Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová akční hvězda pošle při natáčení svých filmů několik filmových protivníků do nemocnice. Je namyšlený, neústupný, arogantní a má dojem, že mu vše projde. Na začátku filmu se setkává s mladým gangsterem, který je klidnější povahy, o to více se však pohybuje mimo zákon. Oba si takzvaně "vjedou do vlasů" a svůj spor chtějí vyřešit tím, že gangster bude hrát v novém filmu úhlavního nepřítele akční superstar. Rozhodnou se, že všechny bitky a akční scény zahrají naostro. Tedy že rány a kopance půjdou kontaktně a postavy se nebudou vzájemně šetřit. Tím zvýší i reklamní popularitu filmu, protože do poslední chvíle se neví, kdo skutečně zůstane stát na nohou a jak tedy film dopadne. Režisér původně nesouhlasí, ale když uvidí jejich první bitku, s nadšením nabídku přijímá. Obě postavy mají svoje nemalé problémy a starosti, často jim jde o kariéru, peníze, majetek i životy. I když jsou to od začátku nesmiřitelní nepřátelé, v kritických situacích pomáhají jeden druhému. Film pomalu graduje k finále, kdy se má odehrát závěrečný souboj ve filmu a soud gangstera s jinými mafiány. (Flipnic)

(více)

Recenze (62)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další Korejština se zajímavým a originálním námětem, kterej je však vrstevnatý a obsahuje prvky z obou životů těch rivalů, které se prolínaj s natáčením filmu. Soubojů není až tolik, ale jsou klasicky tvrdý, dynamický a drsný a choreografie, ačkoliv je víc praktická, občas se objeví solidní kop, nebo slušný chvat. Vizuálně není taky moc co vytknout, lokací je opravdu hodně, po celej film hraje pestrá hudba a herci i jejich postavy jsou super. Předně Gangster Ji-sub So , nechybí mu charisma a jeho vývoj je fakt super, nejvíce mě pobavil s bandou kolegů, imitující natáčení akčních scén u stavby. Jeho rival Ji-hwan Kang je zase arogantní egoista, kterej je i dost cholerickej, ale zejména jeho intimní vztah s přítelkyní se taky po celej film vyvijí a ke konci scéna v kavárně mě opravdu udělala velkou radost, je podepřená citlivou klavírní stopou. Chang-seok Ko jakožto emocionální režisér co občas vydoluje solidní hlášku a jeho výstupy jsou prostě stylový, přehnaný a přehrávající, ale zároveň komediálně zahraný. Líbí se mi, že scénář je pestrej a dostatečně to prohlubuje motivace, psychiku postav i jejich vývoj. Jenom se musim přiznat, že ten konec byl takovej divnej/neúplnej. Milým prvkem bylo aj začlenění rizik, které ohnáší sláva - takže novináři, bulvár, ztráta soukromí, špatná image vůči světu kolem, či lidi žádající autogram, jež nechoděj daleko pro nadšení když vidí oblíbeného herce. Bavil jsem se jinak u filmu královsky, zlepšil mi náladu, ani chvilku jsem se nenudil a nemám toho moc co vytknout. Po hodině to navíc nabere solidní dynamiku a jedna vydařená scéna střídá tu druhou. "Máš se starat o mě, nestarej se o to, jak dobře to bude vypadat před kamerou." ()

