Reklama

Reklama

Papírový hrdina

  • USA Paper Man
Trailer

Laskavé komediální drama, které vypráví o nepravděpodobném přátelství neúspěšného spisovatele se středoškolačkou z Long Islandu, která ho učí co to znamená, vzít odpovědnost za svůj život do vlastních rukou... Papírový hrdina je inspirativní komediální drama o jednom neobvyklém přátelství mezi Richardem (Jeff Daniels), neúspěšným spisovatelem středního věku, jenž nikdy zcela nedospěl, a sedmnáctiletou dívkou Abby (Emma Stoneová), která díky rodinné tragédii naopak musela dospět velmi rychle. Oba jsou nejistí, ostýchající se udělat vstřícný krok a přitom oba hledají přítele, s jehož pomocí by do budoucna snáze kráčeli dál. I když Richard už od dětství na jednoho přítele spoléhá, tento imaginární superhrdina však existuje pouze v jeho hlavě. Po naléhání manželky Claire (Lisa Kudrowová) se Richard přestěhuje na zimu na Long Island, s cílem překonat svůj spisovatelský blok. Právě zde se setkává s Abby, kterou si najme jako chůvu, i když žádné děti nemá. Jejich nové, křehké přátelství je zpečetěno báječnou Abbyinou domácí polévkou, a také její upřímnou radostí a zájmem o Richardovo psaní i o jeho pokusy s origami. Postupně se sbližují a svěřují si své sny i životní těžkosti. S přicházejícím jarem si oba uvědomí, že je čas nechat odejít imaginární kamarády z minulosti a přijmout budoucnost jako nový začátek. A stejně tak přijmout i nové úžasné přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

J0hny5 

všechny recenze uživatele

Nakonec celkem příjemně překvapilo. Začátek se mi moc nezdál a vyčítal jsem hlavním představitelům velké řešení malých životních překážek. Ale nakonec se to otočilo a i Richard si pokládá stejnou otázku. Role Ryana mi přišla trošku divná, ale tak nějak už to k tomu filmu patří. Na závěr překvapila role Culkina a nakonec z toho celkově vyplynul moc hezký film. 75% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Malý film o malých lidech? Ne? Tak obyčejných? Hlavně film o lidech samotných, u kterého se můžete ale i nemusíte trochu zamyslet. Můžete mu vyjít vstříc, nebo ho nechat uplnynout a v klidu na něj zapomenout. Já mu šanci dal a jsem za to rád. Paper Man nemá na to, aby zaujal nějakou širší sortu lidí, je to spíš takový zapadlý drahokam po babičce, na který náhodou natrefíte pod skříní (divné, já vím). A jak tak o něm s odstupem času přemýšlím, v lecčem je skutečně výjimečný. Je zapamatováníhodný a velmi osobní. Jeho aureola mě kompletně dostala. Malý film o velkých věcech. ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

"When the world is in peril, when evil surrounds you, when danger..." *door shut* "Okay." Psaní venku, kapitán Excellent vymýšlející absolutně směšné jméno pro hrdinu knihy, zoufalý kapitán Excellent v hromadě listí. Geniálně prťavý kolečko. Závěrečný origami letter, který mě nečekaně zasáhl a možná jsem schopná si z něj i něco odnést vůči sobě (...regarded his solitude as something sacred...). Pro blonďatýho Reynoldse mám jediný slovo - ňuňák. Jinak vcelku klidná, lehce jímavá podívaná na nedělní večer. A "Okay". ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Setkání bláznů ve světě ztroskotanců. ~~~ Zdánlivě nudný a bezduchý příběh unaveného depresivního spisovatele bez nápadu na další knihu a Kapitánem Znamenitým, jenž jeho kroky provází už po mnoho ostudných, zbytečných a ničím nenaplněných dnů. Ve stejném světě žije, nebo spíše hnije, i Emma Stone. Setkání dvou zapomenutých duší, dvou bláznů, k probuzení stvořených. ~~~ Odpočinkově zadumaná bláznovina. Nečekal bych, že se sem Ryanův perfektně zahraný Kapitán tak hodí :) ~~~ Richmond? Hitchmond, Schmichmond? Schmichmond! ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Od začátku nudný, bezduchý příběh, u kterého mě držla pouze Emma Stone. Postupně se z Paper Mana klubal vyspělejší, zamyšlenější film, který mě ke konci nutil zamyslet se. Přiznám se, že nebýt Emmy, film jsem po půl hodině vypla, ale je dobře, že se tak nestalo. Pěkný oddechový film, který nenadchne, ale ani neurazí! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama