foto

Dominique McElligott

  • nar. 5.3.1986 (31 let)
    Dublin, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Irská rodačka z Dublinu se narodila v roce 1986 a první roli získala už jako středoškolačka v seriálu domácí televize RTE ON HOME GROUND (2001). Po menší odmlce pro dokončení studií ztvárnila jednu z hlavních ženských postav v irsko-kanadské televizní sérii WHISKEY ECHO (2005).

Objevila se v nevýrazném finsko-islandském hororu DARK FLOORS (2008), aby pak následovala drobnější účast v trojici seriálů RAW (2008), BEING HUMAN (2008) a THE PHILANTHROPIST (2009), kde měla možnost spolupracovat v jedné epizodě s českou hereckou stopou v osobnosti Karla Rodena. První výraznější úspěch přišel s obsazením do postavy manželky astronauta (Sam Rockwell) v mysteriózním sci-fi MOON (2009), které zaznamenalo mimo jiné i úspěch na poli prestižních BAFTA.

Stěžejním rokem pro stále začínající herečku byl rok 2011. Získala hlavní ženskou roli v ambiciózním westernovém seriálu kabelové televize AMC HELL ON WHEELS z období následujícím po americké občanské válce. Ztvárňuje postavu Lily Bell, manželky zeměměřiče, snažící se získat respekt v krutém mužském světě budování transkontinentální železnice. Mimo to si střihla i menší roli v komediálním krimi z irského venkovského prostředí THE GUARD po boku Brandana Gleesona a Dona Cheadla, nebo v atmosférickém westernu BLACKTHORN, pracujícím se scénářem, kdy z legendární finální scény z Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) vyvázne Butch živý.

O dalších projektech toho není zatím příliš známo a tak nezbývá než čekat, jakým směrem se bude další kariéra ubírat.

Jakub "TheDude" Janoš

Herecká filmografie

Filmy

2014 The Money (TV film)
2013 Broken Night
2012 Not Fade Away
2011 Blackthorn
Pomáhat a chránit
2010 Přestupný rok
2009 Moon
2008 Satellites & Meteorites
Temné patro

TV seriály

2017 The Last Tycoon (TV seriál)
Oscar, Oscar, Oscar (E09)
An Enemy Among Us (E08)
A More Perfect Union (E07)
další epizody (8)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 61 (S05E09)
Chapter 59 (S05E07)
Chapter 58 (S05E06)
další epizody (8)
2016 The Last Tycoon (TV seriál)
Pilot (E01)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 52 (S04E13)
Chapter 51 (S04E12)
Chapter 49 (S04E10)
další epizody (7)
2015 The Astronaut Wives Club (TV seriál)
Landing (E10)
The Dark Side (E09)
Abort (E08)
další epizody (10)
2012 Hell on Wheels (TV seriál)
Blood Moon Rising (S02E10)
Blood Moon (S02E09)
The Lord's Day (S02E08)
další epizody (13)
2011 Hell on Wheels (TV seriál)
Revelations (S01E07)
Pride, Pomp and Circumstance (S01E06)
Bread and Circuses (S01E05)
další epizody (7)
2009 The Philanthropist (TV seriál)
2008 Cena za lidskost (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Raw (TV seriál)
2005 Whisky Echo (TV seriál)
2001 On Home Ground (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace