Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film na Brucove pomery obsahuje netypicky veľkú porciu humoru. Bruce sa snaží gúľať očami a strúhať rôzne grimasy. Skoro som mal pocit, že sledujem nejakú Jackie Chanovku do ktorej niekto omylom obsadil Bruca. Bruce to okrem bitiek ani nepredvádza svoje klasické gestá a pôsobí skôr ako ňouma namiesto nejakého váženého majstra. Bohužiaľ Bruce príliš vtipný komik nebol, takže prvá tretina filmu, ktorá sa venuje hlavne humoru pozostávajúca často z doslova záchodových vtipov, mi pripadala strašne nudná. Následne sa konečne rozpútajú bitky, ale polovica z nich mi už pripadala za zenitom. Choreografia je jednoduchá a ku kontaktom často nedochádza. Súboj s legendárnymi nunčakmi ma nebavil vôbec. Príliš som neveril, že Bruce protivníkov aspoň raz fakt trafil. Našťastie v poslednej tretine sa úroveň bitiek radikálne zlepšila. Záporáci Robert Wall a Ing-Sik Whang predvedú stále parádne kúsky. No ale to nás ešte čaká finále s legendárnym Chuckom. Síce nahladko oholeným, ale na hrudi s hustým trávnikom, ktorý mu poriadne prehrabne aj Bruce. Chuck už v tej dobe nemal evidentne problém si zo seba robiť srandu. Ich bitka je doslova súboj titánov a je škoda, že Chuck už nič tak dobré v ďalších filmoch nepredviedol. Hlavne vďaka bitkám z poslednej tretiny dávam aj štvrtú hviezdičku, lebo keď sa vo filme nikto nemláti, tak je to už dosť veľká nuda. 7/10. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Snímek s nějdražší akční scénou v historii kinematografie! Nevěříte?!? Tak si jen představte jakou astronomickou částku museli vyplatit Chucku Norrisovi za jeho "první" (první?) totální porážku! Chudák Chuck Norris, musel po uvedení filmu velmi trpět... A jeho chlupy na hrudi taktéž! :( Ale teď už vážně. Vlastně moment, to ani nejde! :-D Cesta draka je totiž samo o sobě velmi vtipné akční béčko u kterého zamáčknete nostalgickou slzu nad fenomenálností Bruce Leeho a nejenom to! Až spatříte ty čínské gangstery v teplákách, ve kterých asi v té době neměli gule doprava, tak půjdete do kolen. A nesmím zapomenout také na scény při nichž si v mysli jenom řeknete: "WTF?!". Koneckonců, jedná se o kultovní záležitost, která milovníky akčních braků s fantastickým Brucem Leem s jistotou zahřeje na srdéčku! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Cesta draka" je legendární film. Možná ani ne tak proto, že v něm hraje Bruce Lee, ale hlavně pak proto, že se zde objeví i Chuck Norris. Hraje zde ještě bez svých specifických vousů, ale co je mnohem zásadnější, to je skutečnost, že Bruce a Chuck si to zde rozdají ve finálním souboji, ale není to Chuck, kdo vyhrává, naopak. Je to Bruce Lee, kdo vychází ze souboje jako vítěz a Chuck je tím, kdo v souboji umírá. Je to asi jediný film, kde se tohle stane. Něco jako Steven Seagal a jeho smrt v "Boeing 747 v ohrožení". Ale abych jen nevyzdvihoval přítomnost Chucka, musím říct, že Bruce opět ukázal, co v něm všechno je a prodal své zkušenosti nabité u filmu, ale i svou filosofickou a bojovou cestou. Má neskutečně tvarovaný hrudník. Když ho uvidíte, jak se rozcvičuje a protahuje, řeknete si, že opravdu dokázal lámat skály. Každý jeho souboj stojí za to, stejně jako jeho komické, mnohdy až groteskní výstupy. Vážně ho je škoda. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/05/kung-fu-dewey-cox-zkrocena-hora-12-opic.html ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Sice ne nejlepší film s Brucem Lee, ale stejně i přes své stáří velice koukatelná záležitost. Nepochybně velmi cheesy a naivní vzhledem k současné kinematografii, ale nikoli vyloženě hloupé... a díky Brucovi i s Chuckem na konci ani náhodou nudné. I přes prostou výpravu a úspornou choreografii mají totiž jejich souboje náboj a duši, což ani dnes není samozřejmé. 7/10 ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Brucem Leem a nedopadlo to vůbec špatně. Samozřejmně jsem o Leem toho hodně slyšel ale jeho filmům jsem se vyhýbal z prostého důvodu a to, že nemusím hong kongské filmy. Jenže jednou ten čas příjít musel. Tento film je povedený. Jednoduchá zápletka, která má hlavu i patu. Bruce Lee, tedy, co ten předvádí, co se bojového umění týče, to není možné. Taková rychlost, taková síla!! Je velká škoda, že zemřel tak předčasně. Všechno na mně působilo dost dobře, až tedy na jednu vyjímku a to v podobě Chucka Norrise. Když se tam objevil poprvé, no dobře!! Ale poté, když ukázal svá chlupatá záda, tak se mi chtělo dost hodně smát!!! Cesta draka určitě patří mezi klasiku žánru. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Bob Wall představuje ve filmu žáka Chucka Norrise, kterým ve skutečnosti opravdu byl. (Caelos)
  • Interiérové scény se nenatáčely v Římě, ale v Hongkongu a to dokonce i závěrečný souboj v koloseu. Při boji Bruce Leeho a Chucka Norrise jdou jasně vidět malované kulisy. (Caelos)
  • Bruce si ve filmu občas pohvizduje melodii zvanou "Hrdina s malým nožem", která byla o dva roky později použita v jednom TV seriálu. Bruce Lee ji znal proto, protože jejím autorem je Joseph Koo, autor soundtracku k Cestě draka. (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama