Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I sexuolog Zvěřina by vám potvrdil, že nejhorší je mít s kým, ale nemít jak. Zhrzený Biskup z Aquily vymyslel vskutku dokonalou kletbu (obzvláště palčivou pro Navarreho, který má dva ptáky), ale co zmůžou úklady proti opravdové lásce.. Powellovy syntezátory mě nechávaly absolutně v klidu (na rozdíl od pážecího sestřihu Brodericka) a občas i nápaditě podkreslily děj, takže pokud jste sokolník, milovník střelby z kuše či beznadějný romantik, nebude žádným překvapením, když vám Ladyhawke usedne na rukavici. Pokud však nic z toho nejste, vidím to spíš na vlka.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fantasy, ktery jsem jako malej mel strasne rad, takze jsem se na nej ted hodne tesil, ale zaroven jsem se krapet obaval, jestli me ted film nezklame. A nezklamal. Neni to sice tak vostry, jako jsem si to pamatoval a akce by tu mohlo bejt vic, ale porad to je moc pekny romanticky fantasy. Broderick jako takovej srandovni poskok je v pohode, Hauer tady predvadi jeden z nej vykonu a Pfeiffer sice moc prostoru nema, ale je pekna. K tomu tu je moc fajn hudba a uchazejici triky, takze jsem se po celou dobu dobre bavil, ale na tech 5* to uz nebude. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ach jo, zase ta romantika, ale co taky od tohoto snímku čekat jiného. Tentokrát mi kupodivu vůbec nevadila, protože jsem dopředu věděl, co že je hlavní náplní tohoto snímku. Michelle Pfeiffer to vážně seklo, Matthew Broderick i Rutger Hauer se snažili, co mohli, aby pozvedli celkovou úroveň, které jasně dominovala vytvořená atmosféra, která byla opravdu vydařená. Bohužel to tvůrci trochu nedali v „bojových“ scénách, kdy jsem občas málem dostával záchvaty smíchu. Kupříkladu ta závěrečná v kostele (chrámu) – tu jsem vážně nepobral. Právě tyto momenty mi nedovolí dát lepší než průměrné hodnocení, protože podobných slabin tu bylo na můj vkus docela dost. I tak je ale 60% zasloužených. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skutočne vynikajúci príbeh, perfektne obsadený (Broderick, Hauer, Pfeiffer), zrežírovaný (Donner), zabalený do úchvatnej výpravy a kostýmov a mohol byť aj dojímavý keby mi struny pána skladateľa zazneli hlbšie v ušiach. Už sa mi dávno nestalo, aby mi nesadla hudba vo filme. Teraz rozmýšľam, či som mal vyčistené uši, alebo nie. 80% - 4* ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se na tento fantasy rest těšil, ale nemohu zastírat zklamání. Hlavní premisa příběhu vypadá na papíře jako vynikající romance, ale na plátně se to moc nepromítlo. Počátek působí velmi rozpačitě, velmi jednoduše a v zásadě se toho za celý film moc nestane. Proměny hrdinů do zvířat, kdy jsou odkázání díky kletbě se míjet, nepřineslo žádné emoce. Herci vlastně nemají tolik co hrát, dialogy pohádkovsky vystavěny a role Matthew Brodericka mě postupem času ubíjela. Hauer to s kuší zvládá bravurně, nicméně akce ničím extra neosilní. Výprava, kulisy se povedly a vizuálně tomu nelze co vyčítat. Trošku jsou mi záhadou nominace v oscarových kategorií, neboť hudba k tomuto žánru byla absolutně mimo a když si vybavím v podobném duchu Highlandera, jsou to nebe a dudy.......5/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Když se Rutger Hauer dozvěděl, že získal roli Navarra, řekl R. Donnerovi: „Ujistěte se, že máte místo na parkování pro můj 55 stop dlouhý obytňák.“ Donner předpokládal, že si Hauer dělá legraci. R. Hauer s ním projel celou Evropu od svého domova v Nizozemsku, až po místo natáčení v Itálii. Nikdo nebyl připraven na to, že se toto obrovské vozidlo objeví na place. Svůj osmnáctikolák zaparkoval před branami sídla studia v Římě. Když R. Donner vyšel ven, nebyl, slušně řečeno, příliš nadšený. (Rattus Rattus)
  • Ke konci bitky v putyce na začátku filmu hodí Navarre (Rutger Hauer) kapitána Marqueta (Ken Hutchison) do ohniště. Ještě než mu začne hořet plášť, je možné si všimnout, že Marquet přepadne na bok a meč u pasu se mu nepřirozeně prohne. Je zřejmé, že jeho meč byl z ohebné látky (plast), nikoli oceli/železa. Herec se v této scéně snaží ohnutí meče zamaskovat. (salahadin)
  • Warner Bros. k filmu napsali, že je založen na pravdivé středověké legendě, což ale není pravda. Edward Khmara to oznámil Spisovatelské asociaci a Warner Bros. mu tedy musela vyplatit peněžité vyrovnání. Avšak prohlášení o středověké legendě z filmu odstraněno nebylo. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama