Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Svého času oblíbená televizní soutěž, jež měla jedno velké plus - Vladimír Čech. Svým hlasem, vystupováním, vizáží a otázkami k soutěžícím dělal z této soutěže něco víc, než jen další ,,úspěšný" pořad. Bohužel jeho následovníci už tak skvělí nebyli a souhlasí se mnou drtivá většina uživatelů této databáze. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Díly s panem Čechem byly absolutně bezkonkurenční, žádný z následovníků už se nastolené laťce nedokázal ani přiblížit a Milionář pomalu ale jistě mířil k záhubě. Počínaje Preissem už to bylo vážně o ničem. A samozřejmě jsem si vždy rád "zasoutěžil" z pohodlí domova. Pro mě nejlepší vědomostní pořad, celkově se mi vždy velmi líbil ten formát soutěže, a navíc oproti v podstatě všemu obdobnému v Česku tam byly opravdu pořádné výhry - na rozdíl od takového AZ kvízu - takže bylo vždy vidět to napětí ve tvářích soutěžících, které právě hlavně pan Čech velmi umocňoval, krásné vzpomínky. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Další z řady těch klasických soutěží, hlavně při moderování V. Čecha, který dokázal mistrovsky znejistit soutěžícího. Co si pamatuju, tak na těch astronomických deset milionu nikdo nedosáhl, ale i tak se tam dali získat velmi solidní cifry. Dneska už se o takových cenách může soutěžícím jinde jen zdát. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Nablejskané svítící studio, dramatický moderátor a kus reality show, otázek o hodně méně, peněz však o mnoho více. To je podoba téhle parodie na soutežní pořady. Jednu hvězdičku dávám za těch pár otázek, které byly někdy zapeklité, jinak je to fraška hodící se ke stanici, která ji vysílala a divákům téže. Výborná volba byl Vladimír Čech, ten dokázal tuhle šou rozjet a správně zdramatizovat, přesně jak má divák podobných hovadin rád. Stejně se na to lidi dívali jen ze závisti a se skrytým snem já taky chci bejt prachatej. Jaké jste čekali hodnocení, když má odpověď na název pořadu je NE? ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Kdo by jím být nechtěl? Já myslím, že většina asi ano. I když, jak říkávají naše babičky. Peníze prý nejsou všechno. Bohužel se velmi mýlí. Vždyť bez peněz vás v dnešní době ani nevyšetří. I když já poplatkům velmi fandím a mít tu možnost, tak bych je mnohem navýšil! Protože lidi, nezlobte se na mě, ale řekněte mi, proč jdete k doktorovi s teplotou a kašlem, když léky máte doma. A vy ještě k tomu doslova vyhodíte 30 Kč a mrháte čas v ordinaci, který by jste mohli strávit např. sledováním filmu a tím si navýšit hodnocení na CSFD:-). A teď bych měl napsat něco k soutěži. Viděl jsem hodně dílů, kdy moderátorem byl Vladimír Čech, který mě svým hlasem doslova upoutal a já se těšil na další díly. Soutěž to je poměrně nespravedlivá. Ze začátku dostáváte jednoduché a mnohdy trapné otázky, ale po druhém záchytném bodu už jsou úplně těžké a málokterý soutěžící si s nimi ví rady. Velmi chválím hudbu. Diváka drží v napětí a spolu s hlasem V. Č. by se celková atmosféra dala krájet. Srdce se mi zastavovalo a dech jsem sotva popadal, když se V. Čech ptal soutěžícího: Jste si jist? Ještě u žádné jiné soutěže se mi nestalo, abych tak moc přál soutěžícímu, aby postoupil a pokusil se atakovat miliony. Nápovědy byly dobře vymyšleny a celý princip této soutěže se mi zdál zábavný a promyšlený. Bohužel, pan Vladimír Čech skončil a do moderátorského křesla usedl Martin Preiss. Snažil se, to mu neberu, ale prostě na V. Č. neměl. Jen měl asi trochu smůlu na soutěžící:-)., když v jednom díle bojoval o výhru, dnes známý lesní vrah Viktor Kalivoda, který nakonec vyhrál 320 000! S Martinem Preissem jsem viděl jen pár dílů. Pak myslím, že nejen mě, autoři velmi překvapili, když se rozhodli nabídnout práci moderátora zpěvákovi Ondřeji Hejmovi. Mě to přišlo komediální a totální úlet obsadit tohoto zpěváka do moderátorského křesla. Nehodil se na to a tak není divu, že soutěž ztrácela sledovanost, která zanedlouho vyvrcholila zrušením tohoto soutěžního pořadu. Nedávno se soutěž přesunula na PRIMU, kde ji uváděl Roman Šmucler. Neviděl jsem ani jeden díl a vůbec mi to nevadí. Je smutné, jak "milionář" dopadl a já jen doufám, že se ho někdo pokusí vzkřísit a navrátí mu již dávno zašlou slávu. Soutěž hodnotím 3 hvězdami a to jen za díly, které uváděl Vladimír Čech. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Jeden ze dvou soutěžících, který si za dobu existence české verze Chcete být milionářem? odnesl výhru 2 500 000 korun, byl Pavel Judas. Otázka za pět milionů, kterou dostal, měla filmové znění: „Plakát, kterého filmu byl v roce 1997 při aukci vydražen za 453 tisíc dolarů?“ Správná odpověď byla Mumie (1932). [Zdroj: Nova.cz] (boni)
  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)
  • Jaromír Nohavica nazpíval písničku s názvem „Milionář“, kde zpívá právě o této soutěži. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama