Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na světě existuje jeden kluk, který hraje milostné písničky na svoji „španělky“ a rád by s tím okouzlil dívku svých snů. Nebo je to snad Krauser, zpěvák deathmetalové skupiny Detroit metal city? Ano, je to tak. Negishi má totiž rozdvojenou osobnost. „Španělka“ moc oblíbená nebyla, a tak ji vyměnil za elektrickou kytaru, masku, paruku, metalové brnění a vstupuje na scénu s nejpopulárnější kapelou ve městě. Negishimu se ale někdy stává, že jeho osobnost přejde na Krausera i v normálním životě mimo jeviště, kde to nikdo netuší. Anime pro všechny příznivce metalové hudby, komedií a pro všechny, kdo chtějí vidět deset znásilnění za sekundu... (Baťka)

(více)

Recenze (36)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné dílo, kterému jsem se dlouhé měsíce vyhýbal. Složeno ze třinácti třináctiminutových episod (všetně OP / ED) je to anime s minimální časovou náročností. Vypovídá o náctiletém Negishim, který miluje "přiteplený" styl muziky. Bohužel však skončil u Death Metalu, kde vystupuje jako postava Krauser II, ďábel v reálném světě. Prolínání těchto dvou osobností, lehký humor a hlavně soustava náhod, na to vše se můžete těšit v DMC. Samotnému anime bych dal tak 3 hvězdičky, ale manažerka DMC a její hlášky a také poslední 13. díl mi hodnocení zvedl o jednu. Doporučuji všem. Ne jen milovníkům hudby. 75% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Skuteční metalisti nežerou křečky, skuteční metalisti žerou puding! Aneb tak nějak to vypadá v DMC, kratičkém seriálu o looseroidním studentíkovi který poslouchá slaďáky, pomáhá stařenkám a má rád roztomilá zvířátka... a po nocích se převléká za überdrsného satanistického zlodeathmetalistu a zpívá o znásilňování, vraždění, znásilňování a vraždění. A nebo je to možná naopak, protože jeho věčná snaha se přetvařovat mu ne vždy vyjde... a v obou "světech" se občas chová jako naprostý trotl. A pak je o to víc překvapený ze svého okolí, o kterém zděšeně zjišťuje že i ti hodní si mohou rádi hrát na zlé a ti zlí zase nemusí být tak docela zlí. DMC je zkrátka vynikající série praštěným a velice chytrým způsobem parodující/vystihující svět metlošů, ale i mnoha dalších hudebních subkultur. 8/10 | ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na začátku to je jako pecka - člověk se směje, baví, čeká, co se zase stane. Ale i když jsou díly jen 12 minutové a i když jich je jen jen 12, tak se to pomalu přejí. Ano, stále je to zábavné, plné sprostoty, metalu a lásky k popu, jen už ne tolik. Negiši mele tak rychle, že jsem si to občas musela zastavovat, abych stihla přečíst titulky. Určitě ani po zhlédnutí se nestane metal mým oblíbeným žánrem a určitě na to rychle zapomenu. Ale mělo to své silné chvíle (třeba díl, kde je na pódiu flusací válka a Krauser to sebere až z paty, jsem viděla s mladší sestrou: "Proboha, na co to koukáš? To je fuj, to je nechutný..!! Nemáštam další díl?" :-D) a originalitu. Slabší 4* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez od studia 4°C. Kdo zná hudební prostředí ve kterém se seriál pohybuje a ze kterého si dělá zdařile srandu, tak bude nadšen. I prol idi, kterým punk, black, death, metal obecně nic neříká je tu šance, že se jim to líbit bude. Ale neužijí si ty nádherné odkazy a vtípky. Tohle se dá vidět více než jednou! Je mi líto těch, kterým se seriál nelíbil. Na Yukifestu u toho lidi umírali smíchy. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nehorázný a ukrutně úchylný náser ! Negishi je prostě magor s hodně vážnými psychickými problémy, které ventiluje skrz jeho druhé já jménem Krauser, jenž ojíždí na co narazí a plive holkám do ksichtu... ale jinak je to velmi milý chlapec. DMC mi hodně stylem připomínalo Cromartie High School, i když tam ten humor spočíval v něčem úplně jiném :) Animace a kresba je jednoduchá, ale to přidává na celkové ujetosti celého díla. Takže doporučení je nasnadě.. FUCKING RAPE THIS BITCH ! ()

Zajímavosti (3)

  • K DMC má vyjít i konzolová hra na Nintendo DS nazvaná "Detroit Metal City DS: Death Shout". (Zumongar)
  • Seriál svým názvem paroduje populární skladbu od skupiny KISS – „Detroit Rock City“. (Zumongar)
  • I přesto, že skupina Detroit Metal City je fiktivní, bylo pod jejich názvem vydáno několik singlů v Japonsku (Satsugai/Amai Koibito, Murder/Sweet Lover). (Zumongar)

Reklama

Reklama