Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones ve své klasické roli zamlklého strážce zákona v poněkud přepostavované, přezápletkované a vůbec celkově přeplácané krimi. Tavernier rozehrál tuhle partii na všechny strany a já z toho nakonci získal pocit, že ani jednu linii nedotáhl do úplného konce resp. dotáhl, ale ty závěry byly příliš povrchní a rozhodně mě neuspokojily. Na druhou stranu potěšilo herecké obsazení, ačkoliv jak Goodman, tak Kelly Macdonald, Peter Sarsgaard a již zmíněný Tommy mají na kontě kvalitnější role. 50% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Nějak mi unikla pointa i vrah. Vlastně jsem tomu s každou další minutou přestával rozumět. Ale i tak mě u toho držela postava Lí Džounse - nemyslím tím jeho unavenou, vrásčitou postavu s kupou pigmentových znamének, ale tu kterou hraje tak, až dokoukáte i film, který se ztratil v překladu. P.S.: Zapomněl jsem přidat vtip, huups ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Smysl tohoto filmu mi zcela unikl... Mohla to být klasická detektivka, ale Bertrand Tavernier se rozhodnul na kriminální linku naroubovat tunu dalších věcí, až natočil téměř něco jako mysteriózní drama, které se ale neskutečně a nezajímavě vleče... Témata se tu vrství jedno za druhým, aniž se patřičně rozvinou nebo prováží... Psychedelická vložka s mrtvým generálem úplně, ale úplně mimo... A Tommyho Lee Jonese v podobných polohách už taky známe... ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Balada o natvrdlém policajtovi, kterému až po půl hodině filmu dochází to co je zřejmé, ale přitom veden jakousi nevysvětlitelnou intuicí jde po krku postavě, kterou hraje John Goodman. Do toho se mu zjevuje duch generála konfederační armády, který ze sebe sype moudra, které soukromě řadím do kategorie "kolik třešní, tolik vyšní"... až člověk chvílemi přemýšlí zda je to parodie na jižanské stereotypy nebo to myslí vážně... bohužel myslí :o( ()

Gary 

všechny recenze uživatele

TLJ se vrací v tričku s límečkem zastrčeném do kalhot s páskem, jako tomu bylo už mnohokrát. Opět sám táhne kriminálku s lehce pomalejším tempem a dostává se věcem na kloub, tentokrát i v přítomnosti zesnulého generála Johna Bell Hooda. Vrací se s ním pozapomenuté stálice John Goodman, který nedostává moc příležitost nebo například Mary Sttenburgenová hrající věčně čekající manželku. Mysteriózní to zas tak moc není, akce je tam trocha (a že u ní Jones pořád nepůsobí směšně). Jedná se tak o lehce nadprůměrný thriller se solidními herci. 60%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama