Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

voleman 

všechny recenze uživatele

Díky Vladimíru Čechovi jsem se vždy jako malý kluk na Milionáře těšil. Byla to napínavá soutěž s vynikajícím moderátorem, na kterou se tehdy dívalo opravdu spoustu lidí. Bohužel co odešel hlavní tahoun pořadu pan Čech a přišli sem jiní moderátoři, kvalita Milionáře prudce klesla a moje sledovanost také. Čtyřmi hvězdami proto hodnotím pouze původní díly, ostatní stály za nic. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky jsou za období s Vladimírem Čechem, kterého ještě více oceňuji, když občas vidím v repríze, tedy bez nervů. Teď mi to jeho natahování připadá naopak zábavné. Byl opravdu výborný. Nejvíc když začal mavat s těmi svymi čisly, jak zpívá Jarek Nohavica.....Ostatní uvaděči tragičtí. Prý bude nový Milionář, tak doufám, že se tam nenacpe nenažraný Dejdar. Nebo Kostková, Pawlowská a podobné antikoncepční pilulky televizní zábavy.... ()

Reklama

gotham 

všechny recenze uživatele

Když tuto soutěž moderoval Vladimír Čech, bylo to velmi kvalitní, a na tuto dobu se také vztahuje mé hodnocení. Pan Čech působil charismaticky, vtipně a sympaticky. Viděl jsem ještě snad dva díly s Preissem, a to bylo tragické. Jinak systém té hry je podle mě vynikající, je to soutěž pro celou rodinu, narozdíl třeba od Riskuj, kde jsou nepoměrně těžší otázky. 70% ()

boni 

všechny recenze uživatele

Díly s panem Čechem byly absolutně bezkonkurenční, žádný z následovníků už se nastolené laťce nedokázal ani přiblížit a Milionář pomalu ale jistě mířil k záhubě. Počínaje Preissem už to bylo vážně o ničem. A samozřejmě jsem si vždy rád "zasoutěžil" z pohodlí domova. Pro mě nejlepší vědomostní pořad, celkově se mi vždy velmi líbil ten formát soutěže, a navíc oproti v podstatě všemu obdobnému v Česku tam byly opravdu pořádné výhry - na rozdíl od takového AZ kvízu - takže bylo vždy vidět to napětí ve tvářích soutěžících, které právě hlavně pan Čech velmi umocňoval, krásné vzpomínky. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Milionář je naprosto výborná soutěž, do které jsem se vždy chtěl přihlásit, bohužel skončila dříve, než jsem dosáhl plnoletosti. Dokud pořad moderoval Čech, soutěž byla o humoru i napětí, jakmile na jeho místo nastoupil Preiss (a ten byl ještě jakž takž kvalitní), soutěž zůstala jen o otázkách a veškerá interakce mezi soutěžícím a moderátorem odpadla. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2016 se TV Nova rozhodla pro obnovení soutěže. Natáčení probíhalo v březnu v Německu. (Bernyz)
  • Žádnému soutěžícímu se nepodařilo vyhrát maximální možnou výhru 10 milionů Kč. Nejvyšší výhrou v celé soutěži byla částka 2 500 000 Kč. Odnesli si ji dva soutěžící: Zdeněk Jánský ve 174. díle a Pavel Judas ve 287. díle. (orkadimenza)
  • Jeden ze dvou soutěžících, který si za dobu existence české verze Chcete být milionářem? odnesl výhru 2 500 000 korun, byl Pavel Judas. Otázka za pět milionů, kterou dostal, měla filmové znění: „Plakát, kterého filmu byl v roce 1997 při aukci vydražen za 453 tisíc dolarů?“ Správná odpověď byla Mumie (1932). [Zdroj: Nova.cz] (boni)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama