Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být skvělé, ale režisér to nebyl schopný ukočírovat. Dobře, film zprvu zaujme prostředím, rozhlasové studio, jenom tři lidé a to je v podstatě skoro vše, co ve filmu uvidíme. Pak tu jsme ve spojení s chudákem Kenem, který přináší zprávy o šíření čehosi. Fajn, postavy jsou zajímavé, konečně jsem se dočkal hororu, kde je v hlavní roli ten nejstarší. Pak je tu ještě skvělá tísnivá atmosféra, některé informace opravdu vyvolají mrazení. To je k plusům všechno. Většinou se panu režisérovi nepovedlo nepovedlo udělat ani filmově realistickou podivnost a působilo to směšně. Občas je ten děj takový pitomý a úplně se povedlo zkazit konec (+ titulková scéna nám opět přivede naprosto klasický hororový konec). A taky mi vadí, že zde nebylo vysvětleno, odkud virus vzešel. Možná režisér doufal v to, že tohle bude slavná hororová série a nějaký genesis bude třeba ve třetím díle, no ani náhodu. Jo, a to je asi poprvé, kdy je horor nejnapínavější v prostředku. 3* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Scénárista Tony Burgess není Anthony Burgess a tohle není thriller ani horror, ale užvaněná pseudointelektuální ptákovina. Jako by nestačilo, že se "thriller" o šíření smrtícího viru celý odehrává v rozhlasovém studiu, ona ještě navíc musí značnou část děje tvořit slovní onanie jednoho otravně sebestředného a hlavně k smrti nudného kašpara (a to mám prosím McHattieho hodně rád). Někdy před polovinou filmu to sice vypadá, že se začíná blýskat na lepší horrorové časy, ale tahle naděje pohasne dřív než se pořádně rozhoří a poslední třetina filmu, vyplněná nesnesitelným surreálným plkáním, už pro mě byla jen čirým diváckým utrpením (a kdybych tvrdil něco jiného, třeba abych se jevil víc oduševnělým nebo aspoň nekonformním, byla by to ode mne pouhá dětinská póza). ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Určitě se nedá upřít nápad a snaha o netradiční zombárnu. Hlavní postava proslulého moderátora Mazzy, ztvárněná hercem McHattiem je výborná a především jeho výkon, plný hlášek, dialogů, drží film nad vodou. Na můj vkus toho bylo až moc, neboť časem začínají být konverzace ohrané a neprospívá tomu ani délka filmu. Hororové prvky se příliš nedaří budovat, kromě počáteční nejistoty, co se vlastně odehrává. Vše kolem apokalypsy se dozvídáme přes volající do rádia a divák si musí domyslet sám, co se ve skutečnosti děje. Zombie příliš ve filmu neuvidíte, ale když už, vypadají dobře a celkově se film nepůsobí z nejlevnějšího ranku. Bohužel závěrečná pointa mi přišla naprosto debilní a jako plnokrevný horor to ve mě nic nenechalo.......4/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Těžké rozhodování mezi 3 a 4 hvězdičkama. Tohle rozhodně není zombie film, s kterým jsem na začátku počítal. Dokud se "slovně nakažení" nedostanou ke studiu, film je téměř dokonalý. Tolik napětí jsem při pouhém rádiovém poslechu nezažil. Mazzy je skvělá postava, která udělá tenhle film v první polovině. Problém vidím až v druhé půlce, kde už chybí napětí a kde nemoc vidíme na vlastní oči. Musím se přiznat, že mi film občas nedával smysl, příklady neuvedu, protože by to byly vesměs spoilery, jak prase. Za první polovinu musím dát čtyry, za druhou už jen dvě. V součtu jsou to solidní tři hvězdy a 60% 12.01. 2010 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad celkom zaujímavý a nepopieram tiež pár momentov, ktoré aspoň pričuchli k dobrej atmosfére. No čo z toho, keď dejová linka bola tak zúfalo nudná. A hlavne bez momentov, ktoré skrátka k tomuto typu filmov patria. Žiadne napätie, žiadna zmysluplná akcia a slabé vykreslenie podstaty tej čudnej "nákazy". Ledva podpriemer. 30/100 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)
  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)

Reklama

Reklama