Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Phillo 

všechny recenze uživatele

Milujem ten pocit, keď si ma film pripúta a ja nedokážem vnímať jeho jednotlivé zložky. Preto ani netuším aká hudba vo filme bola, čím bola originálna kamera, strih... Frozen River si ma pripútala ľudským príbehom podaným jednoduchou cestou, kde všetko funguje ako má a zainteresovanosť do príbehu je dokonalá. K plnému hodnoteniu mi vadí už len jeden (objektívne dosť veľký) logický nedostatok a to, či namiesto posledného prevážania nemohla hlavná predstaviteľka radšej predať auto. Nevadí, som nad mieru spokojný a opäť raz očarený schopnosťou filmového média ako takého. A to nie je málo. 85% ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Zamrzlá řeka je nízkorozpočtový snímek, který lehce zavání až televizní produkcí, ovšem s nesmírně silným scénářem a také hereckým výkonem hlavní herečky, která byla po zásluze nominována na Oscara. Příběh o hmoutné nouzi, která leckdy člověka zažene až za hranice zákona je výborně napsán a odehrán, a nehostinná zimní krajina známého hraničního přechodu spojující Kanadu a USA jen dokresluje zoufalou životní situaci. Snímek hodnotím jako nadprůměrný až velmi dobrý a doporučuji k vidění! ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že je to prvý film režisérky, tak predviedla celkom dobrú prácu. Vôbec to nie je bezchybný film, ale dobre stvárňuje spoločenské rozdiely. Aj dve hlavné hrdinky odviedli dobrú prácu, predovšetkým Melissa Leo v úlohe zúfalej beznádejnej matky. Celkovo je to rozhodne pozitívny film, na zamyslenie o citlivej, spoločenskej téme s menšími chybami a nudnými pásažami. Podobný film: Bubble. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, aj príbeh, no žiaľ spracovanie ma až tak neoslovilo. No a aj ten príbeh mohli spraviť o čosi viac dramatickejší, lebo mi to prišlo miestami také chladné (ako tá zamrznutá rieka) a bez emócií. Takže to bolo asi také najväčšie negatívum celého tohto filmu, a asi aj to že sa to pomerne dlho rozbiehalo - vlastne až v druhej polovici to nabralo na obrátkach. Naozaj, škoda toho spracovania, a aj toho príliš ideálneho konca... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nádherné a působivé drama. Zajímavá Melissa Leo. Ocenění: Oscar '08 - nominace: hlavní herečka (M. Leo), původní scénář American Indian Film Festival - vedlejší herečka (M. Upham) Central Ohio Film Critics Association - herečka (M. Leo) Florida Film Critics Circle Awards - herečka (M. Leo) Geneva Cinéma Tout Ecran - cena FIPRESCI FF Hamburg - cena kritiky za film Marrakech International Film Festival - herečka (M. Leo) New York Film Critics Circle Awards - nejlepší první film San Sebastián International Film Festival - cena SIGNIS, herečka (M. Leo) FF Stockholm - film FF Sundance - drama. Scénář: Courtney Hunt Kamera: Reed Morano Hudba: Peter Golub a Shahzad Ismaily. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V úvodu filmu přijede kamion a na silnici není žádný sníh. Poté chlapec hází sněhovou kouli, po níž zůstane stopa ve sněhu, avšak když kamion odjíždí, sníh opět mizí. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických lokalitách New York, Plattsburgh a na obou stranách St. Lawrence River na hranicích z Kanadou. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance v roce 2008. (Terva)

Reklama

Reklama