Reklama

Reklama

Cary Grant si spokojeně žije jako americký flákač po tichomořských ostrovech. Když Japonci obsadí Filipíny, odchytí ho Trevor Howard a ne příliš vybíravě ho "dobrovolně" zapojí do služby pobřežních pozorovatelů UA Army, což znamená sedět na přiděleném ostrově, pozorovat, kam letí jaká letadla / plují jaké lodě a vše hlásit centrále. Úniku není a whisky je málo a ještě ji Carymu schovali. Když jede na sousední ostrov zachránit kolegu coastwatchera, co čert nechtěl, najde jen jeho hrob a sedm dívenek - studentek diplomatické školy - opečovávaných učitelkou Leslie Caron. Neoholený, neuklízející a nepříliš mytý Cary si je navzdory všeobecnému zděšení přiveze na Matalawu... (Peabody)

(více)

Recenze (29)

Han22 

všechny recenze uživatele

Poslední slavnější film Caryho Granta, který hraje naprosto odlišnou roli, než obvykle. Zarostlý, špinavý, hulvátský samorost, jehož jedinou starostí je jeho loď a whisky a který je donucen stát se pozorovatelem japonského válečného postupu na jednom ostrůvku. A aby toho neštěstí nebylo málo, na ostrůvku se objeví učitelka se sedmi školačkami. Je to taková dobrodružná komedie, kde čas od času zasáhne válka a která mě bavila mnohem více než jsem podle námětu čekal. Grant je úžasný, Caronová poté co se přestane chovat jako slepice taky, vyměňují si urážky, facky i role (když se učitelka opije a hrdina přizná, že byl profesor historie), holky zlobí, té nejstarší se zapalují lejtka :) skončí to přesně tak jak jsem čekal :) Příjemná válečná komedie, jediné co jsem nechápal je bohorovné přehlížení proseb o záchranu ze strany velitelství, když mají na ostrově děti 7 diplomatů. ()

Jinka 

všechny recenze uživatele

Musím řict že jsem se tak nikdy nenasmála u filmů s Cary Grantem. Celkem mi ta role hrubého, alkoholického, lakomého a věčně neupraveného samotáře, na něj moc nesedla. Ale když jsem pak viděla jak to zvládl..upřímně, je to můj nejoblíbenější film, s ním. S Leslie Caron tvoří báječný jako Kráska a zvíře. ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Konečně Caryho vytáhli ze smokingu a nechali mu narůst strniště ,-))) Perfektní filmek, učitelka i děvčata celkem na zabití .. trošku té válečné akce ...Ten chlap prostě měl být James Bond !!! Tak kde jste mi schovali ty láhve whisky?? Pod kokosovou palmou nebo pod mangem?? ,-D ()

r007 

všechny recenze uživatele

Trošku hloupý příběh, aspoň na můj vkus, ( Oscar za scénář je výsměchem pro ostatní nominované ) ale takové množství vtipných momentů a hlášek si zaslouží aspoň 3 hvězdy. Ta čtvrtá je za Caryho. Vypadalo to, že si roli užíval víc než všechny ty bezchybné gentlemany předtím. Velká škoda, že do hlavní ženské role neobsadili někoho, kdo by ke Carymu líp seděl. To bych možná přidala i pátou. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle filmu napsat? Jen se na něj pěkně podívejte. Pohodový příběh, dobrodružství, romantika, válka, rodinný film? Všechno dohromady a Cary Grant. Pro mě dobrá zábava a příjemné dvě hodinky. Chemie mezi Caron a Grantem výborná. Děvčata v pohodě. Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama