Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Handle 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh podle skutečné události. Nikterak velkolepé drama, ale civilní a příjemná podívaná, za kterou jsem rád. Hilary Swank předvedla opět výborný výkon a její vztah s bratrem byl opravdu pěkný a uvěřitelný. Ovšem z takového dramatu by se dalo určitě vytěžit víc. Podle námětu a obsazení jsem čekal třeba i nějaké ty oscarové nominace, ale čert to vem. Spíš je škoda, že se film nedostal více mezi lidi... ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Já se v zásadě nudil. Neříkám, že se nejedná o silné téma umocněné svým reálným základem a výtečnou Swankovou, ale Goldwyn neumí tyto přednosti prodat a servíruje hodně unylé dílo. Až mám pocit, že se mu lehce rozsypalo mezi prsty, což při tématu a bezchyné Swankové zamrzí o to víc. Nemám problém s pomalým, civilním či jiným nestandardním dramatem, ale Conviction není ničím z toho. Přes vysoké místní hodnocení se mi ale možná jen netrefil do nálady. Uvidím, jestli ještě někdy bude možnost hodnocení upravit. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jak už to u snímků s Hilary Swank býva, film stojí především na strhujícím výkonu Hilary Swank. Její kreace sestry s buldočí povahou a nezdolným odhodláním je chytlavá, líbiva a značně syrově zahraná tak, že se nemůže divákovi nezamlouvat. Kupodivu i Rockwell, jinak průměrný herec, se v roli vězně nebývale pochlapil. Netroufal bych si Conviction zaškatulkovat mezi klasická soudní dramata. Nedosahuje sice kvalit například Haggisového "The Next Three Days", které je dramaturgicky vyzrálejší a daleko sofistikovanější v rámci pohledu "zevnitř" - tedy fungování vězení a příprava celého plánu osvobození. I tak je ale Odsouzení dobrý film. Velice civilní, jemně konzervativní a Hilary je neskutečně impulzivní "great woman", takže proč ne. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Kto by toto urobil pre svojho súrodenca... no kto, ja ne... pre titul maximálne. Taktiež som si nemohol nevšimnúť, že Hilary sa aj prízvuk naučila, dobrá to herečka. A kto by bol povedal, ako sa to skončí... heej, aj napriek tomu, že je to rozprávka na dobrú noc (ktorá sa, ale ozaj stala, pozor!) daáavam 8/10 (asi mám slabosť na takto podané dramata, neteší ma to ale... mal by som zachovať chladnú hlavu lovca). Keď sa Hilary na pŕavo dala, DNA test prekázala. Na jej bratovi nikomu nezáležalo, až ju to patrične nasralo... yow, yow. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento film vychází ze skutečného příběhu, který začal v roce 1980 ve městě Ayer ve státě Massachusetts a vyústil soudním procesem pod názvem Stát vs. Kenneth Waters roku 1982. CITÁT - Nemám rád vězení, málo tam nalévají........... Dojemný příběh muže odsouzeného na doživotí za vraždu prvního stupně. Jeho sestra nevěří, že to udělal. Rozhodne se "na stará kolena" že začne studovat, aby se stala právničkou a pomohla svému bratrovi z vězení. CITÁT - Bože, já nesnáším celej právní systém........ Příběh plný sesterské lásky, který vás možná donutí uronit sem tam nějakou tu slzu. Je to totiž nervák plný převratů a osobních dramat. CITÁT - Jsme jen kašpaři........ Nikdo to v tom příběhu neměl lehké a nebyla to žádná sranda. Ve filmu si zahrála i jedna má favoritka, která se ve filmech moc neoběvuje. Clea Du Vall. Jinak hlavní role si zahráli Hilary Swank jako Betty Anne Waters a Sam Rockwell jako Kenny Waters. Film je věnován Kenny Watersovi. ZAJÍMAVOST - Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme sa nespomína, dokonca ani v záverečných titulkoch, že 6 mesiacov po prepustení Kennneth spadol z múru a zomrel. (mimale)
  • Hilary Swank se s pravou Betty Anne Waters setkala až těsně před natáčením. Prý se chtěla dostat do role, a ne jen někoho napodobovat. (hellstruck)
  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)

Reklama

Reklama