Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční promítání hororu ze 70. let se promění v peklo, kdy vrah "vychází" z filmu a ke všemu s jedinou myšlenkou: "ZABÍT VŠECHNY DIVÁKY". (LIVINGDEAD)

Recenze (94)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Film extra originální popravdě tolik není, podobnou zápletku jsme už párkrát viděli (což by experti v mé topce měli vědět). Vrah mě taky právě moc nezaujal, hezky kulhal a měl zajímavou zbraň, což o to, ale chyběla mu šťáva, takový to koření, co odliší charismatický bijce od šedivýho průměru. K zásadním nedostatkům patří ještě minimum krve a no-gore efekty, navíc nadpřirozeno ve slasherech je ústřel vedle. Na druhou stranu tu je pár dobrých fórků (včetně toho po titulcích), sympatické postavy a zajímavé nápady. Zkrátka zábava celkem slušná, jen novodobou selfcenzurou značně okleštěná. Natočit to v 80. letech, to byla jatka. Nakonec mě nejvíc bavila další rádoby hipísácká verze texaskýho masakru motorovou pilou, co se odehrávala u nich na plátně :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka ľudí sa vyberie na polnočné premietanie 40 rokov starého hororu, ktorého režisér sa pri jeho natáčaní pomiatol a skončil na psychiatrii. Jedného večera sa v danej nemocnici odohrá krvavá masakra. Telo tvorcu onoho snímku však nikdy nenájdu. Po piatich rokoch je v kinách uvedená premiéra. Nikto zo zúčastnených na ňu do smrti nezabudne. Tento horor je zaujímavý hlavne vďaka originalite príbehu s prelínaním deja. Za zmienku ešte stojí vyobrazenie vrážd a záver. Inak mi vďaka podaktorým hereckým výkonom a niektorých nelogických pasáži prišiel amatérsky. Mňa osobne do deja veľmi nevtiahol, ale myslím, že svojich fanúšikov si nájde. "Pajdajúci" zabijaci ma už proste neberú. S odretými ušami tri hviezdy sa spomínané plusy. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Sme všetci takýto." Mali by sme byť mrtvi, ale z nejakého dôvodu nikdo z nás není. Štýlová, luxusná vyvražďovačka okorenená s dobrými gore scénkami, a zároveň šialeným koncom. ktorý nás mal údajne šokovať. Vrah vyzerá celkom strašidelne, zvlášť jeho maska, vrták s ktorým prebodne každého, a nebere ohlad na nikoho, s jednou nohou chodí na krivo ale ani to mu nevadí v jeho rýchlosti. Jediné čo mi vadilo, bol ten motorkársky chlapík, ktorý mal svaly ako Schwarzenegger, škoda že ich nevyužil, s jeho pomocou by sa odtial tí ľudia dostali 80 percent. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chceš ji? Tak to budeš muset projít skrz mě!" ...čvacht, mlask, uhhh. Propojení filmu s reálným životem není sice novou myšlenkou, stačí vzpomenout na Laternu magiku, Purpurovou růži z Káhiry či ve stejném roce vzniklou Poslední premiéru, ale ke 4* mě vedly dvě věci - 1.posledním přeživším není srdnatá děva (tohle klišé je totiž už trapné a způsobuje, že jeden dopředu ví, jak film skončí), 2.zpočátku jen nesměle naznačované gore s uhýbající kamerou se směrem ke konci proměňuje ve výživný lidský guláš. Skupina diváků pobíhá v uzamčeném kině, v patách je jim šílenec s elegantní vývrtkou a vypadá to, že nikdo nepřežije. Zajímavý je metaforický závěr. Kde vlastně všichni jsou? Možná v blbém filmu, ale možná že jejich duše propadly peklu... už jsem čekal jen na Freddyho nebo cenobity... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Originální, napínavý, krvavý a zábavný slasher s výraznou příchutí kvalitní béčkovosti, jaký už tu dlouho nebyl. Opravdu jsem byl tímto filmem moc příjemně překvapený. Zvlášť podle současného hodnocení na IMDb (3.6) jsem očekával cokoliv nepěkného, ale dostalo se mi víc než solidní podívané, na níž evidentně pracovali hororoví fanoušci (a jim je také určena). Potěší pěkná zabití (obzvlášť vražda "dva jednou ranou" :-D ), různorodost charakterů a především, uvážíme-li podmínky, jejich racionální chování. U týhle vyvražďovačky vám odpadnou ty otázky "Proč nezkusili tohle? Proč neudělali tamto?", protože postavy se tentokrát drtivou většinu chytrých nápadů zrealizovat skutečně pokusí. Dalším plusem je povedený záporák. Tenhle vrahoun by se s trochou péče mohl stát poměrně oblíbenou hororovou ikonou (má na to dostatečně pěkný vzhled, typickou chůzi a zajímavý původ), zvlášť pokud by se v druhém díle, ke kterému si tenhle film nenuceně (!!!) nechává otevřená zadní vrátka, dokázal pořádně utrhnou ze řetězu ... tedy ehm ... vylízt z plátna. Jak je vidět, začínající režisér Jack Messitt mě svým debutem vyloženě potěšil, a já budu vyhlížet jeho další projekty. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Internetové noviny Huffington Post zařadili snímek mezi deset nejlepších hororů, vydaných pouze na dvd. (Terva)

Reklama

Reklama