Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (H.C.E. 2011) = MARTIN TĚŠITEL - Obvykle sa spojenie "festivalový film" dá použiť ako nadávka označujúca multikulti artovú pseudofilozofickú zlátaninu, ktorej autor sa vypočítavo snaží dostať k ďalším zdrojom, ktoré by rozhádzal na svoje požitky, ehm, vlastne umelecké vízie. V prípade ZAMRZNUTEJ RIEKY by som ale zaviedol povinné premietanie pre slovenských aj českých pseudoumelcov, ktorí sami seba označujú za filmárov, aby sa konečne naučili nakrúcať realistické a pritom dramaticky aj ideovo zaujímavé a aktuálne filmy. A dokonca aj určené pre divákov a nie len pre reklamných pisálkov, ktorí si odbornú kritiku mýlia s kompilovaním propagačných textov na rozkaz distribútora. Výborný scenár, asketická réžia, vynikajúce a CIVILNÉ herecké výkony. To všetko RIEKA má a to všetko našej tzv. kinematografii chýba. (9.12.2012) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte love a nejste zrovna krasava, tak si kupte ojetý truck a pašujte pingpongáče osamělou indiánskou rezervací, kde sněhu rozhodně není pomálu. Problém nastane v okamžiku, kdy zapadnete v pangejtu a kanadská jízdní policie (samozřejmě na koních) vás nepohostí javorových sirupem s horkou šunkou, nýbrž pobytem v cele předběžného zadržení. Ponaučení? Nebydlet v kraji permanentního permafrostu. 70 % Celosvětový příjem k 8. 8. 2019: $5,414,283, což je 5,41 násobek rozpočtu ()

Reklama

Ernia 

všechny recenze uživatele

Už se pro mě v podstatě stává pravidlem, že pokud mám k filmu jistá očekávání, tak jsem zklamaná a naopak - jako u Frozen River. Příběh byl realistický, natočen stylem, který mi k filmu sedl. Z hlavní hrdinky v podání Melissy Leo jsem nespustila oči a všechny její problémy prožívala s ní. Vedle ostatních hereček nominovaných na Oscara nemá šanci uspět, nicméně svoji úlohu zvládla na jedničku. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak se mi poprvé stalo, že díky mému hodnocení film "zčervenal". Doufám , že to tak již zůstane, protože si to opravdu zaslouží. Naprosto realistický a přesvědčivý příběh z okraje americké společnosti mě držel napnutou od začátku do konce v očekávání naprosto tragického konce........Herecké výkony skvělé, pointa vynikající....opravdu nadchnul. (Ten obrázek na upoutávkovém plakátě ale moc nepřitahuje, vypadá to jak Frodo Pytlíková na ledě.) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Další ze superrealistických filmů ze života, kterým jejich realistické pojetí brání v pořádném dějovém rozletu. Nápad zajímavý, ale přestože ve filmu je plno silných momentů (dítě v tašce), nejsou podle mě správně vygradovány. Přestože příběh i herci jsou nezpochybnitelní, celkově je děj dost špatně vyprávěn. Nebo spíš průměrně. Neustálá snaha o obyčejnost a uvěřitelnost z tohohle filmu dělá právě to. Uvěřitelný, ale obyčejný film. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Sony Pictures Classic zaplatila 500 000 amerických dolarů za právo distribuovat film v Severní Americe. (Terva)
  • Charlie McDermott a James Reilly, kteří hrají bratry, jsou ve skutečnosti bratranci. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v amerických lokalitách New York, Plattsburgh a na obou stranách St. Lawrence River na hranicích z Kanadou. (Terva)

Reklama

Reklama