Reklama

Reklama

Zamrzlá řeka

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj se odehrává v období těsně před Vánocemi v rezervaci Mohawků, poblíž nepříliš známého hraničního přechodu, spojujícího státy New York a Québec. Převádění nelegálních, převážně asijských imigrantů přes zamrzlou řeku St. Lawrence představuje možnost snadného zisku peněz a ta je až příliš lákavá pro ty, kteří si legální cestou dokážou vydělat byť jen minimální prostředky. Dvě ženy - běloška Ray a indiánka Lila, obě svobodné matky, nacházející se v zoufalé životní situaci - jsou vtaženy do světa obchodování s lidmi a nakonec neuniknou spravedlnosti. (pee-jay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte love a nejste zrovna krasava, tak si kupte ojetý truck a pašujte pingpongáče osamělou indiánskou rezervací, kde sněhu rozhodně není pomálu. Problém nastane v okamžiku, kdy zapadnete v pangejtu a kanadská jízdní policie (samozřejmě na koních) vás nepohostí javorových sirupem s horkou šunkou, nýbrž pobytem v cele předběžného zadržení. Ponaučení? Nebydlet v kraji permanentního permafrostu. 70 % Celosvětový příjem k 8. 8. 2019: $5,414,283, což je 5,41 násobek rozpočtu ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri Zamrznutej rieke sme svedkami toho, ako sa dá napísať pôvodný scenár (zrejme bez prídavku podla skutočnej udalosti) tak, aby sme si mohli povedať, že takto nejak to v živote chodí a môže dopadnúť. Videl som viacero realistických filmov, ktoré mali kvôli autenticite deja slabší scenár, nejaká pani Huntová ale dokázala, že sa to dá skľbiť. Vidím, že je to menšinový názor. Podľa tržieb a ich delení medzi kiná a tvorcov na polovicu boli tvorcovia v pluse 1 milión. Gratulujem, väčšinou pri podobných prípadoch čítam, že sa jednalo o ťažký prepadák. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, aj príbeh, no žiaľ spracovanie ma až tak neoslovilo. No a aj ten príbeh mohli spraviť o čosi viac dramatickejší, lebo mi to prišlo miestami také chladné (ako tá zamrznutá rieka) a bez emócií. Takže to bolo asi také najväčšie negatívum celého tohto filmu, a asi aj to že sa to pomerne dlho rozbiehalo - vlastne až v druhej polovici to nabralo na obrátkach. Naozaj, škoda toho spracovania, a aj toho príliš ideálneho konca... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Zamrzlá řeka je nízkorozpočtový snímek, který lehce zavání až televizní produkcí, ovšem s nesmírně silným scénářem a také hereckým výkonem hlavní herečky, která byla po zásluze nominována na Oscara. Příběh o hmoutné nouzi, která leckdy člověka zažene až za hranice zákona je výborně napsán a odehrán, a nehostinná zimní krajina známého hraničního přechodu spojující Kanadu a USA jen dokresluje zoufalou životní situaci. Snímek hodnotím jako nadprůměrný až velmi dobrý a doporučuji k vidění! ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Čo mi vo Frozen River vyrazilo dych, to bol hneď prvý záber na Melissu Leo a toť vše. Ne, nee!!, vlastne Melissa mi svojím vzhľadom dych vyrážala až do posledného, hrejivého výdychu filmu! Ej, maskéri sa na nej ale "vyřádili", hezky, hezky, ale výnimočný výkon? ...Výnimočný make-up... Sorry, Melissa, ale oveľa viac si mi utkvela v 21 g ako v tomto, vďaka Forzen River ma tak akurát ééhm... budeš strašiť! Veď vravím, sorry!!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v amerických lokalitách New York, Plattsburgh a na obou stranách St. Lawrence River na hranicích z Kanadou. (Terva)
  • Společnost Sony Pictures Classic zaplatila 500 000 amerických dolarů za právo distribuovat film v Severní Americe. (Terva)
  • Charlie McDermott a James Reilly, kteří hrají bratry, jsou ve skutečnosti bratranci. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno