Reklama

Reklama

Mocné síly planety Země

(seriál)
  • Česko Země: Planeta a její moc (více)
Velká Británie / Německo, 2007, 4 h 17 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Naše planeta, její fungování, a jedinečnost, díky níž mohl vzniknout život na Zemi. Nový spektakulární koprodukční projekt BBC.
Planeta Země, úchvatný, neustále se měnící svět plný zázraků přírody. Nejsou to však jen krásy, které ji činí tak podivuhodnou. Působí tady též mocné přírodní síly, které z ní učinily jedinečnou planetu naší sluneční soustavy - a umožnily jí stát se kolébkou života. V této epizodě našeho seriálu budeme hovořit o sopkách a vulkanické činnosti. Jsou součástí globálního systému, který nepřetržitě mění tvář našeho světa. Sopky způsobily nejzásadnější evoluční skok v historii Země a pomáhají udržet naši planetu obyvatelnou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

kinej 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi, jak je zde mnohdy zmiňováno, skutečně jevila tato série spíš jako zábavná, než informativní. Ale tenhle názor jsem od druhého dílu změnil, méně známých informací je zde neskutečné množství a forma jejich předkládání, názorné příklady, to už lépe zvládnout nejde. Dr. Iain Stewart má legační přízvuk, ale je tak nějak zvláštně charismatický a dokáže i prezentovat i geologická fakta tak, že mě mrzí že jsem se kdysi ve škole víc neučil. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Človek si po zhliadnutí tohto seriálu povie, že sa jedná o informácie. ktoré by mal každý človek vedieť, no pravda je úplne iná. Koľko ľudí nemá ani najmenšiu šajnu, že oxid uhličitý je rovnako dôležitý dokonca dôležitejší ako kyslík aby vôbec mohol na zemi existovať život.Ale tiež veľké množstvo Oxidu uhličitého ktorý ľudia v poslednej dobe produkujú môže mať katastrofálny účinok pre život na planéte. Alebo,že metán v pôde na Sibírí v rozlohe 9.5 milióna km je najväčšia skrytá hrozba planéty. ktorá sa časom odkryje a vznikne ním skleníkový efekt tak veľký ,že si to človek nevie ani predstaviť. Taktiež malé percento obyvateľstva vie, že vplyv ľadu je taký obrovský, že ovplyvnil vývoj človeka. A mnoho, mnoho ďalších fascinujúcich a zaujímavých informácií, ktoré tento suveréjne najlepší dokumentárny seriál o sile živlov ponúka. Spolu z Planet Earth tvoria bezkonkurenčnú dvojicu dokumentárnych seriálov ktoré boli natočené najlepším koprodukčným projektom na svete BBC. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem rozervaná, co s hodnocením - na jednu stranu lepší dokument na téma živlů planety Země nenajdete: naprosto úchvatný vizuál, bombastické záběry, k tomu profesionální hudební doprovod, gradující ve správných momentech, a nevtíravý komentář. Ale na druhou stranu obsažené informace mi přijdou vhodné tak leda pro školáky, uvítala bych větší hloubku a složitost. Být středoškolačka, dám bez výhrad 5*... bohužel nejsem, takže ta pátá hvězdice tomuhle výbornému dokumentárnímu cyklu unikne o chloupek (fakt malinký, z pravidelně holeného... podpaždí). 89% ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Krásně natočené, pro osvěžení informací získaných na střední škole uspokojivé, profesionálně naservírované, ale pro mne nepříliš zábavné. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Perfektný dokument, ktorý nás zavedie aj na tie najodľahlejšie miesta na adrese nášho trvalého pobytu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ale hej je to super... Hlavne po vizuálnej stránke. Ale "dejovo" ide podľa mňa o veci, ktoré by mal ovládať každý absolvent strednej školy... Ale nevedomosť je tentoraz asi výnimočne chybou rodičov a "systému"... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nádhernej dokument který vám odpoví na všechny otázky aníž by ste se na ně zeptali všechno vám to vtluče do hlavy skvělými efektami..a nádherným dějem. BBC prostě točí ty nejlepší dokumenty co můžou existovat. Jednou jsem se chtěl dozvědet více o planetce která spadla před 65 miliony lety na naši zem chtěl jsem vědět všechny podrobnosti prostě všechno! Nemohl jsem žadný takový dokument ani film najít moje hledání bylo marné a tak jsem se zeptal na diskuzi tam jsem dostal jen video které trvá tři minuty...a navíc od Discovery..a druhý den si jen tak přepínám telvizy a najednou narazim na tento fascinující dokument byl jsem ohromen mé prosby byli pro BBC přímo vyslišeny..BBC vám prostě ukaže, řekne, vysvětlí vše co potřebujete vědet a né nudně ale i zábavně! BBC jen tak dál!! Zatím nejlepší Putování s Dinosaury, Putování s pravěkými zvířaty a Zazračná Planeta! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další z dokumentů BBC, které jsou známy svou výjimečnostíí. Ať už jsou to dech beroucí záběry nebo bohaté informace. Dokument je rozdělen do pěti dílů, každý zaobírající se jednou z vitálních funkcí naší planety - Sopky, Atmosféra, Led, Oceány a vzácná Země. Po prvním dílu jsem uvažoval, jestli sledovat dále, protože poslouchat Skota, jak znásilňuje anglický jazyk po dobu jedné hodiny mi rvalo uši.... ale zvykl jsem si. Krásné na tomhle dokumentu je, že se dozvíte více, než je všeobecně známo, nekombinuje pouze známá fakta s líbivými obrazy. Proč se třeba neví, že na Sibiři je v ledu uvězněn mnohonásobně silnější plyn než oxid uhličitý, který se uvolňuje každé léto a může mít na směrování vývoje naší planety velmi výrazný dopad? Nebo že fytoplankton vytváří téměř 50% kyslíku? Krásná jsou i porovnání např. množství celkové vody nebo plynů obsažených v atmosféře s velikostí planety a jejich dopad na Zemi. Po zhlédnutí celého dokumentu si uvědomíte, že to opravdu nejsme my, lidé, kdo by měl chránit planetu, ale jsme to my sami, kdo by si měl dávat pozor na své přežití. Země se bez nás obejde, my bez ní nikoliv. ()

