Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Na velkém úspěchu 3 Idiots se potvrzuje, že indické publikum je ve vztahu k filmům stále konzervativní a zatímco modernější a progresivnější blockbustery (Kites) odmítá, filmy stylově i obsahově ukotvené v hlavním bollywoodském proudu prvních let nového tisíciletí velebí, byť nejsou filmařsky příliš zajímavé a stále se zuby a nehty drží polokýčovité postrobarevnosti a naivity, která sice v devadesátých letech vydefinovala mediální obraz Bollywoodu, ale v současnosti už si mnoho indických filmařů (naštěstí) uvědomuje, že nastal čas posunout se někam dál. První polovinu filmu táhne neúprosně dolů přílišná přepjatost a hlavně lacinost a otřískanost použitých vtípků (nejde jen o vesmírnou tužku, ale taky třeba o "víte-vy-vůbec-kdo-já-jsem" scénu), což naštěstí vyváží polovina druhá, která je jednodušše, ale o to účinněji, vypointovaná. Jinak jsou 3 Idiots další z řady filmů, jenž se vypořádávají s móresy, které do Indie v časech její prudké modernizace přicházejí z dekadentně-imperialistického Západu. Počítám, že přílišná soutěživost, ambicióznost a kariérní dravost nejsou zrovna jevy, jež by si průměrný náhodný pocestný spojoval s Indií...70% ()

donvitoso 

všechny recenze uživatele

to balancování na hraně kýče miluju! naštěstí se ale film ani jednou za onu pomyslnou hranici nedostal... při některých scénách jsem si říkal, jestli už to opravdu není přespříliš(porod apod.), ale nebylo, do celkového konceptu to az se zarážející jistotou zapadalo plus výborné herecké výkony, především Aamir Khan a Boman Irani ...sám se tomu trošku divím, ale musím dát 5 *, tenhle film mě jednoduše dostal, jako málokterý jiný! AAL IZ WELL :) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

3 Idiots je mým prvním indickým filmem a myslím, že jsem si nemohl vybrat lépe. Zpočátku to je takové poťouchlé, přestřelené a hodně barevné. No, když se to vezme kolem a kolem, tak takové to je i uprostřed filmu a na konci… :-) Tento film mě překvapil. Nejen svým posláním, ale i provedením a hlavně kritikou (a docela přesnou) naší společnosti především co se týče povolání, nároků na dnešní mládež… Tenhle film rozhodně má co říct a chápu, když to někdo v té barevnosti, občasné přestřelenosti a utančenosti (je to přeci jen bollywoodský film) přehledné. Nebo se někomu může zdát, že konec je až kýčovitý. To vše beru a opravdu to chápu. Ale i přes tyhle fakta, která si uvědomuju, tomuhle filmu nemůžu dát nižší hodnocení, i kdybych chtěl. Pokud vám nestačí ty důvody, které jsem uvedl v předchozích větách, tak snad jen ještě dodám, že hlavní hrdina je docela super herec, kterého bych chtěl někdy vidět v nějakém možná i americkém filmu (lépe řečeno, přál bych mu to) a že ty necelé tři hodiny, které film má a kterých jsem se fakt bál, mi utekly jako voda. Už se těším na druhou projekci. 100 %. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem, otitulkovaná byla asi tak třetina dialogů a já vím, o čem to bylo. Tak nevím, čím to. Zda tím, že fakt v indických filmech jsou dialogy nepodstatné, nebo tím, že se má hindština tolik zlepšila. Třetí možnost je, že mluvili hodně anglicky. Každopádně scéna s porodem je slušný "climax" a Aamir Khan vypadá nehorázně mladě. Hrát téměř v pětačtyřiceti studenta, no to už tu jednou bylo v Rang de Basanti. Ale tam už měl po škole a byl v té škole přestárlý flákač a nemohl se odhodlat do života. Teď o pár let později jeho filmový hrdina ještě trochu omládnul... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film mi byl doporučen kamarády se slovy: „Ani jsme netušili, že se v Indii natáčí i takhle dobrý filmy.“ Tak jsem se jim vysmála a šla koukat. Tři hodiny utekly, ani jsem nevěděla jak. Důvody, proč film vidět: ti tři idioti jsou sympatická sebranka, má to aspoň jednu chytlavou píseň, náhoda je skvělá věc a sny se vyplní. Film, který přináší naději = je naivní. No proč na tři hodiny nevypnout? ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení opilecké scény Aamir navrhl, že by se mohli opít doopravdy, což se také stalo. Výsledkem bylo mnoho přetočených záběrů, až došla samotná filmová páska. Tým se pak pro pásku musel vydat na další "plac" v Bangalore. (glitter)
  • Rola Rancha bola ponúknutá Shahrukh Khanovi, ktorý ju však pre nedostatok filmovacích termínov odmietol. (Laslo)
  • Záverečná scéna sa natáčala pri jazere Pangong, najväčšom v Himalájach. (Laslo)

Reklama

Reklama