Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 2
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (585)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čarokrásné a současně mrazivé obrazy naší matičky Země z větší části snímané efektně ze vzduchu. Některé krajiny jakoby patřily do jiných světů, jiné jsou našinci důvěrně známé. Jediný problém byl s komentářem Z.Svěráka. Pro snímek nepříjemným hlasem (představoval bych si třeba Pavla Soukupa) čte školometsky didaktický komentář, který by se hodil jako výukový materiál na ZŠ. Při zavřených očích jsem se ocitl uprostřed Vyšetřování ztráty třídní knihy... Uvítal bych verzi beze slov jen s hudebním doprovodem. Každopádně příště si pustím raději komentář Glenn Closeové... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument velmi zkratkovitě pojednává o životě na naší planetě. Zejména pak naší neúctě k životnímu prostředí. Je to zkratkovité bohužel tolik, že mi to místy připadá jako pouze povídání pro děti a na vážnosti tomu určitě nepřidal vypravěč Zdeněk Svěrák. Na druhou stranu musím uznat, že do dvou hodinové stopáže se tolik informací jinak než zkratkovitě prostě nacpat nedalo. Jednotlivé obrázky jsou docela pěkné a jako celek to nepůsobí vyloženě špatně. Z tohoto dokumentu se sice nedozvíte příliš nových informací, zato ty staré máte slušně shrnuty do dvou hodin. Zázrak se tady nekoná, ale průser také ne. Zbaběle dávám * * *. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po - Earth - ďalší vizuálne dokonalý dokument zameriavajúci sa tentoraz na ľudské obyvateľstvo planéty než na jej faunu a flóru. Veľa nádherných obrázkov, skvelá hudba a kvalitný komentár. Ale stále je to "len" dokument, tentoraz upozorňujúci na uponáhľanosť ľudskej civilizácie. Je tam aj odkaz na súčasný rok 2015 a najviac sa mi páčili tie pravdy (i keď to vyznie zle), čo všetci dobre vieme a je to poukázané aj tu, že raz nás na Zemi bude toľko, že bude panovať hladomor, nebude pitnej vody pre všetkých, ľadovce zmiznú z povrchu zemského, more stúpne a všetky mestá a aj veľkomestá vybudované v blízkosti vody, budú zatopené a ľudstvo sa bude sťahovať viac do vnútrozemia.. atď. Toto všetko bude mať za následok veľkú paniku a pravdepodobne aj vojny. Človek sa má na čo "tešiť". ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Úžasné scénérie, záběry a hudba, ale celý koncept je tak jednoduchý, jako by byl určen buď pro předškolní děti nebo úplné ignoranty. První hodina a půl se jen věnuje tomu, co všechno je špatně a o kolik horší to ještě bude. Což působí jak depresivně, tak zbytečně. Posledních patnáct minut zabývajících se tím, jak něco můžeme změnit vypadá naprosto nuceně. Nádherná forma, laciný obsah. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Hnus. Fakt. A to jsem, prosím pěkně, životní prostředí studoval. Nechutně patetická hudba, nechutné tlačení na pilu osudovým komentářem, který navíc asi první půl hodinu působí spíše jako přednáška pro druhý stupeň základní školy - "voda se vyskytuje na planetě Zemi ve třech skupenstvích - pevném (led), kapalném (voda) a plynném (pára)", ne vážně?! Dramatické přelety nad Zemí se poněkud přejí už po prvních několika desítkách minut, takže ve finále není proč Home sledovat dále. Já jsem si to však masochisticky užíval a byl jsem zvědav, kolik ekopatosu se jim tam ještě podaří nacpat. Nechápejte mne špatně, sere mne, jak si tu planetu k*rvíme, ale je to asi ten cynik ve mne, který říká "lidi jsou idioti a dokud nebude pozdě, nic se nezmění". A pokud se lidi rozhodnou něco změnit, nebude to na základě tohohle debilního dokumentu. Potěšil leda poměrně positivní závěr filmu... 20% ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • V Las Vegas, které je vybudované v poušti a kde žije kolem 600 000 lidí, se denně spotřebuje průměrně kolem 800-1000 litrů vody na osobu. V roce 2009 průměrný Čech denně zpotřeboval 138 litrů vody. V tomto údaji je ale kromě spotřeby záchodu, pračky, umývání nádobí či použití sprchy započítán i podíl vody potřebné k vyrobení např. potravin, výrobků, atp. (Expertt)
  • Emise plynů vytvářejících skleníkový efekt, které vznikly při natáčení snímku Home, byla vyrovnána podporou projektů na ochranu životního prostředí. [Zdro: SPI] (POMO)

Reklama

Reklama