Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je noc a venku zuří taková bouřka, že bílá paní Slavěna (J. Molavcová) místo strašení na hradbách hraje se svým milovaným Tomášem (V. Vydra) hezky v teple pexeso. Jejich poklidný večer přeruší bouchání na hradní bránu a volání o pomoc. Za dveřmi stojí kuchařka Fanynka (M. Issová), kterou pronásledují loupežníci. A protože Fanynka je sirotek a nikoho nemá, bílé paní se jí zželí a společně s Tomášem se rozhodnou, že jí poskytnou přístřeší, stravu a také patřičné vychování. Fanynka jim zase na oplátku slíbí, že bude vařit. Všechno šlape jako na drátkách do té doby, než se hrad pokusí přepadnout loupežníci. Je ovšem jasné, že jim to jen tak neprojde. Na pomoc totiž přichází zakletý Slavoj (J. Prachař)… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

TommmyT 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Je zajímavé že třeba M. Issovou zas tak rád nemám, ale tady mi vubec nevadila. Scénář ničím nezklamal, výběr herců taky, jestli jsem se při tom usmál to už nevím, ale je to docela milá pohádka. Ty asi tři písničky jsou hezké. Jasně, pohádka nemá žádnou extra výpravu, žádné extra triky, ta tv je tam hodně znát, ale na tv věc, nadprůměr. Dokonce jsem si to pustil druhý den znovu. Spokojenost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebýt zde kouzelná dvojice v podání Molavcové a Vydry, neváhám tuhle pohádku potopit. Ano, jsou zde na českotelevizní pohádku nezvyklé animované vsuvky, má to velmi slušné kulisy i triky, ale co je to platné, když příběh nešlape, a co víc, Martha Issová s mluvou poslední šlapky z Karlína (asi její trademark, protože tak mluví třeba i v pohádce Sedmero krkavců), připomíná spíš tu couru, než holku od rány, ale v srdci čistou a milou. Při každé její promluvě, kdy používá moderní pražský slang, se mi kudla v kapse otevírala. Dalo by jí to moc námahy mluvit alespoň v pohádce trochu spisovně? Navíc vedle mluvy třeba Molavcové to pak o to víc tahá za uši. Ve scénáři jsou i pokusy o slovní hříčky, ale takového toho studentského typu (strašit na hradbách - strašit do půlnoci, strašit ve věži - být ve věži) apod. A ta láska k rytíři, z něhož celou dobu byly vidět jen oči, to bylo také až moc náhlé, aby tomu někdo věřil. Nekonzistentní pohádka v tom co, a hlavně jak říká, s pokusy o humor jako ze střední školy. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem totální katastrofu. Jestli něco nesnáším tak je to Martha Issová v českých televizních pohádkách. Je strašně trapná, nehezká, nepříjemná, otravná. A Molavcovou taky zrovna nemusím. Ovšem pohádku dost zachraňoval Liška, Zadražil a protivný Prachař. A co musím pochválit je písnička, já písničky v pohádkách vyloženě nesnáším, ale tady mi nevadila. Počítačová animace byla opravdu příšerná, a příběh byl takový... No, jako příběh české pohádky. Ale dalo se to přežít. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Vtipná, chytrá a pěkná pohádka, ve které mě potěšily i Jitka Molavcová s Marthou Issovou, přestože je nemusím. Tomino Václava Vydry je bezvadný a přesní loupežníci prostě nemají chybu.Samozřejmě ani na Slavoje Kuby Prachaře nelze zapomneout. Moc se mi to líbilo. 31.3.2019 Tak jsem se dneska poněkolíkáté znovu koukala na tuhle pohádku v neděli po obědě a ještě ten komentář musím doplnit o další klad: nádherná hra s jazykem a kouzelné slovní hříčky. "Tak jsem zrála a zrála, až jsem málem dozrála. Byla to láska na první obraz, láska jako rám." a spousta dalších. To, jak šéf loupežníků oslovoval Fanynku Fanouši a Franto, bylo boží a připomnělo mi to kamarády, kteří kočce Josefínce říkají Josef :-D:.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkná pohádka pouze díky hercům(hlavně Janu Zadražilovi a Jakubovi Prachařovi). Škoda jen, že se dnešní pohádky dělají moderně :-(. Nelíbilo se mi grafické okolí hradu ani technicky upravené hlasy při zpěvu(ten si stejně klidně mohli odpustit). Dobro opět zvítězilo nad zlem a vznikl moderní paskvil o bílé paní. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo na zřícenině hradu Hrádek u Úštěku, známém také jako Helfenburk u Úštěku. (otík)

Reklama

Reklama