rozpínání jejího gangu, vlivu a bohatství... Posledních minut jsem měl slzy v očích, prostě jem si nemohl pomoci, bylo to fakt smutné. Sopubojů je zde hodně málo, na ty jsem se těšil docela zbytečně a je to docela škoda, protože těch pár, které tvůrci předvedou jsou naprosto super. i když sestříhané, tak souboje na nože nejsou jen obyčejné "párání" se navzájem, jak sme u korejců zvyklí a poicistův světelný obušek (vzpomněl jsem si na Donnie Yena ...) vs nepřáítelé je pastva pro oči. Každopádně špičkový film!! ()

Reklama

kikuka 

všechny recenze uživatele

Yummy! Po pár nádejne vyzerajúcich kúskoch, ktoré sa utopili a v lepšom prípade skončili ako slušný priemer, mi Open City prišlo ako smotana na slnkom spálený chrbátik. Trochu by som síce prestrihala záver a prepísala "dvojičky", stále však ostáva pocit výsostnej spokojnosti. A celkom fajn, že sa tu neobšmietal neoholený Lee Byung-hun ;-). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ano, po dlouhé době slušné a poutavě vystavené korejské akční krimi se schopnými ranaři na obou stranách. Trochu ho kazí jeden nevýrazný zloduch, ale to bohatě vyváží Son Ye-jin v neobvyklé, leč výborné elegantně-zlé poloze ledové první lady konkurenčního kapsářského gangu, jež využívá výbušnou směs grácie, nehezkých pohledů, dominantní dikce a svých ženských předností zvýrazněných skvostnými outfity. Je naprosto "k sežrání" a být schopná v bojových uměních, aby nad ní neměl žádný chlap navrch, měla by dosud na půdě Koreje neporažená drsňačka Shin Eun-kyung z My Wife is A Gangster rovnocennou protivnici. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Nějak mi pořád nedochází, jak mohli kapsáři "vydělávat" takové šílené peníze. Bojové scény byly povedené, většina postav byla správně drsňácká, jen hlavní lákadlo filmu Ye Jin Son působila jaksi afektovaně. Vztahy působily trochu vykonstruovaně. Za poslední dynamickou půl hodinu si to slabší čtyři zaslouží (edit: s odstupem času snižuju, vůbec nic jsem si nezapamatoval), ale mohlo tam být víc těch tématických serepetiček, například jako kouzelnických čísel v Now you see me. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama