Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (14)

Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka (1972) 

Slovo geniální patří k nejnadužívanějším slovům nejen na těchto stránkách, ale tento seriál je přesně tím příkladem, kdy mnohé superlativy k jeho hodnocení nepostačí. Přehlídka fantazie, ujetých nápadů, ale i trefné satiry, to vše v mimořádně pohodovém balení, kterým nás provázejí jízlivé slovní přestřelky mezi Ládínkem a Zorrem. I Simpsonovi ve své nejvrcholnější formě se tomuto maďarskému zázraku dívají na záda. ()

Placatá planeta (1973) (E01) 

Úvod jako hrom. Jsou díla, u kterých užití slova "geniální" není plýtváním superlativy. Tento díl je o tom, kterak ani nejpokrokovější obyvatel planety nedokázal být ještě pokrokovější. ()

Pohádková planeta (1973) (E02) 

Tento díl se mi jevil trochu slabší, ale i v něm byla spousta vtipných momentů. ()

Bláznivá planeta (1973) (E03) 

Jestli jste si mysleli, ze už jste všechno viděli a nic vás nemůže překvapit, tak Bláznivá planeta vás z tohoto omylu vyvede. Přehlídka neskutečných absurdností a bizarností se tady servíruje s neuvěřitelnou kadencí. Já se smál od ucha k uchu a současně jsem nevycházel z údivu. A vysvětlení, co se na planetě stalo, mi pomohlo chápat i to, co se v současnosti děje na té naší. ()

Planeta strojů (1973) (E04) 

Neodolatelný rozdíl v mluvě strojů a nástrojů. Ovšem při uvádění slavnostního kulturního programu jsem smíchy spadl z gauče. ()

Zpívající planeta (1973) (E05) 

Pěvecké výkony obyvatel planety jsem si vyloženě užíval. Ovšem na planetě byl rámus jak v ráji zkušeben začínajících kapel. :-) ()

Planeta Zločinu (1973) (E06) 

Řekl bych, že zde si tvůrci vybrali trochu slabší chvilku, planeta, příběh ani hlášky tentokrát nedosahovaly úrovně, na kterou jsem byl seriálem zmlsán, ale i tak to stojí za zhlédnutí. ()

Proměnlivá planeta (1973) (E07) 

Tak tady se hláškuje už od prvních chvil v domácím prostředí. Nejprve úchvatný rozbor šachové hry a poté vysvětlení, proč se syn pohybuje po bytě i přes den v noční košili. ()

Zrychlená planeta (1973) (E08) 

Koho by nedostalo strhující tempo planety. A koho dostatečně nepobavilo vylíhnuté ptáče, může se těšit na zlatý hřeb v podobě opery :-) ()

Válečná planeta (1973) (E09) 

Tady dění na Zemi převýšilo cestu do vesmíru. Trochu slabší díl. ()

Pravěká planeta (1973) (E10) 

Tak tohle bylo dokonalé. Nejprve hláškování u stolu a pak naprosto setkání s našimi naprosto neodolatelnými prapředky. Maso pro bojovníky, ženský žrát zbytky :-D ()

Planeta splněných přání (1973) (E11) 

V hlavní roli hláškující Zorro, který projde mimo jiné efektním odblešením. ()

Planeta vodních duchů (1973) (E12) 

Úvod obstarává výborná rodinná konverzace, při které boduje hlavně Tina. Návštěva planety se pak vyvine v dojemnou záchrannou misi. A musím si doma zkusit zahrát kultovní hru monoman. ()

Na hlavu postavená planeta (1973) (E13) 

Geniální zakončení seriálu. Před zhlédnutím dílu doporučuji procvičit si gramatiku, zejména zápory a negaci. ()

Reklama

Reklama