Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Oko nad Prahou je osobním i politickým životopisem Chobotnice neboli projektu pražské Národní knihovny, ale také životopisem zejména posledních let života autora tohoto návrhu Jana Kaplického, který si ve svém deníku v roce 1998 mimo jiné poznamenal: vyhrát soutěž a mít jednu lásku. Tímto zápisem, přečteným v úvodu snímku Eliškou Kaplicky, jakoby český architekt světového formátu napsal nejen "scénář" svojí závěrečné životní dekády, ale také filmu, který sleduje dramatický společenský příběh tvůrčí imaginace a také intimního vztahu muže a ženy. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

SLOTH

SLOTH (hodnocení, recenze)

az jsem si rikal ze to sem do diskuze nezapojim ale co....:) ten film samozrejme ze je neobjektivni... ukazuje svuj nazor se kterym ja simpatizuji. uz jen kolik lidi by to k nam pritahlo!... podivejte se na sindey v australii... co o ni kdo ví. skoro nic... ale kazdej ví ze je tam opera.... sakra nepisu o filmu ale o chobotnici a jsem zvedav na vase narazky:)--- chobotnice mela byt!

E-lind

E-lind (hodnocení, recenze)

Velice působivý a na konci dojemný film, který opět ukazuje nechutnost v naší politice v čele s panem prezidentem, který se svými kontroverzními a nesmyslnými názory snaží být středem pozornosti. Ano, musím uznat, že tento dokument byl celkem dosti jednostranný, ale to se také dalo čekat. Na druhou stranu bych tento film u sebe zařadil mezi nejdojemnější, jaké jsem v kině v poslední době viděl. Co se týče mého názoru na onu problematiku, myslím si, že každé město se svou architekutou vyvíjí a jde jednoznačně vpřed. Akorát naše krásná Praha má "pouze" historické budovy. Touto stavbou by se navíc v žádném případě nenarušil historický ráz Prahy. Z centra by bylo vidět pouze pomyslné oko nad lesy, ze kterého by byl naopak krásný výhled na naše hlavní město. Doufám, že zastáncům a rozumným lidem s vysokým morálním kreditem a přirozenou autoritou (panu Havlovi, Schwarzenbergovi či Horáčkovi) této nekonzervativní stavby se podaří stavbu knihovny podpořit natolik, aby mohla být zrealizována. Klobouk dolů před Vámi, pane Kaplický.

noizcore

noizcore (hodnocení, recenze)

Koukam, ze odpady tu strili sami odbornici na cokoliv ala godcomplex. Je skoda, ze svymi politickymi vypady degraduji hodnoceni pro normalni navstevniky csfd.

jirka86.eu

jirka86.eu (hodnocení, recenze)

Oko nad Prahou? Ja bych to pojmenoval Flus nad Prahou. Nedovedl bych si představit panorama Hradčan a vedle toho tenhle "architektonicky skvost".

LeoH

LeoH (hodnocení, recenze)

Fascinuje mě, jak se tu začínají množit reakce vyčítající „tendenčnost“ a požadující „objektivitu“. K tomu bych si dovolil podotknout: Samozřejmě, že je ten film tendenční a subjektivní – přece to propáníčka nejsou zprávy veřejnoprávní televize, ale autorská výpověď! To už jsme z té politiky tak zblblí, že nedokážeme rozlišit ani tohle?

SLOTH

SLOTH (hodnocení, recenze)

také se moc tesim ale cetl jsem si komentar godcomplex a uplne ziram! ten clovek nevi o afere s knihovnou zhola nic a jak to vypada ani o "goticke" praze a jeho hodnoceni me docela desi tak sem zvedavy jak to vlastne dopadlo

JakeFox

JakeFox (hodnocení, recenze)

Už se těšim, doufam, že tam zahrnou co nejvíc jeho architekturu.

Související novinky

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama