Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • USA The Bridges of Madison County (více)
TV spot

Obsahy(1)

Na farmě Johnsonových se setkávají sourozenci Carolyn a Michael, aby ve společnosti právníka vyřídili pozůstalost po matce Francesce. Nelibě je překvapí matčino přání, aby byl její popel rozprášen z Rosemanova mostu. Potom však mezi jejími věcmi objeví závěť jakéhosi Roberta Kincaida, v níž se uvádí stejné přání, a současně se z matčina dopisu dozvídají o jejím krátkém milostném vztahu s Robertem. Šokovaní sourozenci se začtou do matčiných deníků. Stalo se to v roce 1965, když Francesca zůstala na farmě sama, protože Carolyn, Michael i jejich otec Richard odjeli na výroční trh do Illinois. Druhý den zastaví u domu fotograf časopisu National Geographic Robert Kincaid, aby se vyptal, kudy k památným zastřešeným mostům. Francesca mu nedokáže cestu popsat, a tak se nabídne, že mu ji ukáže. Cestou si povídají, a potom Francesca pozve fotografa na čaj. Stráví spolu příjemný večer, Richard baví ženu cestovatelskými historkami a z hovoru vyrozumí, že přes všechno hezké, co vypráví, není Francesca úplně šťastná. Přestože večer skončí malým nedorozuměním, napíše Francesca ještě v noci vzkaz, kterým Roberta zve k dalšímu setkání, a připevní ho na most, který bude ráno fotografovat. Robert souhlasí, a tak spolu prožijí kouzelné chvíle. Oba se bojí rozloučení, a když Robert navrhne, aby odjeli spolu, čeká Francesku těžké rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (530)

Hadush 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u kterejch se zasměju...i podruhý...jsou filmy, nad kterejma přemejšlim...i podruhý...jsou filmy, u kterejch si pobrečim...i podruhý...tohodle ovšem uronim slzu spolehlivě pokaždý...třeba po padesátý...pro mě to neni jen sladkobolnej doják o jedný děsně romantický lásce...v každým z nás je z tohodle filmu malej kousíček... ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že troška dynamiky navíc by neškodila, nicméně své kouzlo to bezesporu má. Díky dlouhé stopáži, pomalému vyprávění, absenci humoru a také díky Meryl Streep v hlavní roli mi to silně připomnělo Cestu do Afriky. ()

sovica 

všechny recenze uživatele

Tenhle silnej citovej příběh s úžasnou hudbou která se dere pod kůži musím jednoznačně přiřadit mezi TOP Clinta Eastwooda.Viděla jsem jej několikrát a vždycky mám prostě knedlu v krku, ikdyž vím co bude následovat.Myslím že Clint prostě ženský publikum zná a má zmapovaný dokonale.Milion dollar Baby a Gran Torino je jen v těsném závěsu.Jediné co mi tam vadí a je typicky Americké jsou konce.Scéna kdy se děti Francesky snaží urovnat vztahy mě přijde přepálená a v příběhu mě to skřípalo mezi zuby.Nemuselo to tam být.Stejně je to ale na 5 hvězd. ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější film mé mámy :) Ale mně nikdy neoslovil tolik, jako ji, nebo jako velkou část místních uživatelů. 3* ()

R.E.M. 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep v Madisonských mostech naladila své herectví do mistrovských tónin. Tak krásně civilní v roli, která ji padla přesně na tělo jako kdyby byla opravdovou Francescou. Rozhodování mezi láskami, tou dřívější, trochu stereotypní, bezpečnou, laskavou a na druhé straně jiskřivou vášní, citovým souzněním. Co vybrat? Naplnění intenzivní touhy nebo klidný cit s každodenními povinnostmi. Vydrží zamilování, splynutí duší nebo city zhasnou a zbydou jen odlesky. Dát přednost rozumu, zodpovědnosti, rodině nebo si splnit sen? Už jen za tyto otázky načrtlé perem života si film zaslouží ocenění. C. Eastwood není běžným představitelem takových rolí, ale tady, na farmě nedaleko dřevěných mostů, je správně. Stejně jako štítek - drama/romantika. Obojí si užijete v hojné míře a k tomu běžné situace, které vás mohly potkat včera, minulý týden nebo vás potkají za měsíc. ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Zářící Meryl stojí před životní volbou : rodinný život vs životní láska. Vítězí rozum nad vášní. Je ovšem neuvěřitelné , jak mě film založený na dialozích a výkonu dvou herců dokázal uhranout. Od první minuty co se Meryl a Clint setkají mě film vtáhnul a ikdyž jsem tušil , že tohle nebude končit happyendem , tak jsem tajně doufal , že spolu budou šťastní až do srmti. Realita života je ale někde jinde!!!Přesto mě tímhle Eastwood odrovnal a připravil mi nejen režií ale i hereckým výkonem dechberoucí zážitek!!!! ()

