Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Kdo by jím být nechtěl? Já myslím, že většina asi ano. I když, jak říkávají naše babičky. Peníze prý nejsou všechno. Bohužel se velmi mýlí. Vždyť bez peněz vás v dnešní době ani nevyšetří. I když já poplatkům velmi fandím a mít tu možnost, tak bych je mnohem navýšil! Protože lidi, nezlobte se na mě, ale řekněte mi, proč jdete k doktorovi s teplotou a kašlem, když léky máte doma. A vy ještě k tomu doslova vyhodíte 30 Kč a mrháte čas v ordinaci, který by jste mohli strávit např. sledováním filmu a tím si navýšit hodnocení na CSFD:-). A teď bych měl napsat něco k soutěži. Viděl jsem hodně dílů, kdy moderátorem byl Vladimír Čech, který mě svým hlasem doslova upoutal a já se těšil na další díly. Soutěž to je poměrně nespravedlivá. Ze začátku dostáváte jednoduché a mnohdy trapné otázky, ale po druhém záchytném bodu už jsou úplně těžké a málokterý soutěžící si s nimi ví rady. Velmi chválím hudbu. Diváka drží v napětí a spolu s hlasem V. Č. by se celková atmosféra dala krájet. Srdce se mi zastavovalo a dech jsem sotva popadal, když se V. Čech ptal soutěžícího: Jste si jist? Ještě u žádné jiné soutěže se mi nestalo, abych tak moc přál soutěžícímu, aby postoupil a pokusil se atakovat miliony. Nápovědy byly dobře vymyšleny a celý princip této soutěže se mi zdál zábavný a promyšlený. Bohužel, pan Vladimír Čech skončil a do moderátorského křesla usedl Martin Preiss. Snažil se, to mu neberu, ale prostě na V. Č. neměl. Jen měl asi trochu smůlu na soutěžící:-)., když v jednom díle bojoval o výhru, dnes známý lesní vrah Viktor Kalivoda, který nakonec vyhrál 320 000! S Martinem Preissem jsem viděl jen pár dílů. Pak myslím, že nejen mě, autoři velmi překvapili, když se rozhodli nabídnout práci moderátora zpěvákovi Ondřeji Hejmovi. Mě to přišlo komediální a totální úlet obsadit tohoto zpěváka do moderátorského křesla. Nehodil se na to a tak není divu, že soutěž ztrácela sledovanost, která zanedlouho vyvrcholila zrušením tohoto soutěžního pořadu. Nedávno se soutěž přesunula na PRIMU, kde ji uváděl Roman Šmucler. Neviděl jsem ani jeden díl a vůbec mi to nevadí. Je smutné, jak "milionář" dopadl a já jen doufám, že se ho někdo pokusí vzkřísit a navrátí mu již dávno zašlou slávu. Soutěž hodnotím 3 hvězdami a to jen za díly, které uváděl Vladimír Čech. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Díky vynikajícímu a neokoukanému (dnes již bohužel zesnulému) Vladimíru Čechovi si získala tato novácká adaptace celosvětově úspěšné soutěžní "show" široké spektrum svých přívrženců, hlavně mezi důchodci a ženami v domácnosti středního věku. Verdikt: než se člověk nasytí, tak 3* a 70 %, poté již ale 2* a 60 %. Bohatě stačí vidět pár dílů a už vůbec nemá smysl sledovat opakování této soutěže na stanici Telka. PS. Soutěž byla koncipována tak, aby si nikdo nemohl odnést dvě nejvyšší možné výhry: 5 000 000, natož pak 10 000 000. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky jsou za období s Vladimírem Čechem, kterého ještě více oceňuji, když občas vidím v repríze, tedy bez nervů. Teď mi to jeho natahování připadá naopak zábavné. Byl opravdu výborný. Nejvíc když začal mavat s těmi svymi čisly, jak zpívá Jarek Nohavica.....Ostatní uvaděči tragičtí. Prý bude nový Milionář, tak doufám, že se tam nenacpe nenažraný Dejdar. Nebo Kostková, Pawlowská a podobné antikoncepční pilulky televizní zábavy.... ()

majky19 

všechny recenze uživatele

S Vladimírem Čechem v roli moderátora měla tato soutěž vysokou úroveň a spád, avšak po jeho odchodu a s novými moderátory měl tento pořad dle mého soudu sestupnou tendenci. Je to škoda, protože i tato soutěž dokázala divákům velmi rozšířit obzory ve všeobecném přehledu, ale bohužel v pozdějších letech už to byl pouze slabý odvar těch výborných prvních dílů. ()

andykanadan 

všechny recenze uživatele

tomuto programu som vdaka znalosti nemciny verny dodnes na RTL najmä vdaka vynikajucemu moderatorovi Gűntherovi Jauchovi...ked to islo na Slovensku, najradsej som mal vydania moderovane Martinom Nikodymom, neskor s Ivetou Malachovskou to nebolo uz az take dobre. A moderator ceskej verzie Vladimir Cech, to bol clovek na spravnom mieste a v spravnu chvilu, daval celej relacii dalsi rozmer... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • Jaromír Nohavica nazpíval písničku s názvem „Milionář“, kde zpívá právě o této soutěži. (SONY_)
  • Žádnému soutěžícímu se nepodařilo vyhrát maximální možnou výhru 10 milionů Kč. Nejvyšší výhrou v celé soutěži byla částka 2 500 000 Kč. Odnesli si ji dva soutěžící: Zdeněk Jánský ve 174. díle a Pavel Judas ve 287. díle. (orkadimenza)
  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama