Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

MM11 

všechny recenze uživatele

Koloseum posloužilo jako nikdy.... Bruce Lee byl bojovník v tom pravém slova smyslu a Chuck Norris na to doplatil opravdu silně. Ve svém autorském odkazu se chopil režie a dokonce i scénáře. Jeho bojové umění perfektně vynikne i v dnešních časech samolibého Lundgrenova máchání bouchačkou, jenže jinak si tenhle kultovní chlapík prostě neví rady. Jeho režie je tápáním po památkách doma v Hong Kongu určitě exotické Itálie a scénář lavíruje od vtipných vsuvek (Bruce nebyl marný herec, ale přehrává děsně) po nashromáždění co nejhojnějšího počtu postav a jejich následného mluvení z cesty (tyto chvíle jsou dost útrpné). Proti akčním scénám a té závěrečné v první řadě člověk neřekne slova. Naneštěstí jenom o tom ten film není a Bruce Lee nahlodává diváka, když spustí první bitku až po dlouhé půlhodině. Uznávám historické kvality, kapesníčky pamětníků a originalitu (kamera je šílená, ale super). Jenže dneska to chce i trochu pochopení, jinak bych šel ještě o něco níž. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepsich filmu Bruce Lee, ale za ciste akcni bych ho neoznacil. Bruce se tu pripitomele usmiva, dela blbce atd. Je to tak pul na pul s komedii. Na soubojich, je videt jejich doba vzniku. Jasne Bruce kolem sebe mlati vyborne, ale nemoh sem si pomoct a ani jednou jsem neuveril, ze ten uder skutecne dopadl. A do toho ty zvuky - Bruceovo pisteni a mlaskani hadru, ktery ma ukazat jak jsou rany silny. Hvezdicku pridavam za mladeho Norrise, kterej dostane pekne pres hubu. ()

Reklama

seeker23 

všechny recenze uživatele

Já bych ani tak nekritizoval špatný scénář (to bývá v jistém smyslu často kladem hk filmů), ale prostě fakt, že v Římě se jaksi pro Bruce nevyskytují vážní soupeři. Jistě, že on nikdy nedostává nakládačku a je jednička od začátku, nemusí tudíž půl filmu trénovat a může se tak cele věnovat práci na mytologizaci sebe sama, ale když poti němu stojí banda italských hipíků vedená plesnivým dědkem jehož hlavním pohůnkem je teplý číňan? A pak se nakonec zjeví Chuck, který vůbec není záporákem, ale najatým férovým chlapíkem, a přesto je až nemilosrdně zlikvidován? sice první pořádný souboj, ale sympatie k bruceovi tu skoro polevují. no tedy jak jsem se těšil, tak je to velmi rozpačité... ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Brusli, nebo lyžuj, stejně mě nepřesvědčíš, že tohle má definovat žánr akčních filmů s bojovým uměním. I kdybych si pořídila kuří oko, abych mohla přimhouřit rovnou tři oči, scénář by byl velice prostinký, tedy spíše hodně blbý. Humor zde prezentovaný vážně patří do míst, o nichž s takovým gustem vypráví. Hudba by byla výborná k nějaké rozverné komedii. Pokud však připustím, že Cesta draka je skutečně tím, na co vypadá, tedy parodií, tak je alespoň hudba fakt skvělá. Nejděsivějším bojovníkem filmu je kamera, prachmizerný amaterismus čiší z každého záběru, a to zoomování opravdu není umění, je jen otravné v kombinaci s nesmyslným střihem. Dokoukala jsem, udělila jsem si za to bobříka trpělivosti a uzavřela kapitolu filmů o asijském bojovém umění. Pokud Bruce Lee opravdu patří k tomu nejlepšímu, co nabízí, nemám ani špetku odvahy vidět ty ještě horší filmy. A teď váhám, jestli nemám přihodit hvězdičku za roztomilé kotě s velkýma očima, které sledovalo ty dva hekající dvounožce. No nemám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film na Brucove pomery obsahuje netypicky veľkú porciu humoru. Bruce sa snaží gúľať očami a strúhať rôzne grimasy. Skoro som mal pocit, že sledujem nejakú Jackie Chanovku do ktorej niekto omylom obsadil Bruca. Bruce to okrem bitiek ani nepredvádza svoje klasické gestá a pôsobí skôr ako ňouma namiesto nejakého váženého majstra. Bohužiaľ Bruce príliš vtipný komik nebol, takže prvá tretina filmu, ktorá sa venuje hlavne humoru pozostávajúca často z doslova záchodových vtipov, mi pripadala strašne nudná. Následne sa konečne rozpútajú bitky, ale polovica z nich mi už pripadala za zenitom. Choreografia je jednoduchá a ku kontaktom často nedochádza. Súboj s legendárnymi nunčakmi ma nebavil vôbec. Príliš som neveril, že Bruce protivníkov aspoň raz fakt trafil. Našťastie v poslednej tretine sa úroveň bitiek radikálne zlepšila. Záporáci Robert Wall a Ing-Sik Whang predvedú stále parádne kúsky. No ale to nás ešte čaká finále s legendárnym Chuckom. Síce nahladko oholeným, ale na hrudi s hustým trávnikom, ktorý mu poriadne prehrabne aj Bruce. Chuck už v tej dobe nemal evidentne problém si zo seba robiť srandu. Ich bitka je doslova súboj titánov a je škoda, že Chuck už nič tak dobré v ďalších filmoch nepredviedol. Hlavne vďaka bitkám z poslednej tretiny dávam aj štvrtú hviezdičku, lebo keď sa vo filme nikto nemláti, tak je to už dosť veľká nuda. 7/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Účast Chucka Norrise si vyžádal sám Bruce Lee, jeho dlouholetý přítel. (vojtaruzek)
  • Film v Hongkongu trhal žebříčky návštěvnosti a s náklady 130 000 hongkongských dolarů vydělal osmdesát pět milionů dolarů amerických. (Hans.)
  • Celý film se natáčel bez zvuku. Zvuk a dabing byl doplněn po natáčení. (Epistemolog)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama