Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najzaujímavejšie príbehy zo súdnych spisov si našli cestu na televíznu obrazovku. Susedské spory, dopravné nehody, rozvody, boje o deti, pracovno-právne spory, trestné činy – to všetko a ešte mnoho viac ponúkne relácia Súdna šou. Spoznajte príbeh, vypočujte si argumenty oboch strán aj rozsudok a uvidíte, či by ste rozhodli podobne.

TV JOJ pripravila inscenovanie procesov, ktoré vychádzajú zo skutočných prípadov, ktoré sa preberali v slovenských súdnych sieňach. Produkcia relácie sa rozhodla ísť odvážnou cestou – na nakrúcanie používa nehercov, prípadne ochotníkov. V úlohe sudcov, prípadne právnych zástupcov či žalobcov sa objavujú profesionáli z právnickej brandže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

scorpio777 

všechny recenze uživatele

Asi to najlepšie, čo sa dá v tej obludnej JOJke pozerať. OK spracovanie, výkony hercov, réžia je otrasná a bohužiaľ stála sa z toho masovka, ale stále je to najlepší dôkaz toho, že najlepšie scenáre píše sám život. Dôkaz toho, že často príbeh a podstata je dôležitejšia ako " veľké umenie". Kiež by sa naši velkí "filmári" vedeli znížiť k týmto námetom a dať im aj nejaký obraz .... nie oni si radšej si prnoplánovo vymyslia podstatu a okolo nej budujú umenie. Bol som veľký fanda Menšíkových Bakalárov .....ach ach kde sú tie časy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou já se u toho docela dobře bavím. Hlavně mě baví pozorování lidské dekadence. Příbuzní proti příbuzným, sousedi proti sousedům a nikdo nechce ustoupit. Nejvíc mě baví sledovat kvůli jakým věcem jsou lidi schopní se navzájem tahat po soudech, jak si dokážou vzájemně škodit a jaký svinstvo je kdo schopnej na koho vytáhnout. Je to místy docela švanda a moc pěkně to vykresluje ubohou lidskou povahu, takže proč ne. Viděl jsem pár dílů a docela mě to zaujalo, tak to teď sleduju. Jinak výkony (ne) herců tomu dávají docela šmrnc a punc uvěřitelnosti, až natolik, že jsem si ze začátku myslel, že se to děje doopravdy. Prostě sranda.65% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Vyšiel pomerne nedávno na Slovensku preklad knihy Rutgera Bregmana Ľudskosť s podnadpisom Optimistická história človeka. Autor sa v nej snaží pútavým jazykom ukázať, že každý človek je v základe dobrý. Nuž, program Súdna sieň ma už roky úspešne presviedča, že nie je asi vôbec rozhodujúce, či je človek od základu dobrý alebo zlý (odhliadnuc od potreby dôslednej definície týchto morálne-imperatívnych kategórií, pojmov). Podstatné je, že prevažná väčšina z nás sú pulzujúce balíčky emócií, ktoré parádne vybuchnú pri hocičom. A pri poukázaní na toto nepotrebuje TV JOJ žiadne sofistikované metódy. Stačia prosté ukážky súdneho priebehu a riešenia susedských či rodinných sporov, rozvodov, nárokov na čokoľvek. A sme doma. Ľudskosť ako na tanieri. Vymaľované. Len, ak je toto dôsledok optimistickej histórie ľudstva, ako to uvádza pán Rutger Bregnan v spomenutej knyhe, to teda tá história vyústila do parádne tragikomickej pointy. ()

philip.j.fry 

všechny recenze uživatele

Soudnictví na Slovensku dosahuje nevídaných kvalit,o čemž vydatně přesvědčuje diváky každý všedný deň o seďemnást tricat iba na Jojke.Už samotné názvy epizod jako,,Škaredá ako opica" nebo ,,Skoro ma šlak trafil" dávají tušit,s čím má kultivovaný divák co do činění a varují ho před tlačítkem PLAY.Epická úvodní znělka dozní a prichádzá súdkyňa.Profesionálka každým coulem.Někdy jsou případy vážnější,někdy vyznívají jako by navrhovatel prodělal celkovou lobotomii.Nejsrandovnější díl byl asi jak se cigáni hádali o dieťa.To byla sranda.Vůbec celé tohle divadlo je směšné,proto berte pět hvězdiček jako recesi.K celkovému hodnocení pořadu si vypůjčím citát ze zápisků neznámého mnicha nalezených v Čínské provincii Fujitan: "Divák,sledující tohle pravidelně a s oblibou, je prase a zaslouží zbičovat. Dvakrát." ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Ach, ako to opísať.....mne už len stačilo, keď som počul, koľko ľudí si myslí, že tak to skutočne ide na súdoch....Zlé ako dráma, zlé ako dokument (božechráň, nech ľudia pochopia, že to nie je dokument!) a zlé ako reality show. Bod za to, že možno v niekom tie jednotlivé závery epizód odovzdajú a prebudia niečo ako ponaučenie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Jaroslav Mendel, představitel JUDr. Ernesta Sadowského, se jako jediný z tria soudců nikdy nezabýval právem ani nikdy nepůsobil v oblasti justice nebo vězeňství. (FIBO)
  • Jaroslav Penc, který ztvárňuje postavu soudce Alfonze Richtera, má právní vzdělání a vystudoval Právnickou fakultu univerzity Komenského v Bratislavě. V soukromí pracuje jako advokát. (FIBO)
  • Jana Buršáková, která ztvárňuje postavu soudkyně, ve svém osobním životě pracovala jako příslušnice sboru vězeňské a justiční stráže a pravidelně absolvovala semináře v oblasti práva. (FIBO)

Reklama

Reklama