Reklama

Reklama

Vincent je pohlcen vlastní minulostí - před třemi lety jeho ženu zavraždil neznámý taxikář a od té doby nemá Vincent klid. Jediným cílem je pro něj pomsta. Sousedka Alice Vincenta miluje a je přesvědčena, že ví, jak jej udělat šťastným. Podle svého promyšleného plánu se rozhodne stvořit viníka, jemuž by se Vincent mohl pomstít. Ne všechno se ale dá předem naplánovat... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (42)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Zločin není špatný film, jen ho trápí několik detailů. Tím nejmenším je to, že největší herecká hvězda Béartová hraje Američanku, což zcela zabíjí její osobitý francouzský šarm, který nudně napsané postavě prostě dát nemůže a to přestože divákovi dává opět na obdiv své herecké (v mezích lacinějšího scénáře) a fyzické přednosti. Ze všech filmů, co jsem s ní viděl vlastně poprvé hraje takovou nezajímavou husičku. Druhým podstatnějším detailem je Harvey Keitel, který zvládá dvě herecké podoby a to agresivního zmrda a vypitého agresivního zmrda a zde si střihl abstinujícího agresivního zmrda... Harvey Harvey zkuš něco jiného, tohle až příliš dalo vzpomenou na Poručíka a mně tyhle prázdné postavy neimponují. Navíc mu podráží nohy scénář, u některých jeho dialogů jsem se div nezakuckal smíchy (možná chyba dabingu..nevím). A největší slabinou snímku je scénář, který nezvládá nejen detaily (vražedná zbraň), ale i zvraty a motivace postav. Spousta ze zmíněného prostě příliš nedává smysl a je to buď příliš naivní nebo příliš blbé. Což je ve výsledku škoda, protože po režijní stránce to Pradal zvládl obstojně a místy to má více než slušnou atmosféru. Lepší tři hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Až příliš poklidné vzhledem k tomu, o jaký námět se jednalo a v tomto případě je to obvzláště velká škoda, protože zápletka patří k těm neotřelým. Vypjatější momenty, pro které tu bylo moře prostoru, prakticky chyběly a hodila by se i mrazivější atmosféra. Nicméně tyto nedostatky z velké části vynahrazují herci a zejména Harvey Keitel tady hraje jako Bůh, takže ve finále hodnotím lehce nadprůměrně, alepocit z promarněné příležitosti přetrvává. 65% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tento Zločin nebyl zrovna nejlepší počin. Plno lidí určitě pomluví nahýho šukajícího Harveyho Keitela, ale každej nemusi mět postavu jak Brad Pitt, že. Právě jeho postava (teď nemyslim tělesně) byla podle mě páteří celýho filmu... rozhodně byl zajímavější, než divná divoženka a traumatizovanej hledač vraha. Bumerangy, balící technika v taxiku, alkoholické excesy i prozření oběti a změna v dost šílenýho (nebo spíš ještě šílenějšího) taxikáře, to se musí uznat jako jedinej velkej klad filmu. Přitom Normana Reeduse jsem dycky měl rád. A z Emmanuelle Béart zbyly hlavně ty kozy a krása... Jo a ten pesan byl taky pěknej... :-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím u názvu thriller a psychologický, představím si nějakou věc z který budu vedle ještě týden, poněvadž mě psychologicky dostane do kolen jak to umí pár podobných snímků. Bohužel Crime jen volně plyne a absolutně nic zvláštního nenabídne. Potom vše dostává lepší spád zhruba v polovině, ale obrovsky rychle zase klesá tam kde byl na začátku. Potom bych čekal nějaké zvraty, protože u takových snímků je to nejdůležitější věc. Ano jeden se objevil a docela překvapil, ale to bylo vše... 4/10 = 40% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......jedna hviezda za New York - mrazivý,pochmúrny,jesenný...inak nič -malo to byť akože o pomste za smrť svojej ženy....a sledujeme nejakú nudnú -zdlhavú tliachaninu....nesynpatická -v relatívne mladom veku už nabotoxovaná Emmanuelle Béart,nesympatického Haeveya Keitela a toho čo mal byť akože hlavný hrdnina v podaní Normana Reedusa-vyzeral ako dedinský gyco.....nudaaaaa.....pozn.pre seba-viackrát nepozerať. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku v USA. (Terva)

Reklama

Reklama