Reklama

Reklama

Temné patro

  • Finsko Dark Floors
Trailer
Finsko / Island, 2008, 84 min

Režie:

Pete Riski

Scénář:

Pekka Lehtosaari

Hudba:

Ville Riippa

Hrají:

William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup, Philip Bretherton, Noah Huntley, Dominique McElligott, Skye Bennett, Mr. Lordi, Kita, Amen, Ox, Awa, Jussi Haukkamaa (více)
(další profese)

Pouhých sedm pater může být tou nejhorší noční můrou
Otec se chce o svoji autistickou dceru postarat sám a násilím ji odvést z nemocnice. Při útěku ale zůstanou uvězněni spolu s dalšími šesti lidmi ve výtahu. Incident je však pouze začátkem té nejhorší noční můry. Když dveře výtahu po delší době dveře výtahu konečně otevřou, najdou jen strašidelně prázdné chodby několik zohavených těl. Je to práce netvorů z temné strany, kteří se právě pouští do děsivého útoku na své nové oběti. Začíná být jasné, že na malém autistickém děvčátku leží otázka přežití celé skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hledají ti lidé pokladnu za účelem uhrazení regulačního poplatku? Či bloudí v časové smyčce předpeklí (říkejme jí třeba „Silent Hospital“), aby na ně čas od času vybafl nějaký uvřískaný duch, Pučmeloud, či metalista? A není to jedno, když si člověk po chvíli musí vrazit mezí víčka červenou tužku? Abych řekl pravdu, víc by mě vyděsilo, kdyby se po chodbách Bulovky producírovali nenamaskovaní členové kapely Kroky Františka Janečka.. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Tak špatný to určitě nebylo. Naopak poměrně originální, temná atmosféra jak má být, ale bohužel takový pomalejší děj a nepříliš podařilý závěr. Po 45 minutách filmu už diváka nic novýho nepřekvapý a stane se z toho obyčejná chodička ve tmě s průměrnými zvuky a efekty. A lekačky v průběhu filmu téměř žádný. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Heavy metalová skupina Lordi natočila už spoustu videoklipů a zjevně je to strašně bavilo, takže se postarala i o celovečerní film... samozřejmě se svými členy v hlavní roli. Dark Floors se ale od jejich klipů diametrálně liší v několika dosti důležitých věcech, protože klipy se hororové tematiky drží jen formálně a do temných záběrů a "děsivých" podtónů zasazují spolu s uberbéčkovými monstry tuny nadsázky a vtipu, takže ve výsledku vytváří vynikající parodii na staré horory o démonech z hlubin požírajících nebohé smrtelníčky. Což nepřekvapivě velice sedí k jednoduchému, ale melodickému a docela chytlavému heavíku který Lordi hrají. Film, který s nimi vznikl, ale na komediální prvky a nadsázku kašle a snaží se tvářit jako vážný a napínavý horor... což samozřejmě s monstry co by rozesmály i pětiletého caparta tak trochu nejde, ať už je režisér utopí ve tmě sebevíc. Když odhlédnu od směšných záporáků, tak zůstane slušně řemeslně zrežírovaná duchařina/vyvražďovačka s převelice hloupým scénářem naplňujícím do detailu všechny žánrová klišé na které si lze vzpomenout. Všechny postavy jsou totálně jednorozměrné a už z jejich charakteristik je jasné, kdo nejspíš přežije a kdo je pouhý cannon fodder (klaďák, drsňák, sexbomba, nesympatický idiot, senilní dědek který jediný ví co se děje ale nikdo mu nevěří a divná holka na vozíku která za všechno může). A kde není aspoň trochu zajímavý děj, není ani napětí, ani zábava... takže pro nefanoušky těšící se na každý výstup svých oblíbenců jde jen o další z mnoha podprůměrných hororů. 4/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Co je platný překrásný vizuál, velmi podobný Silent Hill a to včetně měnění bílé reality za černou temnotu, když to ostatní je odpadní. Levné digitalní trikové monstra jsou spíše k smíchu než k podušení. Chybí naprosto tempo a to se přitom pořád něco děje. Jenže pomaloučku, polehoučku. Tak to vypadá když břídil kopíruje mnohem zručnějšího filmaře. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Od skupiny Lordi jsem viděl snad všechny videoklipy, vždy jsem byl nadšený jejich kreativitou a říkal jsem si, jaká by to byla paráda natočit s nimi film, stalo se. Z počátku jsem byl celkem spokojený, tajuplná atmosféra mě naplnila očekáváním a já si říkal, konečně dobrý horor. Čím více se však ukrajovalo ze stopáže, tím více jsem se nudil, jako by se příběh zastavil a neustále se opakovalo to samé dokola a dokola, zastavený čas byl vlastně i jedním z aspektů příběhu, ale v tomto případě to spíše vypadá na zastavení myšlenkových pochodů u tvůrců děje, že by došly nápady? Sem tam něco někde vylezlo ze tmy a pak nic. Z filmu mám prostě pocit, jako bych se díval na nesestříhaný videoklip, nestvůry dělají totéž co ve videoklipech, stojí stejně, chovají se stejně, stejně vystupují. Nejvíce mě dorazil konec, hlavní "obluďák" a nezmůže se na nic víc než jen stát a několikrát zařvat???? ....Možná si neuvědomil, že není na koncertě, ale že točí film....no a pak úplný závěr, to už je opravdu no comment. Plusem jsou snad jen efekty, poměrně zajímavé prostředí a místy slušná atmosféra. Lekacích momentů se také pár najde, ale nic výrazného to není. Je to škoda, mohlo to dopadnout mnohem lépe. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Příšery vystupující ve filmu jsou ve skutečnosti členové finské skupiny Lordi ve svých tradičních převlecích. (JSSVLVKMK)
  • Ještě 5 let od uvedení se jednalo o nejdražší finský horor. (Cheeker)
  • Logo a obal filmu bylo navrženo členy hudební skupiny Lordi. (Terva)

Reklama

Reklama