Reklama

Reklama

Síla pomsty

  • Česko Pomsta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalého agenta vojenskej rozviedky povolajú do služby, keď jeho najlepšieho priateľa, politika Larryho Richarda, prepadla a takmer zabila skupina militantných rasistov The Pentagle. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skvělej atmosferickej začátek. A celkově vlastně i závěrečný hon v močálech. Tady se Firstenbergovi hodně zadařilo stejně jako Dudimu. I po letech se jedná o hodně koukatelné béčko, které je mnohem lepší než Ninja série, kde protivníci sami lozí pod katanu. Tohle by si klidně zasloužilo remake, ve kterém bych si přál vidět Toma Hardyho. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz viem preco som nikdy nedopozeral ziadneho Americkeho ninju. Nebolo to kvôli tomu, ze mi ninjovia pripadaju smiesny alebo preto, ze na mna charizma Dudikoffa nezabera, ale kvôli reziserovi Firstenbergovi. Jeho rezijny styl mi pripada trapny. Tentokrat mal k dispozicii solidny rozpocet, takze technicka stranka vyzera dobre, ale to jak koncipuje akcne sceny vo mne neraz vyvolalo usmev. Ale nie ten typ usmevu ako pri Komande, kde je akcia zabavna ale zaroven cool. Skôr taky posmech nad tym aku trapnu sprostost si Firstenberg vymyslel. Takze ano, dost som sa pobavil, ale skôr na ucet tvorcov. Jednu objektivnu hviezdicku davam ze niektore slusne bitky. Ale aj pri nich protagonisti hadzu vtipne vyrazy, pripadne vydavaju infantilne pazvuky. To sa proste neda brat vazne a nejaka gradacia alebo napätie tu nefunguje. Rovnako sa neda nikomu fandit. Dudikoff je nudny profesionalne neherec, Steve James na tom nebol ovela lepsie a skvadra zaporakov skôr pobavi ako keby mali vyvolavat strach alebo nenavist. Pritom zapletka o skupinke chlapikov, ktori lovia ludi pre radost mala potencial a John Woo vo filme Hard Target z podobneho nametu vydoloval ovela viac. Ale Firstenberg je trapny packal, ktory sa v mojich ociach nikdy nevyskriabe nad jednu hviezdicku. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom osemdesiatych rokov minulého storočia patril medzi mojich obľúbencov aj herec Michael Dudikoff. Rodičia kúpili prvé video a ja som ako správny adolescent na ňom vkuse čumel na akčné americké filmy. Michael Dudikoff ma zaujal v snímkoch "Americký ninja" (American Ninja), "Veliteľ čaty" (Platoon Leader) a ešte v tom filme, kde v bažinách prchal pred zvrhlou partiou lovcov ľudí. Dlho som si lámal hlavu ako sa to volalo. Až som na to po rokoch prišiel, spomenul som si. Je to snímok z roku 1986, ktorý nesie názov "Sila pomsty" (Avenging Force). Ihneď som si ho zohnal a po dlhom čase som si ho znova pozrel. Občas si rád takto pripomeniem niektoré staré zabudnuté tituly z čias nekvalitných VHS. "Sila pomsty" vo mne vzbudila silu nostalgie. Padlo mi to vhod. *** ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

To se nám to zase jednou dějí věci! Michael Dudikoff rajtuje na na koni a chytá telata, Steve James se dal dokonce na politiku a po lese nám tu pobíhá partička šílenců v bizardních maskách (jeden dokonce vypadá jako by utekl ze SM salónu) a loví nebohé tajné agenty. Svět se zbláznil? Ne, to jen Sam Firstenberg natočil další film pro Cannon pictures. A že se to zase jednou pěkně rozjelo! Steva Jamese vyvraždí!!! i s celou jeho rodinou, Dudikoffovi sejmou dědečka a o holý život musí bojovat se členy tajné fašistické organizace s krásným názvem Pentagram, která se chystá "zachránit" Ameriku před hrozící rudou revolucí z Mexika. Zvlášť vrcholná část filmu, kdy Dudikoff bojuje v bažinách se čtyřmi bossy, je teda opravdu vychytaná. Každý z bossů má svůj vlastní styl boje a oblíbenou zbraň, Michael ode všech dostane tak na budku, že by se týden nedostal na záchod po svých, ale on každého z nich stejně vyřídí, nechá jeho zbraň klidně ležet ladem u jeho těla a jde si zase pěkně s holýma rukama podat dalšího. Příběh si zkrátka hraje na něco víc, než ve skutečnosti je a slouží především jako zástěrka pro další bezduchou akci, ale to je prostě Cannon a nic jiného od něj ani nikdo nečeká. Nebo vy by jste snad chtěli vidět Steva Jamese v upjatém právnickém dramatu?:) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako malý parchant jsem shlédl kdejaký akční film. Na spoustu z nich si dnes už ani nevzpomenu. Tento jsem viděl jen jednou jedinkrát kdesi před jednadvaceti lety a utkvěl mi v paměti dodnes. Tak jsem ho dal znovu a není to vůbec špatný. Nějak extra dobrý sice taky ne, ale ty naháněcí scény v lese a kompletní vyvraždění jedné rodiny, jsou pořád dobré. A vlastně celý film je minimálně o jednu až dvě třídy lepší než poslední čtyři Američtí ninjové. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Chuck Norris se původně měl vrátit opět k hlavní roli Matta Huntera, ale bohužel už předem podepsal smlouvu k jinému filmu Delta Force, také od společnosti Cannon. Izraelští producenti se tedy rozhodli obsadit do hlavní role Michaela Dudikoffa a to na základě úspěchu filmu Americký ninja, který ho proslavil. (tequilla)
  • Natáčanie prebiehalo od 19. apríla 1986 do 14. júna 1986 primárne v štáte Louisiana, USA. Niektoré scény vznikli v Los Angeles. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno