Reklama

Reklama

Námořní průzkumnický sniper Joe Linwood (Ted DiBias) na nějaký čas odešel z práce, a tak se může připojit ke své manželce Robin (Lara Cox) a vycestovat s ní na slavnostní otevření luxusního pětihvězdičkového resortu na ostrově v jižních mořích. Jejich pohádková dovolená však brzy skončí, skupina místních povstalců totiž převezme kontrolu nad resortem a několik hostů, včetně Robin a majitele hotelu, vezme jako rukojmí. Zatímco vyjednávají o výkupném, vůdce rebelů začne postupem času vraždit rukojmí. A hodiny tikají. Joe bude muset vzít věci do svých rukou a pokusit se sám zachránit svou manželku a ostatní přeživší od jisté smrti. Příběh byl natočen v Thajském Phuketu a byl inspirován skutečnou událostí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (57)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

No, po jedničce jsem se na pokračování těšil a neměl jsem. Ted je sice hrana, ale strašně nepohyblivá, hraje hůř než Cena a hlavně ve filmu pořád jen dostává na prdel - jak ho mám mít rád? Reiné vcelku slušně vypráví, film solidně uteče a ani ty výkřiky do tmy vydávané za scénář neotravují. Jenže je tu málo akce a když tak špatná. Souboje jsou spíš parodické (viz kotelna a bezkontaktní trojka), pokus o honičku s ruční kamerou dopadl taky špatně, snad jen těch výbuchů bylo dost. Kamera se sice snaží o pohyb, žel jen v "bedekrových" záběrech, při přestřelkách nepomáhá. Rooker si svého mentora-antihrdinu ustál a Lara si svůj díl odvedla. Trojku už raději ne, kdo ví který namakaný ťulpas by šel před kameru a kdo by to točil. Akční filmy potřebují hrdiny a dobrou akci - toho zde mnoho nenajdete. Vyjel si na dovolenou a oni mu tam vzali ženu, tak si ji vezme zpátky! a sám!... 30% ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, prvním 5-ti minutám bych ještě věřil, ale jinak je to horší než Comando z Árným :-) To, že hlavní hrdina proklouzne kolem 120-ti strážných teroristů a že přežije pád jedné tuny šutrů, to bych ještě pochopil, ale že vytáhne "číslo" s pouty od Davida Coperfielda, to jsem fakt nečekal :-) U něčeho jsem se i zasmál, ale na druhou stranu, nuda to nebyla. A jak napsal Isherwood, Lara Cox byla opravdu hot! :-) 40% ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

13 mrtvých a dalších 6 eliminovaných. To je prosím pěkně bilance tajfunu jménem Joe Linwood, který se přehnal skrze jeden malý exotický ostrov. A bylo to představení vcelku příjemné, slušně natočené, samozřejmě s buketem totálního béčka. Vše jede podle šablony, při střelbě se příliš často zásobníky nevyměňují, střelci snad do jednoho mají diagnostikováno dobrých 6 dioptrií na každém oku a kuší asi bez kontaktních čoček. Takové klasické direct-to-video kolapsy. Hlavní hrdina vcelku sympaťák, Lara Cox neuvěřitelně sexy, Michael Rooker to sem tam odlehčuje hláškou. Skoro všechno bylo k vidění už tisíckrát, na druhou stranu mě Roel Reiné nijak neurazil, úplně v pohodě jsem to dokoukal, proto je 50% zcela zasloužených. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička si dělala srandu sama ze sebe, dvojka už jenom z diváka… aneb, WWE opět vzpomíná na zlaté osmdesátky. Křivdil bych filmu, kdybych tvrdil, že jsem se nebavil (u některých scén dokonce překvapeně oceňoval nápaditost), ale furt je to kapka v moři klišé, vykrádání a necharismatických hrdinů. Podobně jako Robert Patrick minule, to zde zachraňuje hláškující (byť pomálu) Michael Rooker. Hlavní problém je ale opět hlavní hrdina. John Cena byl tuhý tragéd, Ted DiBiase je ušatý klučina, který akorát strávil moc času v posilovně a na svoji muskulaturu sbalí spíše nadrženou sedmnáctku, než vybije dva tucty teroristů. Ale Lara Cox je hot, to zase jo. :) Lepší 2*. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Už první scéna má v sobě víc testosteronu, dynamitu a bayovských obletů než všechno, co jste loni ve videopůjčovně viděli. WWE sype skromný rozpočet do klína talentovaného režiséra (Roel Reine bude točit i prequel k Death Race, tak bacha na něj), který si na filmech sám dělá kameru. A evidentně mu to jde dobře od ruky. John Cena z jedničky šel o dům dál a ve dvojce potkáváme dalšího vojcla, který uprostřed navoněných tropických kulis zachraňuje vnadnou blondýnku (Adrianovi díky za identifikaci), s jemnou dopomocí zas jednou cool Michaela Rookera. Záporáci jsou sponzorování svazem thajských kaskadérů, takže je jich dost a jsou všehoschopní. Výsledkem je nejchutnější béčkové menu, které si můžete servírovat, abyste dobili 80s baterky. Ted DiBiase je možná ještě větší dřevo než Cena, ale jako nosič destruktivního arzenálu a lidská obdoba drtiče odpadu (rozuměj záporákových poskoků) funguje skvěle. Přičtěte povědomou hudbu, ohranou zápletku, prvoplánové kulisy a spooooustu přestřelek a "ohňostrojů". Tenhle vymazlený label má jedinou nevýhodu, jakmile si zvyknete na jeho trademarkovou chuť, budete seagalovky, vandammovky a lundgrenovky rovnou vyhazovat z okna. Navzdory podobnému rozpočtu prostě nejsou ve stejné lize. Pravděpodobně ani ve stejném vesmíru. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako bol film Vojak (2006) debutom pre wrestlingového zápasníka Johna Cenu, jeho pokračovanie je debutom pre iného wrestlingového zápasníka - Teda DiBiase Jr. (Joe Linwood). (beso74)
  • Dalším kandidátem na hlavní roli byl také wrestler Cody Rhodes. (Chris Masters)
  • Film je produkovaný spoločnosťou WWE films, ktorá plánuje vyrobiť 3 podobné snímky každý rok. (mysiak)

Související novinky

Z Vatikánu se šíří hrůza

Z Vatikánu se šíří hrůza

13.02.2013

Člověk musí obdivovat Hollywood, jak dokáže reagovat na aktuální dění. Produkční společnost Lakeshore, stojící třeba za sérií Underworld, si do momentálního mediálního rozruchu pospíšila se zprávou o… (více)

Reklama

Reklama