Reklama

Reklama

V romantické komedii Můj život v ruinách najde turistická průvodkyně Georgia (Nia Vardalos) sama sebe i opravdovou lásku právě ve chvíli, kdy to nejmíň čeká. Americká profesorka historie, která nemá štěstí ani v lásce ani v práci, se rozhodne vydat do Řecka, země svých předků, aby zde našla pravé kouzlo života, neboli “kefi”, jak tomu Řekové říkají. Během prodloužené návštěvy země začne Georgia pracovat jako profesionální turistická průvodkyně, doufajíc, že konečně najde dychtivé posluchače, kteří ocení její encyklopedické znalosti antického Řecka. Místo toho jezdí v autobuse plném turistů, kteří víc lační po známých řeckých plážích a po zmrzlině než po historických památkách zapsaných na seznamu UNESCO. Neústupnost, s jakou trvá na tom, aby výletníci poslouchali její nudný, školský výklad oslavující starověký svět, z ní udělá nejméně oblíbenou průvodkyni v celé historii cestovní kanceláře. Když Georgia odmítne přizpůsobit svůj program nárokům turistů, rozhodne se její šéfka (Bernice Stegers) najmout jiného průvodce, přehnaně vtíravého Nica (Alistair McGowan), který ji má vystrnadit. Georgiin poslední turnus tvoří nesourodá “ignorantská“ skupina lidí, v čele s Irvem (Richard Dreyfuss), ‘Pan Vtipálek’, jak mu Georgia říká, má fórek pro každou situaci, jeden otřepanější než druhý a háže je do placu, kdykoliv zájem skupiny o Georgiiny přednášky začne upadat – což je poměrně často. A aby to bylo všechno ještě horší, jejich nepříliš spolehlivý autobus řídí navíc nejdivnější, nejzarostlejší a zdánlivě nerozumějící řidič Procopi “Pupi” Kakas (Alexis Georgoulis). Nakonec začne Georgia uvažovat, že se na svoji práci i život v Řecku vykašle. Než se ale dostane na úplné dno, objeví se v autobuse někdo, kdo jí ukáže, že v lidech je potřeba hledat krásu a ne znalosti, a tím z přechytralé americké průvodkyně udělá řeckou bohyni, která své nevěřící turisty okouzlí horkokrevným, strhujícím výkladem o zemi svých předků. V čele rozmanité “ignorantské” skupiny turistů si při cestě za krásami antického Řecka Georgia uvědomí, že její klienti nejsou jediní, kdo potřebují otevřít oči, aby viděli skutečné krásy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

atmen 

všechny recenze uživatele

Rozjezd filmu je více než slušný. Různorodou skupinku lidí naženeme se sympatickou průvodkyní na výlet po Řecku se šoférem, kterého by jste si nepřáli ani ve zlém snu. Kladem je počáteční lehce ironický pohled na chování turistů, kterým jde spíše než o krásy země o společné fotky, kterýma se později pochlubí doma svým známým...Z uvedeného se dá lehce odvodit, že slibný rozjezd plný elánu a síly nevydrží s dechem až do konce. Po hodině je téma vyčerpáno a lidé se začnou chovat jakoby se sešla třída po dvaceti letech a vzpomněla si pod vlivem THC na dobu hipies. Konec je už přesládlejší než dětská limodána. Na celý film by stačilo přirovnání k závodu na 10 km. Na startu pln síly, po 5 km upocen a znaven s přesvědčením, to nějak zvládnu, po 8 km s přáním blízkého konce a v závěru na pokraji kolapsu plazením vpřed a s vědomím nikdy více. Ale víte, jak to chodí... :-) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kdo s kým, jak, o čem a pro koho vám je jasné hned po svižném ůvodu, kdy představí turistická průvodkyně Georgia (Nia Vardalos) sebe a skupinu turistů se kterou má strávit pár dní v autobuse s ne zrovna košér řidičem cestou napříč prosluněným Řeckem. A jak to tak v romantických komediích bývá, z neoblíbené káči a zarostlého autobusáka se nakonec vyklube pár snů a ten největší otrapa je nakonec správný chlapík. Šablonovité, nalajnované od začátku do konce a díky řeckým lokacím přesto zábavné. A pokud jste podobný typ zájezdu absolvovali, určitě jste podobné týpky na dovolené potkali... ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Klasická komedie a ztroskotané ženě které nic nevychází a celý její život jde do háje. Ale ejhle pak se vše obrátí a najednou se opět vše daří. Naštěstí Nia Vardalos je strašně sympatická herečka, že jsem se na film bez problému dodíval a dokonce jsem se i dobře bavil. Poměrně překvapení, protože tenhle styl komedií mi nesedí. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Asi jako český řízek s bramborovou kaší. Víte přesně, co máte čekat, hladové po pohodovém zážitku uspokojí, ale nadšení nebudete. Musím ale uznat, že to odškrtávání klišé je docela zábavné. Je vám jasné, že Georgiin dopis majitelce cestovky nedorazí, víte, že z nadměrně ochlupeného řidiče se vyklube Adonis k nakousnutí (stačí se oholit a ostříhat, haha), je vám jasno v tom, kdo George nechává jako dárečky sedmikrásky. Dokonce i ti účastníci zájezdu jsou chodící klišé, budiž scénáři připočteno k dobru, že si z toho na začátku filmu dělá legraci. Lákavé je, že se Ruiny odehrávají v Řecku, ale cosi z tamější atmosféry ve filmu chybí - pravděpodobně to bude proto, že se jeho velká část natáčela ve Španělsku. Je to milé, příjemné na pohled, nenáročné, koukat na to nebolí, romantika a humor tu nechybí. Jindy bych u takhle předvídatelného filmu soptila, ale Ruiny si naštěstí nehrají na něco víc. 60 % ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Na první polovinu filmu se ještě jakš takš dalo koukat. Je to především o tom, že všichni turisti kteří přijedou do Řecka jsou dementi, které nezajímá nic jiného než nakupování a povrchní nesmysly. (40%) Turistická průvodkyně, která se musí s těmahle debilama mordovat, místo aby je poslala do prdele, tak přistoupí na jejich hru a v druhé polovině filmu je začne krmit přesně tím, co chtěj slyšet. (0%) Kdyby aspoň byl film trochu vtipnej (kromě pár hlodů v první polovině už nic, co by se dalo považovat za humor ve fimu není), nebo měl aspoň ňákej šmrnc (znám pár filmů, který jsou dementní, ale i zábavný) jenže nic. Ani romantika nefunguje a při závěrečném moralizování a všudypřítomné přeslazenosti se mě regulerně zvedal kufr. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu si Georgia (Nia Vardalos) ušpiní sako čokoládovou zmrzlinou. V průběhu filmu jí pak na saku skvrny úplně mizí a znovu se objevují. (Rosaviva)
  • Kvůli tomu, aby se tvůrci dostali do Akropole, Delf a Olympie, musela Nia Vardalosová rok běhat po úřadech. Řecká vláda totiž na rozdíl od jiných podobnými povolenkami velmi šetří. (vendy63)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno