Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 3

Recenze (1 001)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu se tvůrcům vyplatila, nevymýšleli žádný nový svět, ale vzali pěknou pohádku, a i přes pár much jsem po Jak vycvičit draka a Na vlásku viděl jeden z nejlepších animáků. Od Pixaru spolu s Příšerkami možná vůbec nejlepší. Film těží z krásných animací postaviček, které umí vyjadřovat emoce, z humoru, který stojí na jejich současné svérázné mluvě, za kterou by se nemusel stydět ani leckterý slušnější středoškolák, a pak na samotné postavě Rebelky, které mi teď, když se zpětně zamyslím, svým chováním připomíná rozpustilou Rapunzel z Na vlásku. Plus ta medvědice, prostě zábava! Někdy ve dvou třetinách přejde zábava v kýčovitou chvilku, kdy se mají všichni rádi, a pak přes špetku napětí do dojemného konce, kdy leckomu ukápne i slza. Podle mě je to dobré pokoukání pro děti (byť místy trochu děsivé) i dospělé. A dokonce musím uznat, že mě bavil i dabing – král Heřmánek byl parádní a Merida jakbysmet. # 2. zhlédnutí doma v původním znění mě utvrdilo, že je to moc povedený a vtipný animák; a dokonce mi víc seděl v češtině. # [viděno: kino, 3D, dabing] # příběh 7 | hudba 7 | humor 5 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Scenár je hrozný. Pixar mal v tomto prípade ozaj - vzhľadom na svoje renomé a takmer 190 miliónový rozpočet - lepšie zapracovať na scenári. Chcem dať 80%, ale ak mám byť úprimný, nemôžem. Som ale rád, že Neskrotná vznikla - určite je to lepšie, ako Autá 18. Som vďačný za peknú rozprávku s niekoľkými vtipnými, dojemnými a strhujúcimi scénami. Ale 80% nedám. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Au, neříkal Disney, že nechá mágům z tajného bratrstva Pixaru zcela volnou ruku? Protože tady to už tak nevypadá. A rozhodně to není změna k lepšímu. Ještě trochu více stmelování a všechna ta fantazie a cit pro vyprávění dětského a přitom tak dospělého příběhu navždy zanikne. Tady to naštěstí ještě stále není tak vidět, a už jen za postavu Meridy musí být hvězda navíc. Už dlouho jsem neviděl tak skvěle vytvořenou postavu, jak vzhledově (ty Vlasy!!!), tak povahově. A vizuál čerpající ze Skotska je taktéž stále daleko před všemi ostatními protivníky. To a ta atmosféra hvozdů a temných zřícenin zcela překrývá ty infantilní postavičky, slabou zápletku (nebo alespoň motiv), přílišné tlačení na rodinné hodnoty a písničky. A věřím, že u jedné scény děti asi museli pěkně vřískat :)) To oceňuji ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší Pixarovka co se příběhové i režijní stránky týče. Animace je sice opět prvotřídní a atmosféru Skotska to také umí prodat více než dobře. Ale postavit celý příběh na putování jedné zrzky a mámy medvědice? To mi přijde na Pixarovské standarty trochu málo. Navíc to začíná postrádat i ono kouzlo a poetiku něčeho víc, čím se studio s lampičkou ve znaku tak hodně lišilo od konkurence. I tak je to ale celkem zábava, která rychle uteče a dětem se zaručeně líbit bude. U takového třetího Madagaskaru a hlavně Ralpha jsem se letos bavil o hodně více. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

vpravdě úchvatný animovaný epos z tolik poutavého skotského prostředí, kterému nechybí notná dávka legend, tajemna, kouzel, hrdinství a bojovníků... to vše má v sobě i okouzlující královská dcerka, kterou si prostě musíte už po pár minutách zamilovat (jak už to tak u zrzek bývá)... v pořadí již třináctý film pixaru je v tomhle případě hodně šťastná volba! 90% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Rebelka byla prvním filmem ozvučeným ve zvukovém systému Dolby 3D, který využívá 64 samostatných reproduktorů a 128 audio kanálů. (HellFire)
  • Film se měl původně jmenovat The Bear and the Bow. (adamc)
  • Severoamerické tržby byly 237,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 539 mil. (NIRO)

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama