Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování nízkorozpočtového hororu z roku 2006. Už rok uplynul od zmizení mileneckého páru Nicoly a Jesse. Jessův bratr Tommy, který se vrátil z války, se spolu se svou přítelkyní Marylin a kamarádem Jaredem vypravili zmizelé milence najít. Jejich cesta míří do Kalifornie, kde milenci údajně zmizeli. Cesta je však zavede, stejně jako před rokem Nicol a Jesse, k opuštěnému odpočívadlu. Marylin objevuje podivné WC s hroznými nápisy. TO je ale jen začátek podivnách událostí. Žlutý pickup a karavan s podivnou rodinou na sebe nenechají dlouho čekat... Brzy na to mizí její přítel Tommy a krutá hra se opět rozjíždí... (Lojz@)

(více)

Recenze (63)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už uplynula celkem dlouhá doba, co jsem viděl první Rest Stop a do dnešního dne jsem neměl ani tušení, že vůbec existuje nějaké pokračování. Jednička mě nějak závratně neokouzlila – to bych si její děj pamatoval alespoň útržkovitě a tak jsem si dnešní den rozhodl „vychutnat“ oba díly pěkně po sobě, abych měl lepší šanci porovnat a neměl mezery v jejich spojitosti. No vzhledem k tomu guláši a řadě otazníků co si pro nás scénárista a režisér jedničky Shiban připravil, jsem si stejně moc nepolepšil. Druhý díl je totiž stejně zmatený, jako jeho předchůdce. Jediný a to dost podstatný rozdíl vidím v tom, že se nám kromě několika odpovědí ještě více rozrostl počet otazníků v hlavě. Mnohdy zcela zbytečně zacházel scénárista až moc do podrobností a stejně v tom nadělal ještě větší zmatek. No a pak samozřejmě již ani samotná atmosféra nebyla tak dobrá, jako tomu bylo minule (a to taky nebyl žádný zázrak). Ono bylo pěkné, že se nám snažili nabulíkovat jakou že mají společnou minulost řidič žlutého Fordu a rodinka žijící v karavanu, ale kromě úvodní scénky nám to nic zásadního nepřineslo. Bohužel ani trojice hlavních hrdinů nebyla zrovna ideální, spíš naopak. V prvním Odpočívadle jsem ještě dokázal překousnout stupiditu v chování Nicole, ale tady mě ta jejich blbost doslova vytáčela k šílenství.40% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Mysli, Jarede, a buď zticha !!" - "Jasně, to zvládnu !!" ;) Velmi slušný nízkorozpočtový horůrek, který coby žánrový hybrid využívá atmosféru pouště a opuštěných budov.. Na živočišnou a sexy Jessie Ward se moc hezky kouká, ale nejvíc mě zaujal geniální pumpař Stevea Railsbacka.. Úderná McCrearyho hudba i přívětivá stopáž napomáhají eskalaci moc hezky vystavěného napětí, které nepoleví až do titulků, kde neuzavřeným finále dává najevo, za jak tvůrcovský experiment s vlastními možnostmi Odpočívadlo vlastně platí.. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Desať dní pred tým ako má Tommy narukovať do armády, berie svoju priateľku a známeho, aby preskúmal oblasť, kde pred necelým rokom bez stopy zmizol jeho brat s partnerkou. Tak ako jeho súrodenec, aj on so svojou spoločnosťou zastaví na mieste, ktorému sa mal z ďaleka vyhnúť. Nedá sa povedať, že by "Rest Stop" dvojka, rovnako ako jej predchodca, vyslovene sklamala, no predsa len, z ničoho nič napchať do "hixpla" pasáže s prvkami výjavov ako pri nejakej ducharine, mi prišlo zbytočne zmätočné. Taktiež treba dodať, že toto pokračovanie je ako cez kopírak na kolene robené, bez snahy akokoľvek, vlastným nápadom zaujať. Napriek ne-nude, lebo snímok predsa len ponúkol niekoľko celkom slušných gore záberov, špinu všade naokolo, jedná sa o slabší kúsok. NA ZÁVER: Vo filme sa objavil Edmund Entin, ktorý je hororovému fanúšikovi omnoho viac známy ako hlavná postava z pomerne vydareného nadprirodzeného psycha - "Seconds Apart", ktorý týmto pádom odporúčam omnoho viac (aj keď žánrovo ide o úplne iný druh spracovania) - 45%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Potřebuješ rodinu!!!........ To je ještě horší jak jednička. Rodina kripla, co mají ten obytný přívěs tu předvádí své šílenství a víru v Ježíše Krista. Ježíši Kriste, co to je!!?? No jo, je to humus, nejraději bych je....tak jo, nejsem sám. Příběh nám dá nahlédnout do minulosti až ke vzniku fenoménu KZL 303. Pak se vrátíme do současnosti, respektive rok po událostech prvního příběhu. A vlastně v tom samém duchu pokračujeme. Tři přátelé vyrážejí hledat zmizelou dvojici Nicol a Jesse. Mezi nimi je i starší bratr Jesseho. Opět to spíš místo road movie připomíná WCmovie. Vše se opět soustředí kolem záchodů. Asi si v tom tvůrci libují. Někdy je to tak humusácký až se mi chce zvracet. Například scéna s Toy-Toy okolo 20 minuty. Proč se mi zdála tak nevěrohodná a účelová? Jo už vím. Než abych na tom hajzlu sral, půjdu raději do lesa, nebo ke krajnici. Postavy to však maj vepsaný do scénáře a tak používají ty humusácký hazlíky. Já bych tam kabel tedy nepoložil. CITÁT - Dostal, co si zasloužil........ Dlouhé zmatené dialogy, divný děj a ještě divnější prostředí. Příběh má celkem povedenou hudbu. CITÁT - Spolu ho zabijem......... Mě to bavilo míň jak jednička. Ježkovi voči, tedy pardon, řidičovi voči, to je blbost. CITÁT - Je konec......... ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Ráda si to dělám robertkem. Napsala jsem si na něj tvoje jméno.“ Několik dní před natáčením: Tady na papír napíšu pravidla, kterými se budeme řídit. Nebudeme dělat z diváků idioty, budeme ctít napětí, vybudujeme nějakou tu atmosféru, postavám dáme do úst slušné dialogy, pohlídáme si tempo, přijdeme s něčím trochu jiným a pokusíme se natočit něco alespoň trochu ucházejícího. Souhlasíte všichni? – O pár dní později.. Tak jsem rád, že jsme se tu všichni v první natáčecí den sešli, jsem přesvědčený, že hororoví fandové nám budou zobat z ruky. Jen si ještě vezmu ten papír, kde jsem všechno sepsal. Sakra, kde ho mám, ani v druhé kapse není, to je divný. No, nic, beztak tam byly samé nepodstatné věci!! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama