Reklama

Reklama

AZ-kvíz

(pořad)

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (337)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Zásadní chybou tohoto pořadu mi přijdou velice obtížné otázky, které jsou po většinu objektivně velmi těžké, musí se dost přemýšlet, jenže v tomto pořadu je na přemýšlení málo času. Tento pořad mi moc nesednul, nechci ho moc kritizovat, ale pro mě je to dost podrůměrná záležitost. Proto hodnotím jen na 30% = ** ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Poměrně starý pořad, který stále funguje a jsem za to rád. Dokud na to lidi baví koukat, tak to budou vysílat, a mě to zatím baví. Vždycky si s babičkou sedneme a soutěžíme na body, kdo z nás první správně odpoví. Babička vždycky vyhraje. A pořád jí vyhrožuju, že jí do té soutěže jednou příhlásím, ale ona stále nechce. Nedávno jsem hrál i stojní hru a taky mě moc bavila. Ta kombinace logického myšlení a paměti je skvělá. ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější jsou závěrečné titulky - když člověk vidí jaká spousta lidí spolupracovala na tak bídném, mizerném a low-budget pořadu. Otázky jsou náhodné, od triviálních po nepochopitelně těžké. Člověk vždy něco neví, takže se může zesměšnit a ještě si ho možná bude dobírat moderátor, který / která je očividná mentální mrtvola, co dělá od roku 1997 pořád jednu a tutéž práci = předčítá otázky. Výhra záleží dost na štěstí a odměna je jen symbolická / k smíchu. Nechápu moc dobře, proč tam vůbec lidi chodí. Celý tenhle pořad je snad už jen meme-generátor. Šivánanda Sarasvatí řekl: "Do not store in your brain useless information. Learn to unmind the mind. Unlearn whatever is of no use to you. Then only can you fill your mind with divine thoughts." ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdysi dáno mě AZ-kvíz až přímo iritoval, ale když jsme teďko začali doma hrát stejnojmennou stolní hru, tak jsem se i během nudných chvil začal vracet na YT k highlightům tohoto pořadu, ať už těm bizarním či naprosto normálním, a koncept se mi v rámci všech možných patetických vědomostních soutěží líbí zdaleka nejvíce. Sice mi 3/4 otázek přijdou nad síly normálního člověka, ale semtam se dozvím i leccos zajímavého. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

No moderátorskou stránku věci hlavně co se týče úvodu a závěru pořadu nehodlám vůbec komentovat,protože čeští producenti zjevně neviděli pořádné moderátorské eso a pokud ano tak jen z rychlíku.Typické staré křížovkářské otázky,které když je někdo v televizi neví tak se komediálně plácnu do hlavy a vychrlím ze sebe proud urážek,kterými povětšinou častuji soutěžící za jejich tupost - tím ovšem neříkám jak moc jsem chytrá a že bych to zvládla lépe, ale jen jsem velice škodolibá.Poslední kapkou na závěr je vždy bankomat, který by mohli přejmenovat ja bankromat,protože ten kdo se strefuje se chudák vždycky strefí někam na stovku nebo co, tudíž to dostane asi po zdanění na ruku a třeba ze tří tisíc mu zbyde tak jeden a půl a to má akorát tak na cestu z ČT zpět domů :-D .. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno