Reklama

Reklama

Svět podle Mallory

  • Velká Británie Welcome to the Rileys
Trailer 1

Doug jede na služební cestu do New Orleans. Je rád, že změní prostředí a na chvíli si odpočine od své manželky Lois. Od té doby, co jim zemřela dcera, nedokážou najít společné zájmy a naopak se sami sobě více vzdalují. Doug si vyrazí večer na skleničku do klubu a při té příležitosti se seznámí s mladou prostitutkou Mallory. Prostořeká a upřímná Mallory rozdmýchá stereotypní život staršího muže. Svým osobitým kouzlem a nadhledem dokáže v Dougovi zažehnout jiskru a znovu objevit chuť do života. Pomůže Mallory nešťastnému páru opět najít ztracenou lásku?
V roli Mallory zazářila hvězda ze série Twilight sága - Kristen Stewart a na filmu se mimo režiséra Jake Scotta podílel i jeho otec Ridley Scott a strýc Tony Scott jako producenti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Svět podle Mallory je pro mě přesně ten typ filmu a dramatu, u kterého už od začátku vím, že mě nebude bavit. Pak na to koukám dvacet minut a říkám si, že mi ty postavy vůbec nic neříkají a začínám usínat. A usínám a usínám až se v mdlobách dokopám do závěrečných minut a do pozejtří si vlastně ani nezapamatuju, na co jsem to koukal. Jediným plusem jsou herci, ale jejich role jsou podle mě tak nezajímavé, že je škoda, že ve filmu vůbec jsou. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Pekne z ostra a priamo zrežírovaná realita, odhaľujúca ďalší príbeh v ktorom sa pretínajú protikladné pocity dospelých a teenegerky, ktorá hľadá to správne miesto vo svojom živote. Pomoc, ktorá sa jej dostala ju z časti predsa len zasiahla a pomohla jej k hľadaniu nasledovného zmyslu života, len škoda, že jej ďalší spôsob života, už nebol zobrazený. James Gandolfini sa u mňa zapísal v dobrom svetle, už v seriály Sopranovci, kde tiež hral rolu otca v ktorej mu to ozaj svedčí. Aj teraz sa stal tým najväčším ťahúňom a ako silný buldozér pôsobil nezastaviteľne, keď tlačil všetku tu zátaž pred sebou a svojou chlapskou, tvrdou povahou skvelo zakrýval svoje vnútorne pocity. Do celého projektu dobre "brnkal na strunu" Marc Streitenfeld, ktorý občasnými jemnými tonami prispel k trocha tmavšiemu a pochmúrnejšiemu obrazu. Pomalý spôsob rozbaľovania deja a tiež nadviazanie do úvodu, prinúti človeka si všímať každý moment a to mi celkom vyhovuje. Takto z ľahka krok za krokom sa odkrývali aj tieto jednotlivé udalosti, doplnené vkusnými humornými dialógmi (budeš si ma vydržiavať? kúpiš mi pekné veci? áno, kúpim ti zmeták a lopatku), či ostré používanie vulgarizmov, ktoré sú bežnou formou v živote a ktoré často odľahčujú vypätú situáciu.70% ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh omletý již 1000x.. Průměrné charaktery hlavních postav, které si vylosuješ v každém druhém drama-filmu.. Nic neříkající prostředí.. Vlažné a přisprostlé dialogy ("kurva" snad na začátku a na konci každé věty).. Tempo vleklé jako letní asfalt.. Konec dementně otevřený.. Ale klobouk smekám - skvěle zrěžírováno a perfektně odehráno.. Snad nejlepší role Kristen Stewart, kterou jsem viděla (moc mých sympatií holka nemá kvůli sáze s vampejřinci) a výborně svůj James Gandolfini (kterého mám ještě v živé paměti z filmu "Max a Kevin".. :-) Stojí za to udělat si čas :-) ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Hm, niečo na tej Stewartovie Kristíne je :-) ....Zvláštny, hodne zúfalý a prinajmenšom divný pokus o terapiu a zalepenie diery v živote manželského páru skrz ochočenie si mladej prostitútky, no vďaka citlivej réžii a skvelým hereckým výkonom sa divák takmer úplne stotožní s ich psychickým rozpoložením a tejto manželskej dvojici neustále neskutočne fandí a praje šťastie a happyend, nech sa film akokoľvek nebezpečne blíži k jedinému logicky očakávanému záveru. 6/10 ()

Ajjinka 

všechny recenze uživatele

Nevím, co přesně jsem čekala, ale tento snímek předčil všechna má očekávání. Věřím, že to není zdaleka první film tohoto žánru, možná za to mohlo herecké obsazení, protože Kristen Stewart se ukázala jako herečka mnoha tváří, Gandolfini byl perfektní "táta cukrouš" a Melissa Leo dokázala dokonale ztvárnit svou postavu životem ztrhané ženy. Příběh dívky, jejíž život se nedá nazývat ani nelehkým, protínající se s životem dvou lidí, kteří ztratili to nejdůležitější, co v životě měli. Tihle tři se setkávájí a to věcem nabírá neuvěřitelný spád. Jake Scott odvedl kus výborné práce, za kterou se rozhodně nemusí stydět. Úžasný film, který člověka nutí k přemýšlení při uvědomění si, že se tohle děje naprosto běžně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Po tom, ako majiteľ striptízového baru uvidel Kristen Stewart (Mallory) tancovať, jej okamžite ponúkol prácu. (Cherry_Bomb)
  • Producent Scott Bloom pochválil výkon Kristen Stewart s tím, že jen málo hereček jejího věku by této roli přineslo tolik realismu, jako ona. (sir-dave)
  • Kristen Stewart se scénář dostal do rukou poprvé v šestnácti letech a obsazena do role byla ve svých sedmnácti letech. Produkce filmu pak musela počkat, dokud nedovršila 18 let. (HellFire)

Reklama

Reklama