Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dobrý pocit z Jestřábí ženy mi vždycky dokonale zkazí dokonale nepadnoucí hudba Adrewa Powella! Popík osmdesátých let ve fantasy odehrávající se někde ve středověku? To by možná pasovalo Monty Pythonům. Něco podobného málem potkalo také Barbara Conana, jenomže John Millius si prosadil svou a Basila Poledourise. Nejvíc mě zaráží, že ostřílený bard, jímž Richard Donner bezesporu je, tohleto dovolil nebo dokonce sám vymyslel. Film je jinak velmi pěkný, ale tahle hudba zanechala na jeho tváři tak hrůzostrašnou jizvu, že mnohdy musím odvrátit zrak. Naštěstí v něterých scénách je hudba opravdu vynikající. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Lubostna temna rozpravka od rezisera Richarda Donnera /lethal Weapon, Superman/, ktory v tom case este tocil hit za hitom. Trochu vsak snimok zostarol behom casu, a dnes uz tak nestrhne ako kedysi, ked to lezalo este na pultoch kamennych vidopozicovni. Rutger Hauer /Blade Runner/ filmu vladne, horsie je to ale s Mattom Broderickom - osobne som ho nemal rad uz vtedy, teraz ho otvorene neznasam, aj preto, ze nevie hrat. Krasna Michelle Pfeiffer to vsak zachranuje, ale prilis poznat kulisy. 60 % ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Krásné romantické fantasy o dvou do sebe zamilovaných bytostech , které se v tu samou vteřinu proměňují , jeden z člověka ve vlka , zatímco druhý z jestřába v člověka a jejich láska tedy zdánlivě nemůže dojít naplnění , ovšem oba mají naději , tuto kletbu biskupem na ně uvalenou , může přece jen jedna osoba na světě zrušit a jak to dopadne uvidíte sami... 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dokonalost, herci, atmosféra, režie, úžasný a strhující soundtrack.Jako malej jsem to miloval a miluju stále.Když mě bylo asi tak šest, tak sem každej den otravoval maminu nebo tatíka ať to skočej půjčit do video půjčovny.Vždycky jsem chtěl jen Jestřábí ženu, Princeznu nevěstu, Batmana, Nekonečný Příběh a Predátora, ježiš...už v šesti letech jsem měl skvělej vkus.100%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je tam fantasy, romantika, dobrodružstvo... Tento film obsahuje veľa prvkov, ktoré mám naozaj veľmi rád. No v tomto prípade to na mňa nikdy nedokázalo zapôsobiť. Nezdá sa mi to dosť presvedčivé, aj keď je to natočené za veľké peniaze a hlavných úloh sa zhostili skúsení herci. Príbeh nešťastnej lásky medzi záhadným rytierom Navarre a krásnou Isabeau d´Anjou ma vôbec nechytil za srdce. Navyše Rutger Hauer a Michelle Pfeiffer mi moc ku sebe nepasujú. ** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Biskupovy stráže jsou často vidět, jak natahují tětivy kuší ručně s použitím minimální síly. Kuše této doby byly tak silné, že tětivu nebylo možné natáhnout rukou, pokud nebyla řádně podepřena pomocí třmenu na noze, nebo pomocí rumpálu či páky známé jako „kozí noha“. Tětivu by zkrátka nemohli natáhnout zobrazeným způsobem. (Rattus Rattus)
  • Navarre (Rutger Hauer) je během potyčky na louce s biskupskou stráží zasažen šípem do ramene. O dva dny později, když se opět mění z vlka na člověka, ale nemá na rameni žádné zranění. (Rattus Rattus)
  • Filip (Matthew Broderick) stojí hned vedle Navarra (Rutger Hauer), když mu podává látku, do které má zabalit jestřába. Avšak hned poté, když Navarre řekne Filipovi, aby si vzal jestřába, stojí Filip několik metrů od něj. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno