Reklama

Reklama

Ondine

  • Česko Ondine: Víla z hlubin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Byl jednou jeden rybář a ten vylovil mořskou pannu.  Když irský rybář Syracuse (Colin Farrell) vylovil z moře krásnou mladou ženu (Alicja Bachelda), řekla jen, že se jmenuje Ondine. Příznačné jméno, které znamená „ta, která přichází z moře“. Syracuse jí nabídne přístřeší a ona se usadí nejen v jeho domě, ale postupně i v jeho srdci. Neznámá cizinka vyvolává řadu otázek, ale rybářova malá dcerka Annie (Alison Barry) má okamžitě jasno. Ondine je podle ní vodní víla, kouzelnou mocí obdařená bytost, která vystupuje z vod proto, aby lidem nosila štěstí. Annie věří, že Ondine přišla kvůli ní, aby zachránila její selhávající ledviny. Syracuse sice na pohádky nevěří a zůstává nohama pevně na zemi, ale záhy i on podlehne jejímu kouzlu a je nucen si připustit, že od té doby, co s nimi Ondine přebývá, dějí se zvláštní věci. Mohli by spolu žít šťastně až do smrti, jenže Syracuse na šťastné konce už dávno nevěří. Ať Ondine je či není mořskou pannou, má za sebou temnou minulost, která ji za žádnou cenu nechce pustit na svobodu. Dokáže ji láska Syracuse zachránit, nebo se vrátí do hlubin zapomnění? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (472)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pěkný a dojemný lehce fantasy příběh zasazený do skutečného světa, který nás dějově táhne v "pohádkové" rovině, která je variací na skutečný svět s realnými problémy. Celý film si udržuje pocit nejistoty a lehkou záhadnost. Samotný konec je potom se standardu nevybočující řemeslná práce, která objasní celý příběh. Pro mě to je celkem zbytečný romatický film odehrávající se ve studené přírodě Irska, který mnou prošel v podstatě bez emocí a jakéhokoliv zaujetí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, žil jeden rybář a vytahoval z vody své sítě. Byl to normální den..... Příběh plný zázraků, ale i lidského sobectví, příběh při jehož sledování víte, že se stane něco pěkného a zároveň něco strašného. Nejvíc mě překvapil C.Farrell, jako chlápek, který neumí využít štěstí – tedy žádnej nagelovanej hrdina nebo namyšlenej frajer – a za sebe prohlašuji, že tahle role mu fakt sedí! Také oceňuji, že N.Jordan nikoho nevydírá nemocí holčičky či nástrahami těžkého života v rybářské oblasti. Vypráví obyčejný příběh, který je díky několika nápadům neobyčejný a já beru, že k životu potřebujeme nejen štěstí, ale i zázraky. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rybářskou loď. 2.) Dlouho se mi nestalo nic báječnýho a úžasnýho. 3.) Mám rád příběhy o malých i velkých mořských vílách. 4.) Rád koukám na ženský ve spodním prádle. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Bohužel Ondine neni nic extra. SPOILER: Celou dobu máme pochybovat a věřit tomu, že Ondine třeba opravdu je selkie. Všechno tomu na jednu stranu nasvědčuje, na druhou nikde neni žádnej jasnej důkaz. A právě rozuzlení, na kterym tenhle film stojí, mi hodně zklamalo a odsunulo Ondine do vod průměrných dramat. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film dvou odlišných rovin. Zatímco první je příjemně mysteriózní, tklivá a romantická oťukávačka dvou atypických filmových postav ve vzájemné interakci, druhá rozdává karty na stůl až příliš rychle a obyčejně. Některé postavy velmi zajímavé (hlavně ty dvě hlavní), některé vyloženě otravné a čistě do počtu - takové ty typicky buřičské charaktery drsného maloměsta, které sem tam něco někdě plácnou a pak čistě náhodou hrajou klíčovou roli v jedné scéně, jež se stane jakoby náhodou. Scenérie nezkrotného Irska a Alicji Bachledu si ale budete pamatovat i při závěrečných titulkách. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pořád přemýšlím, proč jsem tomuhle filmu prvně nedal pět hvězd. Ondine by si to totiž ve všech ohledech zasloužil. Nádherná irská příroda, těžký irský život a do toho se vznese jeden lehký příběh s nádechem fantasie. Ke břehům totiž doplave Ondine. Možná za to mohl samotný průběh, kdy jsem já, a ani samotný film netušil, zdali jsem na vlně fantasie nebo jen neuvěřitelného příběhu. Na druhou stranu mi dokonalý podkres ponurého, depresivního Irska dosadila naprosto geniální hudba islandských Sigur Rós. Takže i tohle byla pro mě velká výhra, kterou jsem přijal s víc než jenom otevřenou náručí. A když tak nad tím psaním komentáře přemýšlím, pět hvězd tomu nakonec dám. Film si to zaslouží. Je zvláštní, originální. Režisér naprosto perfektně využil hudbu, která si k filmům takového formátu naprosto koleduje, být součástí. A udělal prostě to, co musel. Dal ve výsledku filmu správný řád. Ondine je irský klenot. Nikdy jsem z této země neměl depresivnější, ale o to oslavnější náladu, než při sledování tohoto filmu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach a ostrovoch v írskom grófstve Cork. (MikaelSVK)
  • Herečka Alicja Bachleda a Colin Farrell jsou partneři nejenom ve filmu. Seznámili se na natáčení tohoto filmu. (NGP)
  • Evropskou premiéru si snímek odbyl coby součást Jameson Dublin International Film Festival 18. února 2010 v Dublinu, Irsko. (BLANIK.)

Reklama

Reklama