Nellie Lovett 

všechny recenze uživatele

Tak trochu červená knihovna pro vdané. A byť mám Meryl Streep docela ráda, tentokrát mi byl její herecký projev nesympatický, obzvlášť gesta. Vůbec celá postava Francescy mi připada vcelku nezajímavá a nedokázala jsem pochytit, čím Roberta Kincaida tak okouzlila. A nemám ráda, když jsou kladně posuzovány postavy, který žijí život, který jim vlastně nevyhovuje, ale ony ho z různých důvodů odmítají změnit (a film v tomto ohledu Francescu stavěl do dobrého světla). Nejzajímavější mi tak nakonec připadala linka dětí, které objevují život své matky, a velmi je to ovlivňuje. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Meryl Streep je jednoducho pani herečka, neuveriteľný výkon ktorý sa mne páčil najmä v prvej polovičke filmu keď "zvádzala" starouša Clinta. Určite ešte zalovím v archívoch a zopár filmov s ňou zhliadnem, nakoľko by to bol hriech nevidieť jej ďalšie herecké výkony v časoch keď patrila medzi to naj čo Holywood ponúkal a že to bol sakra dlhý čas. ()

Feacher 

všechny recenze uživatele

Máma me varovala, že u tohohle filmu se vždycky každý, zejména ženy, rozbrečí. Mluvila o něm v minulosti hodně a tak mi zvědavost nedala a podíval jsem se taky. Čekal jsem romantický film a myslel jsem si, že vím do čeho jdu. No.. bylo to hodně jako romantický film. Clinta Eastwooda obdivuju, že do takového projektu šel a rozhodně filmu dodal tvar a sympatičnost. Nicméně bylo to utahaný, pomalý a i když se to tváří jako hluboký film, pointa je v podstatě uplne jednoduchá a prostá. Ke konci jsem se mámy ptal, jestli už mám začít brečet a když mi v pršavé scéně u obchodu v autech oznámila, že teď to přijde. Čekal jsem, že se to zvrtne a Clinta Eastwooda v tom dešti přejede auto. Máma se od srdce zasmála, ale pak už brečela. Ta dojemný pointa mi asi utekla, možná jsem v 19 letech nevyzrálý, možná je to tím, že me to zkrátka nebavilo a neoslovilo mě to. Kdyby ho přejelo to auto, dávám 4* za aspoň trochu akce. Osobně bych dal ještě méně hvězdiček, ale objektivně musím říct, že se jedná o známý film a to, že mě konkrétně neoslovil, to už je můj problém a ne toho filmu. Film je kvalitní, s kvalitními herci a co chtěl říct, to řekl. Za mě tedy 2*, objektivně 4*.. tak tedy kompromisně 3*.. ()

copstp 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepochopil tak skvělé hodnocení na CSFD. Nudím se, nudím se, nudím se. Ale něco na tom přeci musí být, když to má takový hodnocení. Tak se zase nudím. A pak. Bingo!!! Ta scéna jako kráva, kdy Meryl sedí v autě s manželem. Urputně drží kliku aby vystoupila a šla za Clintem. Vím že to neudělá. Ona ví že to neudělá. I vy víte že to neudělá. A v tom je to kouzlo té scény. Ten moment, kdy i my držíme za kliku a většina z nás ty dveře nikdy neotevře. A víme, že toho budeme celý život litovat. OK. Ta scéna je jedna z nejlepších, jaké jsem kdy ve filmu viděl. A jen kvůli téhle jedné scéně a moudrům na závěr filmu dávám filmu tři hvězdičky. Těch několik pár minut pro mě bylo tak silných, že nemohu jinak. ()

sherpa 

všechny recenze uživatele

Geniální Streep! Té babě jsem věřil každé nadechnutí, každý pohyb. Z Eastwooda jsem byl krapítko nervózní, ale to je tou nálepkou "drsňák", ale dal to skvěle. Nechápu, že tahle záležitost nedostala Oscara a našim televizním stanicím trvalo tolik let, než to dokázali divákovi nabídnout. V kontextu se sr...., co povětšinou dávají ob kanál po celý týden. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si hrát na pozéra a dávat nízké hodnocení jenom proto, že je to červená knihovna par excellence. Ano, je to romantické drama. A v rámci žánru perfektně provedené, herecky skvostné (pozorovat Meryl Streep a Clinta Eastwooda je zkrátka labůžo). Nebudu pokrytec a nedám 2 hvězdy jen proto, abych tím popřel, že se mi líbila tahle romanťárna. ()

Hixx 

všechny recenze uživatele

Smutný príbeh kde sa súrodenci dočítajú v denníkoch zosnulej matky o jej nevere.  Ako môže ženská bez výčitiek zahnúť mužovi ktorý sa o ňu staral a miloval s prvým týpkom čo ide okolo. Príliš dlhé, nudné a ešte k tomu nemorálne. ()

Uhložrout 

všechny recenze uživatele

Clint mně zaskočil. Natolik, že jsem vzal pětikilo a koupil ho manželce. (kritikům - podívejte se naň za 10-20 let, možná vám řekne víc, než dnes). ()

La 3na 

všechny recenze uživatele

Eastwood v tomto filmu dokazuje své režisérské kvality. Na minimálním prostoru, tak rozvíjí krásný příběh nejen pro příslušnice něžného pohlaví. Za skvělého C. Eastwooda a nepřekonatelnou M. Streepovou nelze jinak než 5*. ()

Reklama

Reklama