May 

všechny recenze uživatele

Skutecne korejsky nazev "Film je film" odhaluje velmi zajimave a originalne pojate drama osobniho sporu mafiana s popularnim hercem odehravajici se na pozadi i pred kamerou prave nataceneho filmu a to doslova az do posledniho dechu obou dvou. 8/10 - Rough Cut je jednim z dalsich filmu, ktere priorine produkovala pomerne nova produkcni spolecnost "Kim Ki-duk Film"; muze se to zdat divne, jelikoz se toto akcni drama od Kimovych artovek i ostatnich Kimem produkovanych umeleckych filmu v mnohem lisi, avsak reziser tohoto debutu s Kim Kidukem v minulosti intenzivne spolupracoval, a to vcetne pomocne rezie Binjipu, v neposledni rade pak sam Kim Ki-duk k tomuto filmu vytvoril scenar. Kdyz se nad tim clovek zamysli, je ve filmu prehrsel pro Kima naprosto tipickych prvku vcetne bezpredmetneho hrubeho nasili, pro ktere je narozdil od ostatnich zemi zavrhovanym reziserem. Predstava, ze by film tocil sam svym typickym stylem neni uplne ruzova, neartove pojeti tomuto scenari jedine prospelo... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak toto je skutečně pecka!! Neuvěřitelně originální, i když naivní, námět dává filmu možnost rozjet takovou spoustu úžasných situací, že se z toho tají dech. Namyšlená akční hvězda se dohodne s chladným záhadným mafiánem, že spolu sehrají film, kde si všechny bitky rozdají pěkne na ostro. Mafián v podstatě vše hraje naostro a tak dochází ke skutečně neuvěřitelným situacím... Tihle dva kohouti na jednom smetišti jdou v podstatě celou stopáž po sobě, neustále se stírají, nadávají si, mlátí se, řežou do sebe před kamerou jak se dá, psychologicky na sebe tlačí atd. Ani jeden z nich není žádný hodný hrdina. Jsou to drsní a tvrdí ANTI-hrdinové (předponu "anti" jsem musel skutečně zdůraznit ...). I když se mafián samozřejmě jeví jako ten tvrdší hoch, brzy zjišťuje, jak to ve filmové branži a branži celebrit chodí, jaké je to opakovat jednu scénu třeba 20 x a dostává pěkně na frak. V životních situacích však řeší svoje záležitosti drsně a krutě. Úžasná je proměna postav, což je jeden ze základních významů filmu. Mafián časem začne ve své povaze měknout a akční star je čím dál tvrdší, drsnější, odolnější ... Jeden se učí od druhého a i když jsou pořád v sobě, světe div se, když se dostanou jeden nebo druhý do průseru (a že nejsou malé ... jde v nich i o život), jeden druhému vypomůžou díky svému vlivu a možnostem, které mají. Film není o akci a bitkách, které jsou přesto perfektně choreograficky zahrány. Je zejména o nonstop střetu dvou opravdu tvrdých hochů, který se odehrává na mnoha rovinách. Film neustále graduje a pomalým tempem se ubírá k závěru - poslední bitce, kde se ukáže, kdo je silnější, lepší, drsnější a jak film ve skutečnosti vlastně dopadne (protože to netuší ani režisér ...). Tohle je jen malý výčet toho všeho, co ve filmu uvidíte, nejde shrnout několika větami. Má úžasný scénář, který se dělí na řadu vedlejších dějových linek. Některé hlášky a scény, výměny názorů mi připomínaly hodně jak samurajské filmy, tak italské nejslavnější westerny apod. Za naprosto nejlepší scénů považuji tu na střeše velké budovy, kdy se málem zase poperou, ale nakonec k tomu nedojde. To jak herec situaci vyřeší je fakt bomba, vrchol "mužské arogance" ... Na filmu je výborné také to, že si divák může vybrat postavu, která mu bude sedět víc. Mě teda seděli oba týpci, ale tak nějak z vnitřních etických hledisek jsem více přilnul k akční hvězdě... Výborný, úžasný, krásný, brutální, krvavý, drsný, kamerově stylový, barevně vyšperkovaný skvost ... Přece jen plný počet dát nemohu, protože mne film neodrovnal doslova, chvílemi byl zbytečný klid a nic moc se nedělo, některé scény šly možná více vygradovat, ale byly useknuty a řešení se odložilo (ale asi to byl účel). Jinak jednoznačně doporučuji, zejména milovníkům asijské kinematografie! ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Kim Ki Duka sice nemusím, ale jeho scénaristický vklad k tomuto filmu se mi velmi líbil, duo hlavních herců bylo výborné ať už Ji-seob So se svým minimalistickým herectvím, drsnými pohledy a hláškami v roli gangstera, nebo Ji-hwan Kang v roli rozmazlené akční hvězdy na úbytě. Zápletka a celý příběh je vynikající, takový námět a zpracování jsem nikde neviděl, vážně originální točit film naostro... Působilo to celé dost reálně, občas černohumorné momenty, jinak to přetékalo násilím, ze kterého zejména ke konci šel strach, ale nijak to nesnižuje psychologickou rovinu filmu, která je zde také důležitá. Hudba je zde většinou decentní na pozadí, moc ji neregistrujete, dotváří atmosféru je většinou jemná a příjemná. Ten rozpor mezi filmovým světem a realitou, ta hranice, která se někdy těžce hledá, ale přitom ji někdy člověk nalezne velmi nečekaně a snadno v nepříjemných momentech, obě hlavní postavy reprezentují dva světy, dva charaktery, ale jsou tak rozdílné? Nebo mají dokonce něco společného? To už si musíte zodpovědět sami. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sympatické na filme je to, že dejová linka si ide svojou vlastnou nevyšlapanou cestičkou, preto to ani nebola žiadna veľká katastrofa, aj keď nudy mohlo byť menej. Ale od akčných a bojových scén ako aj od samotného záveru som čakal viac. Taká jednorazovka, na ktorú sa do troch dní zabudne. 55/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Jméno postavy Soo-ta (Ji-hwan Kang) je parodie korejského slova „sta“, které znamená „hvězda“ (filmová celebrita). Jméno postavy Gang-pae (Ji-sub So) je parodií slova „ggangpae“, což v korejštině znamená „gangster“. (vojacekr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno