Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zajímavá výročí týdne uvádí Saskia Burešová. (Česká televize)

Recenze (95)

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Poslední (vlastně první) ze svaté trojice nedělního dopoledne sice disponuje výrazně papundeklovými kulisami, přesto ale pravidelně probouzí srdíčko, co chce poznat historii, něco si přečíst a někam se podívat. Sympatická Saskia Burešová navíc vnáší do dopoledního bytu uklidňující atmosféru (po občasným tahu zvlášť potřebnou) a tak i když Kalendárium není nejdynamičtějím pořadem na světě, vždycky si v těch tři čtvrtě na deset českou telku rád zapnu. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Zábavně vzdělávací pořad, kterému veřejnoprávní televize velice sluší. Sice v dnešní moderní době je již trochu archaicky a vyčpělý (přeci jen tolik výročí na světě není, aby občas nevařil z vody, či se neopakoval), ale pro starší diváky je dokonalý. Bohužel mladší ročníky jej budou považovat za staromodní hloupost. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Doširoka rozhozené pestré střípky, z nichž každý představuje jednu zajímavost. Pospolu fungují jako nezávazná připomínka známých i méně známých osobností, popřípadě objevů či událostí, jejichž výročí spojuje jeden týden v kalendáři. Nutno dodat, že "Kalendárium" stojí i padá s noblesní Saskií Burešovou, která se dámou snad už narodila. Zároveň musím (ač nerada) připustit, že některé jeho informace mohou být povrchní a při bližším zkoumání dokonce maličko zavádějící. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem se na tento pořad České televize díval celkem pravidelně, ale poslední dobou už jen opravdu sporadicky. Líbil se mi na něm ten „průlet“ historií i zajímavosti ze světa známých osobností. Navíc to mnohdy bylo i dost poučné a Saskia Burešová si za svou práci zaslouží uznání a ne posměch… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dokumentárna relácia so zaujímavou myšlienkou. Zhrnúť v každom diely najvýznamnejšie udalosti, ktoré sa vo svete udiali v konkrétnom roku. Krátke reportáže o vybratých udalostiach alebo osobnostiach sú prepojemné moderátorskými vstupmi, noblesne nezáživnej Saskie Burešovej a spestrené pravidelnou diváckou súťažov. Je to poučné, ale nudné. Nie však úplne špatné. ** ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama