Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (103)

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Pro masakrátory, kteří svoji práci rádi vykonávají skryti za rozličnými maskami mám slabost. A tenhle týpek zahalený chromovou lebkou, nosící na rameni připevněnou kameru, kterou točí své dílo skýtá velký potenciál, říkal jsem si. Bohužel absolutně nenaplněný a to díky neuvěřitelně dementnímu scénaři, kde se všechny postavy chovají tak, že kdyby blbost nadnášela, tak se ještě teď, 12 let po natáčení vznášejí v exosféře a příštích sto let neklesnou. Jediné plusy vidím ve fešném designu "hlavního hrdiny", velmi dobře provedeném gore a asi prvních 5 minutách filmu. A to je zatraceně málo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slasher, který má tendenci se nebrat příliš vážně a na diváka nevysype žádný zvrat, který by pohnul s logikou děje, ačkoliv ani s tou si hlavu nedělá. Mladá žena se uprostřed noci probouzí v rakvi v pohřebním ústavu. Vůbec nic si nepamatuje, dokonce ani neví, jak se jmenuje, ale vzápětí musí čelit hroznému zabijákovi, který se v chromové lebce přes obličej a mini kamerou na rameni, na ni vyřítí. Zděšená žena při útěku z ústavu natrefí na vlídný manželský pár, který se jí ujme, ale zabiják je doslova všude. Ví se o něm jen, že si vraždy mladých dívek natáčí na pásky, ale je to stejně jedno, protože ve filmu sejme každého na potkání. A napínavá noční honička s tajemným zabijákem, bez přítomnosti volané policie, může začít. V tomto slasheru se dost hustě vraždí a kamera vzorně neuhýbá žádnému detailu. Příznivci Bobbi Sue Luther moc dobře vědí, že za ni hraje její bujný dekolt, ale tady s ním poměrně šetří a dokonce se pokouší i o nějaké to hraní. Herecky je však tady nejschopnější veterán žánru Kevin Gage, který si tady zahrál dobrotivého kulhavého mrzáka jehož limitovala hůl, ale jinak byl ze všech nejvýraznější, a hned po něm se do děje snažil aplikovat trochu zábavných prvků Sean Whalen. Jsou zde také k vidění známé herecké tváře, jako Lena Headey, Johnathon Schaech nebo Jana Kramer, ale ti se kvůli rychlé likvidaci zdrží jen pár minut. Překvapilo mě, že film se tentokrát nespoléhal na žádnou zlověstnou hudbu a hudební doprovod zněl jen minimálně. Jistě, že tady nějaké nedomyšlenosti jsou, ale děj ubíhá tak rychle, že se ani nelze nad nimi pozastavit. Prostě jsem se perfektně bavil. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Robert Hall opravdu umí, o tom jsem se přesvědčil v jeho internetovém seriálu Fair Clinic. Kdykoliv příjde na scénu maskovaný zabiják, má film zatraceně pořádné koule. Občas krásně zakouzlí s hudbou a nějakým efektním vizuálem. Ale 70% filmu je blbost - pořád se někam pochoduje, řeší ne moc podstatné věci ... vlastně tom uchybí jako celku tah na branku a kvalitní scénář. Těším se na další rejžovy kousky, ten chlap to v sobě má. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Poňekud, níbrž, poňevač" sa pre mňa osobne jedná o amatérsku sračku s totálne, ale totálne primitívnym, prijebaným chovaním všetkých retardovaných obetí mäsového vraha chodiaceho v maske z Terminátora 1 s kamerou s laserom na ramene ala mimozemskou "kušou" Predátora, musím povedať, že okrem fakt slušných vrážd, ktoré sú vyobrazené skutočne nadštandardne nie je nič čím by ma tento veľkým amaterizmom zaváňajúci horor zaujal. Miestami dosť trápne, u mňa na hrane balancujúcich myšlienok - vypnúť, prepnúť. 90 minút skutočného napätia čakania kedy to už KONEČNE skončí my ponúklo zážitok na ktorý tak "ľahko nezabudnem". ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pomoc! Proč mi to děláte!!...... Odrazují mě zmatené dialogy a pár nelogických situací. Jinak slasher je to celkem povedený. Kdo má rád krvavé gore scény, bude se kochat. CITÁT - Pošlete hodně policistů........ Někdy je to zmatené, ale ne zas tak moc na film tohoto žánru. Některých situacím jsem se musel zasmát. Příšerní herci, kteří však dlouho nepřežijí a tak v krvi odcházejí ze scény. Hudba povedená, zejména ta v závěrečných titulcích. CITÁT - Jedeme do Atlanty.... I na ten silikon nakonec dojde. Pod chromovanou maskou se ukrývá Nick Principe. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Robert Hall je zároveň majitelem studia na maskérské efekty "Almost human", které vytvořilo i krvavé efekty do tohoto filmu. Veškeré masky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, vyvinutého přímo pro potřeby maskérů. (Veleknez)
  • Natáčení probíhalo v lokalitě Annapolis v americkém Marylandu. (Terva)
  • Ve scéně okolo 20. minuty, kdy je zabit Johnny (Johnathon Schaech), je Cindina (Lena Headey) sestra na obličeji pocákána krví. V některých záběrech má však obličej čistý. (Terva)

Reklama

Reklama