Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování nízkorozpočtového hororu z roku 2006. Už rok uplynul od zmizení mileneckého páru Nicoly a Jesse. Jessův bratr Tommy, který se vrátil z války, se spolu se svou přítelkyní Marylin a kamarádem Jaredem vypravili zmizelé milence najít. Jejich cesta míří do Kalifornie, kde milenci údajně zmizeli. Cesta je však zavede, stejně jako před rokem Nicol a Jesse, k opuštěnému odpočívadlu. Marylin objevuje podivné WC s hroznými nápisy. TO je ale jen začátek podivnách událostí. Žlutý pickup a karavan s podivnou rodinou na sebe nenechají dlouho čekat... Brzy na to mizí její přítel Tommy a krutá hra se opět rozjíždí... (Lojz@)

(více)

Recenze (64)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Komentář uživatele LD je pěkně mimo mísu, první díl jsem zatím neviděl a neměl jsem žádný problém pochopit tenhle druhej díl. Mám rád horory typu Stopař či Jízda do pekel. Tohle bylo sice slabší ale dalo seto. Nelze očekávat nějaké dobré scény či herce. Ale film má celkem dobrý drive, takže jsem se u něj moc nenudil. Jen jsem měl občas problém u některý scén, přišly mi zbytečně směšné či natahované(viz. většina scén s Railsbackem). Nicméně jsem se poměrně bavil, a jedničku zkouknu co nejdřív. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už uplynula celkem dlouhá doba, co jsem viděl první Rest Stop a do dnešního dne jsem neměl ani tušení, že vůbec existuje nějaké pokračování. Jednička mě nějak závratně neokouzlila – to bych si její děj pamatoval alespoň útržkovitě a tak jsem si dnešní den rozhodl „vychutnat“ oba díly pěkně po sobě, abych měl lepší šanci porovnat a neměl mezery v jejich spojitosti. No vzhledem k tomu guláši a řadě otazníků co si pro nás scénárista a režisér jedničky Shiban připravil, jsem si stejně moc nepolepšil. Druhý díl je totiž stejně zmatený, jako jeho předchůdce. Jediný a to dost podstatný rozdíl vidím v tom, že se nám kromě několika odpovědí ještě více rozrostl počet otazníků v hlavě. Mnohdy zcela zbytečně zacházel scénárista až moc do podrobností a stejně v tom nadělal ještě větší zmatek. No a pak samozřejmě již ani samotná atmosféra nebyla tak dobrá, jako tomu bylo minule (a to taky nebyl žádný zázrak). Ono bylo pěkné, že se nám snažili nabulíkovat jakou že mají společnou minulost řidič žlutého Fordu a rodinka žijící v karavanu, ale kromě úvodní scénky nám to nic zásadního nepřineslo. Bohužel ani trojice hlavních hrdinů nebyla zrovna ideální, spíš naopak. V prvním Odpočívadle jsem ještě dokázal překousnout stupiditu v chování Nicole, ale tady mě ta jejich blbost doslova vytáčela k šílenství.40% ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Producent hororu Rest Stop zátvorka, video film, koniec zátvorky, Shawn Papazian mal odpočívať na prvom ako tak vydarenom Odpočívadle a pozerať sa dozadu, ale to on nie. Premiestnil svoj dôležitý zadok na režisérsku stoličku a vystružlikal pokračovanie s názvom Rest Stop : Don´t Look Back .Tentoraz však bez zátvorky. Čo pána Papaziana viedlo k tomuto počinu, ostáva dodnes záhadou, no isté je, že tento film mal pôvodne zátvorku, v ktorej bolo napísané " Z kadibúdky na dámske " a to kvôli prostrediu, kde sa natáčal. Presvedčte sa sami. 42,37 %. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Mysli, Jarede, a buď zticha !!" - "Jasně, to zvládnu !!" ;) Velmi slušný nízkorozpočtový horůrek, který coby žánrový hybrid využívá atmosféru pouště a opuštěných budov.. Na živočišnou a sexy Jessie Ward se moc hezky kouká, ale nejvíc mě zaujal geniální pumpař Stevea Railsbacka.. Úderná McCrearyho hudba i přívětivá stopáž napomáhají eskalaci moc hezky vystavěného napětí, které nepoleví až do titulků, kde neuzavřeným finále dává najevo, za jak tvůrcovský experiment s vlastními možnostmi Odpočívadlo vlastně platí.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Není divu, že začínám tíhnout i k jiným žánrům, když v poslední době na jeden dobrý horor připadá asi tak deset nepovedených zmetků. Jako třeba tento. Každý, komu se nepodařilo zapomenout na první díl z roku 2006, si asi vzpomíná, že jednička byla samoúčelně krvavá fraška bez špetky atmosféry a stop logiky. Dvojka na tyto poznávací znaky úspěšně navázala a ještě je upgradovala na vyšší level. Tedy s tím rozdílem, že v původním filmu nebylo vysvětleno vůbec nic, kdežto tentokrát tu jakási pointa visí po celou dobu - no bohužel opravdu jenom visí, děj ani pod její záštitou nemá vůbec žádná pravidla a divák tak sleduje víceméně nahodilé situace, aniž by byly jasné jejich okamžité příčiny. Druhé Odpočívadlo je kvalitativně na stejné úrovni jako Odpočívadlo předchozí, což jak jistě uznáte, není žádná výhra. 40% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama