Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pan scénárista určitě pročítal příručky jak udělat neo-noir snadno a rychle a přitom u toho moc nepřemýšlet. Máme tady dekadentního hrdinu, femme fatale, megalomanského záporáká a pár odkazů na staré žánrovky. Logiku ve filmech moc neřeší, důležité je, když se bavím. Jenže tady není logického opravdu vůbec nic a tvůrcům to nijak nevadí, hlavně když Thomas Jane vypustí nějakou rádoby hahaha hlášku, Elsa Pataky vyšpulí zlamlované rty a Doug Hutchison si zahraje na Ledgerova Jokera. Ani jedno z toho nepůsobí věrohodně a když to končilo, radoval jsem se. Jako fake trailer k nějakému filmu možná, ale jako celovečerňák ne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Luxusní úvod a postavy napsané tak, že nevadil ani nehrající Thomas Jane, protože to za něj v pohodě obstarali Hutchinson a spol.. Jenže to bylo v tomhle pokusu o noir vše, co stálo za řeč. Neříkám, že některé hlášky neměly něco do sebe, stejně jako se našly sekvence, které uvíznou v paměti, ale dohromady to prostě nešlapalo. Proč, to je otázka. Je to škoda, protože tahle záležitost se mohla stát kultovní.60% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Pseudonoirové béčko s lákavým obsazením z tradice černých románů, potažmo podle nich vzniklých filmů přejímá především styl, který zintenzivňuje do podoby komiksové fantazie na téma drsných soukromých oček, svůdných žen a zvrácených záporáků. Komiksová rovina není zajisté náhodná, jak nasvědčují plakáty filmu, které nepokrytě sázejí na kopírování barevné palety a ikonické sošnosti Millerova "Sin City" (ve filmu nechybí ani asijská vražedkyně, jejíž specialitou jsou chladné zbraně všeho druhu). Úvodní syrová přestřelka nastaví divácká očekávání, ale bohužel se posléze dostaví už jen tlachání plné směšně velkohubých vulgarit a CGI plameny. Paradoxně se jako nejvítanější osvěžení žánru ukáže nikoli galerka vyšinutých protivníků hlavního hrdiny, nýbrž burleskní linie s hrdinovou matkou. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Slušná akční krimi jízda se stabilně koukatelným Thomasem Janem, která si nehraje na víc, než na co sama má. Vytříbený vizuál, skvělá úvodní přestřelka a sexy Elsa Pataky na film působí jako nitro na nabušenou káru Paula Walkera. Bez těchto tří ingrediencí by z Give 'em Hell, Malone byl nejspíš hodně rychle zapomenutelný mix zfilmované Mafie a Kata. Nevím, ve které době by se měl děj filmu odehrávat, je z něj po většinou cítit ten pravý noir feeling 30. let (a asi takový měl být i celkový dojem), který však sem tam překazí nějaký nesmysl (lollipop, auto taxislužy). Film jsem bral jako jednohubku a přesně to jsem taky dostal. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Namlsala mě úvodní akce za doprovodu teskných zvuků saxofonu a marlowovského monologu. Ale netrvalo dlouho abych zjistil, že se jedná jen o pozlátko, které maskuje zoufale blbý scénář. Příběh je tak hloupý a dialogy tak trapně infantilní, že mi to postupem času připadalo jako nějaká nejapná parodie na Chandlerovky, ze všeho nejvíc připomínající zfilmovaný comics. Špatný comics. Ani Jane, kterého mám docela rád, mě příliš nebavil, jeho postava je nezajímavá a plochá stejně, jako postava jeho filmového následovníka Johna Wicka. Slabá třetí za Matchsticka a za tu stylovou, teskně saxofonní hudbu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)
  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)
  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama