Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (247)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Konecne nejaky Disney animak aj o cernosskej hrdinke :-). Tak krasne a zaujimavo sa to zacalo, vyzeralo to byt na 5*, ale ked prisiel na scenu ten carodejnik a tie temne sily "cierne tiene", film u mna v konecnom dosledku klesol az na 3*. Asi nie prilis vhodne pre male deti. Animacia pekna...ale trochu malo humoru a pesnicky tiez len priemerne. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

rozjuchany zabacky road trip pres baziny mesta jazzu + klasicky vychudly (zajimave, jakto, ze ti padousi jsou vetsinou vzdycky takove tycky,...) lotr, tentokrate upsany peklu.. coz je na muj vkus az prilis nebezpecne a strasidelne (myslim ted na deti, ne na sebe), ale Disney to uz parkrat zkusil, takze az tak prekvapen nejsem.. Roztomile postavicky (priblbly tlustoch - lovec, priblby krokodyl - dalsi klasicka disney metoda, ta svetluska, to uz bylo neco jineho), zajimave zmodernizovani klasicke pohadky, pocta jednomu mestu a jednomu stylu (ted me napada, proc dali zrovna ted hlavni hrdinku afroamericanku..) a typicke pekne pisnicky.. i kdyz nekdy trochu otravne.. takze takove prumerne 4, snaha o pripomenuti starych casu se ceni, ale prece to mohlo mit trochu lepsi dej.. vcelku souhlasim s Nathalii :-) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatická a slušně odsípající pohádka do Walta Disneyeho, která potvrzuje, že i pro klasickou 2D animaci je v dnešním světě místo. Najednou totiž působí svěžím dojmem. Pohádkový příběh je ale také více než slušný, humoru je tu více než dost. Akorát těch písniček je místy až moc a postupem času už mi začaly lézt krkem. Děti si to ale náležitě užijou, o tom žádná. 70% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Disneyovka, na ktorej ani nevidieť, že je návratom po dlhých rokoch k ručnej animácii. A to je jej výhoda aj nevýhoda. Na jednej strane je film príjemne starosvetský (až na miestami za oči ťahajúcu digitálnu animáciu), bohužiaľ, tvorcovia nechápu posun doby a celý film je akoby vytrhnutý z patetických 90s. Hlavným negatívom je príliš rozvláčne intro, no najmä kvantum mizerných pesničiek, ktorými je prepchatý film. V prvej hodine filmu je ich asi 8 (!!!) a sú tradične disneyovsky presladené a nudné. No dixie atmosféra juhu Ameriky, louisianské lesy, historické New Orleans, voodoo a bohovský južanský prízvuk hlavných postáv a niektoré postavy (menovite jazzový krokodíl Louis) sú tak úžasné, že ten nudný spievajúci balast mrzí o to viac. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Princezna a žabák je návratem studia Disney ke klasické tvorbě, čímž mám na mysli především oprášení klasické 2D animace a zakomponování hudebních čísel do příběhu. I když odjakživa více tíhnu ke tvorbě studia Ghibli než k Disneymu, musím uznat, že mě tenhle film velmi potěšil. Ruční kresba je parádní, stejně tak i celková ladná animace, hudební čísla jsou nápaditá, jednotlivé písně celkem chytlavé a nápady se tu rozhodně nešetří. Hezky se na to celé kouká a dobový New Orleans prodchnutý jazzem a voodoo mi okamžitě učaroval. Vrcholem filmu jsou ale samotné postavy, které jsou na animovaný film směřující i na děti dobře vyprofilované a hlavně originální a zábavné. Tiana jako dobrácká hrdinka je z nich sice nejméně zajímavá, ale má jasné motivace a vždy ji podporuje nějaká další postava, ať už jde o šarmantního fracka prince Naveena, tragicky zamilovaného světlušáka Raye nebo jazzmana aligátora toužícího hrát v lidské kapele. Hlavní záporák je solidní parchant, který si u dětí zjedná respekt a vyskytuje se zde i několik postav, které nemají v příběhu moc prostoru, ale i na poli několika minut zaručeně pobaví – například trojice lovců nebo Mama Odie. ___ Princezna a žabák je velmi dobrou pohádkou, která má potenciál pobavit diváky všech věkových kategorií a značí návrat studia Disney na vrchol…snad se svým dalším projektem nepoleví a zároveň zůstane u klasické animace. 80% ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Hvězda na obloze, kterou Ray nazývá Evangeline, je ve skutečnosti planeta Venuše, pojmenovaná po římské bohyni lásky. (Epistemolog)
  • První 2D pohádka od Disneyho od roku 2004. (CrypzzXD)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama