Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podkladem tohoto westernu se stala skutečná událost z roku 1864. Pětitisícové stádo hovězího dobytka, určené pro armádu Unie, se po drzé loupeži tehdy stalo kořistí hladovějících jižanských vojáků. V popředí děje stojí dva odvážní a také tvrdohlaví muži. Uhlazený obchodník Alvarez Kelly (William Holden), který využívá občanské války k vydělávání peněz, a neústupný jižanský plukovník Tom Rossiter (Richard Widmark), urputně bojující za téměř už ztracenou věc Konfederace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Místo označení western by si film Pod kopyty stád zasloužil spíše žánrové vymezení dobrodružný historický film, ale ryze westernové propriety jsou tu k vidění též, zůstaňme tedy přitom. Za stádem dobytčat se tu prohání na svém oři Alvarez Kelly, jehož jméno se poněkud nešťastně vytratilo z českého distribučního názvu filmu, ale on je tmelem slepujícím světy westernu, války Severu proti Jihu a obecnějšího fenoménu hodnot a idejí, za které se vyplatí člověku bojovat. Výlučný svět mužů má svá vlastní pravidla hry, která mají také obecnější rozměr. Westernová klasika, která rozhodně neurazí... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný a maličko odlehčený výlet do těch dávno ztracených časů, kdy opravdoví muži měli svou čest - a mnozí z nich (narozdíl od pragmaticky uvažujícího, životem poučeného Alvareze Kellyho) i bláhovou víru, že bojují za správnou věc ... Dobytče mělo cenu zlata - a s dostatečným množstvím takových dobytčat jste mohli dokázat velké věci. A protože základ příběhu je pravdivý, smekám před akcí "Beefsteak Raid" pomyslný klobouk. P.S.: Nečekejte, že příběh se bude řítit kupředu jako splašené stádo - skot, honáci a vůbec všichni zúčastnění se po většinu stopáže drží navyklého umírněného tempa, tím ale vyprávění nikterak nepoškozují - a finále nemá chybu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Western, který se točí kolem skutečných kovbojů, tedy honáků. Ti se snaží o to, aby se ukradené stádo krav dostalo tam, kam se původně dostat mělo. Sice jsem byl trochu zklamaný z toho, jak byly scény s krávami natočeny, ale tak zase byl to rok 1966. Tematický trochu jiný western a docela mu to slušelo i díky divácky příjemným postavám. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Slušně zdramatizovaná pocta velká etapě americké historie, kdy bylo nutné chřtány hlavní yankeeských houfnic zalít kradeným mírovým dobytkem. Velké exteriérové scény v cinemascopu s gradujícím závěrem. Pro mě i přes motivické výpůjčky z dechovkových hitů trochu málo vlastenecká ♫ hudba mazáka Johnnyho Greena. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Netradičně pojatý a pomalu plynoucí western, který více přípomíná "Velkou Zemi" než westerny Sergia Leoneho nebo Sama Peckinpaha. Charismatický William Holden naštěstí dokáže utáhnout celý film a tak i přes pomalé tempo -v mých očích spíše dobrodružný- film příliš nenudí ale na druhou stranu v něm není nic čím by se stal nezapomenutelným. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno