Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

Spooner 

všechny recenze uživatele

A jéje, další hororovej film o strašidelným baráku a samozřejmě podle skutečné události. Kolikrát jsme tohle už viděli? Ano, nespočetněkrát. Děj jede podle šablony, diváka nic nepřekvapí, ničeho se nelekne a hned při prvním záběru na ten dům si řekne, že do takovýho baráku se můžou nastěhovat jenom blázni. Nebo také postavy klišovitého a nudného hororu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, který využívá v podstatě všech známých atributů o strašidelných domech, jaké jsme už kolikrát viděli jinde. Rodiče mají syna, který má rakovinu. Aby byli blíž nemocnici, kdyby se něco dělo, přestěhují se. Netuší však, že jejich nový domov kdysi býval márnicí a že mrtví nespočívají v pokoji, když zaměstnanci jejich mrtvá těla svým způsobem "zneužívali" (nikoliv sexuálně). A rodiče také netuší, že jejich dospívající syn jako z udělání bude mít schopnost duchy mrtvých vidět. Tvůrci pracují se všemi známými lekacími atributy - schody do sklepa, odrazy v zrcadlech, lekací hudba, nefungující žárovka, vymítač, zkažené jídlo v ledničce... co vás napadne. Někdy to funguje, jindy méně. Každopádně však snímek nepřináší v podstatě nic nového a než se hlavní hrdinové dostanou do strašidelného domu, trvá to v podstatě třetinu filmu (a zhruba třetinu zabere tradiční pátrání po tom, co se v domě stalo). Film je uvozen dnes již zaklínací formulkou "podle skutečných událostí", ale kdoví, co všechno je vzato ze skutečnosti, a co si tvůrci přimysleli. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu skvělá, už začátek filmu, kde se objevily fotky mrtvých lidí byly děsivé a vzrušující. Hned jsem si vzpoměl na film ti druzí, kde se taky zobrazovaly fotky mrtvých lidí... Říkám si super, to je film pro mě, podobný psychologických hororů, ať už zmiňovaný ti druzí, 3:15 zemřeš, prokletí domu slunečnic a dalších mnoho. První půlka se vyvíjela opravdu velmi zajímavě. Závěr skončil happyendem. Ale pro mě jak jsem psal, vynikající první půlka, kdy jsem uvažoval o 5* nebo minimalně o 4* mi druhá půlka přišla slabší a ne už tak zajimavá jako první. Takže nakonec dávám lepší 3* , na 4 hvězdy to není. Ale rozhodně se na Hrůzu v Connecticutu koukat rozhodně dalo, nenudil jsem se, ale až tolik mě tenhle film nevtáhl, i když to po první půlce vypadalo nadějně a film jsem hltal, druhá půlka pro jak jsem psal prostě slabší a už ne tak zajimavá. 65% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Moc dobře udělaný horor. Od scénáře, přes hudbu a atmosféru, výkony herců až po skvělé triky. Samozřejmě, své mušky to má, ale ty hravě překryjou klady tohoto filmu. Některé scény jsou opravdu vcelku dosti nepříjemné a skvěle udělané. To, že film staví na reálném základu sice již dnes nikoho neohromí, ale v tomto provedení to filmu dává ten správný hororový nádech. Byl jsem překvapen a jen doporučuji. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Autoři používají spoustu ohraných prvků a oblbováků a navíc chtějí diváka překvapit něčím originálním. Tomuto hororu se to docela povedlo. Pointa filmu je dobrá, i když možná příliš hnaná k dokonalosti a pak už to nepůsobí tak jak by mělo. Co teda ale rozhodně nedokážu skousnout je chování postav. Když jsem v nějakém uzavřeném prostoru, tak je jasný, že si to s duchy rozdám, ale tahle rodinka mohla kdykoliv vzít roha. Já nevím jak vy, ale kdybych se já dozvěděl, že můj dům byla márnice, zabíjeli se tady lidi a navíc se pak začaly dít divné věci, tak bych prchnul co nejdál by se dalo. Ale tady tito rozchodí úplně všechno a i po x-tém vyděšení paranormálními jevy se z toho dostanou a jede se dál... 55% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)
  • Postava reverenda Popesca byla založena na Johnu Zaffisovi, který tento případ skutečně vyšetřoval. (Chatterer)
  • Když jsou Matt (Kyle Gallner) a reverend (Elias Koteas) v ústavu, sledují režisérovu prvotinu Ward 13 (2003). (Campbell)

Reklama

Reklama