Mickalle 

všechny recenze uživatele

Náádhera, chtěl jsem jít sednout v pátek večír na pivko a zapl jsem na chvíli TV před odchozem a výsledek byl,že jsem to musel dokoukat s otevřenou pusou...( všechno dá do kupy čas a čas je nekonečnej,takže žádnej problém :D) ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Vynikající cyklus dokumentů. Docela aktuální byl díl zabývající se ledem a jeho táním. Zejména českému prezidentu tento díl doporučuji! :-D ()

Los 

všechny recenze uživatele

Přestože jsou krásné záběry naší planety obvyklé pro podobná díla, je těžké se jich nabažit a člověk kouká na další a další dokumenty a stále se diví, jak jen ta příroda může být pěkná. Až na poslední díl zde sice nejsou příliš často záběry na živou přírodu, ale on i ten led či sopky mohou být velmi "videogenické". Vizuální stránce tedy nelze nic vytknout, narozdíl od obsahové stránky. Informace by mohly být trošku hlubší, ale to bych asi od dokumentů chtěla moc. Také afektovaný projev moderátora občas trošku ruší, stejně jako jeho moralizující řeči. Ale zachránil si to zmínkou, že možná za všechno lidé nemohou. Nebýt konce posledního dílu, dávám o hvězdičku méně. Nebuďme tak sebestřední, stále je zde možnost, že lidé jsou jen bezvýznamná havěť, která si o sobě myslí, že ovlivňuje celou planetu a ona se přitom ovlivňuje sama právě prostřednictvím sil, které byly ukázány v tomto dokumentu. Kdoví :) 9/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Úchvatné záběry a zajímavé informace, hlavně první tři díly, no i ten čtvrtý, ale pátý už je jenom takové resumé všeho, co jsme viděli už v předchozích dílech. Holt informace, záběry a animace se tam docela opakujou, ale jinak je to podané chytlavou formou, které rozumí i laik nebo blb. Prostě BBC je na poli dokumentaristiky jednička. Přesto mi odjakživa ve kvalitních dokumentech vadí jedna věc - místo aby nám podali fakta formou komentáře s ověřenými informacemi, často na to použijí vědce, kteří v nějaké lokalitě něco zjišťují a u toho ty teorie předkládají oni (a kolikrát se i stane, že jejich expedice nic nového nepřinese, jen tím zaplácnou část dokumentu). I přes tuto mou kritiku, obsažené informace jsou maximálně poučné a velmi mě to bavilo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další dokument BBC, který mě dostal na kolena. BBC opět ukázala, že dokumenty prostě umí. V tomto seriálu jsou úžasné, epické záběry, výborná hudba, skvělý komentář a samozřejmě spoustu zajímavostí. Něco si zopakujete a většinou ale zjistíte úplně nové informace. Viděl jsem dva díly - Sopky. To byl skutečně úžasný díl a zajímavostí tam bylo tolik, že by se daly mazat na chleba. Oceány - neskutečně vtipnej díl s kachýnkama...:D. Tento dokument vážně doporučuji, Je určitě jeden z těch nejlepších a nejzajímavějších, které BBC kdy natočila. Tohle je jeden z těch dokumentů, které chci vidět celé. 100%. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších sérií o Zemi, jejích problémech a osudech věcně a s nadhledem. Oproti jiným velmi objektivní. 100% = 5/5 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

To najlepšie, čo sa dá o neživej prírode vidieť. Časti: 1. Sopky 2. Atmosféra 3. Ľad 4. Oceány 5. Vzácna planéta ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Zcela bezkonkurenčně a bez nějakých pochyb se tady nedá dát nic jiného než 5 frček!!! Nikdy bych neřekl, že může člověka takhle bavit seriál, ve kterém se neukazují žádná zvířata nebo lidé. Tolik fascinujících informací v kombinaci s úžasnou výpravou a megalomanskými lingvistickými hrátkami, jež lahodí sluchu a hřejí u srdce, jsem nikde neviděl! Obzvláště "Sopky" a "Oceány" se mnou dělaly divy. /// Jsem sice odpůrce vlivu člověka na "Globální klima" (ve smyslu toho, že s tím nemůžeme nic dělat), a proto mi v tomto ohledu vadilo sem tam nějaké to rýpnutí, ale dalo se to přežít a vždy to navíc vzápětí bylo nějakou skvělou větou zahráno do pozadí. Závěrečná a poslední věta skvěle dabujícího Vladimíra Čecha pak podtrhuje podstatu celého seriálu, který tímto dostává skutečnou TŘEŠNIČKU NA POŘÁDNĚ VELKÉM, SKVĚLÉM A ÚŽASNÉM DORTU!!! "ENJOY IT !!!" ()

Reklama

Reklama